• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Najavljen Splatoon Raiders (Splatoon spinoof za Switch 2 samo)

Splatoon 3 June 12th dobija update, Better Visuals (1440p), Better Frame Rate, and Cross Platform Play with Switch 1.
- 30 new weapon kits are being added
- Urchin Underpass is being added
- Performance and visual improvements for switch 2
- New stat tracking options for weapon power, weapon freshness limit is being increased

Tačno kad sam krenuo da igram Splatoon 3, jedva čekam update :)

keca sam držao par puta u rukama, dvojka je definitivno manje flimsy, ali je i dalje ultra neergonomičan,
Yup, to je bilo vidljivo od samog starta, joyconsi su i dalje totalno flat bez ikakvog ergonomskog dodatka za dlanove. Ja bas ne volim kada svu tezinu handhelda moram da drzim samo sa prstima, bez dobrog grip-a nema igranja.

Kakva dominacija 🙂

Nintendo se menja, a kao rezultat ne cudi ovakva brutalna dominacija u prodaji Switch 2. Da bi imali ovako pristupacnu konzolu morali su da pristanu na 4 eura zarade po konzoli sto je prosto neverovatno za Nintendo, pa onda game share, pa kompatibilnost pro kontrolera sa ns2 igrama (kod sony to nije slucaj), kao slag na tortu update igara besplatan ili minimalnih 10 eura ( dok drugi to urade kao remaster i krknu ful cenu) i kao slag na tortu izdominirali konkurenciju sa najboljim game chat.

Pretplata mizerija i mogucnost da dele osam osoba aj i to da dodam 🙂

• Like
Reactions: Ace
Kakva dominacija 🙂

Nintendo se menja, a kao rezultat ne cudi ovakva brutalna dominacija u prodaji Switch 2. Da bi imali ovako pristupacnu konzolu morali su da pristanu na 4 eura zarade po konzoli sto je prosto neverovatno za Nintendo, pa onda game share, pa kompatibilnost pro kontrolera sa ns2 igrama (kod sony to nije slucaj), kao slag na tortu update igara besplatan ili minimalnih 10 eura ( dok drugi to urade kao remaster i krknu ful cenu) i kao slag na tortu izdominirali konkurenciju sa najboljim game chat.

Pretplata mizerija i mogucnost da dele osam osoba aj i to da dodam 🙂

Ne znam da li si video kako se sada dele igre, prosto užasno i katastrofalno u odnosu na stari model. Usrali su svaki smisao deljenja igara na više od dve konzole.

Ne znam da li si video kako se sada dele igre, prosto užasno i katastrofalno u odnosu na stari model. Usrali su svaki smisao deljenja igara na više od dve konzole.
Jeste, ali postoji opcija da se vrstis na staro. Znaci moze na dve konzole a da je primarna u airplane modu. Testirao sam na moja dva switcha

Imao sam priliku da probam konzolu jedno 10ak minuta u handheld modu.

Kvalitet izrade je osetno bolji i sam uređaj deluje više premium u odnosu na keca. Nije da kecu nešto fali u tom smislu ali ovde nekako deluje baš utegnuto kad ga držiš u ruci.
Novi sistem kačenja joycona je daleko bolji od starog i ima neki satisfying momenat.

Iako je konzola veća delovalo mi je da je ergonomija ipak za trunku bolja nego kod keca jer mi nekako triggeri bolje leže u ruci.

Probao sam samo Mario Kart novi i grafika mi izgleda oštro ali mi je nivo detalja kao neka rana PS3 igra.
Kapiram da je u docked modu osetno bolje.

Svakako igra izgleda OK kao celina ali ne vidim neki generacijski skok.

Ja samone vidim zasto to mora da kosta 80 dolara?
Ni nemacka plata vise ne moze da izdrzi ovakvo proseravanje sa cenama igara(da ne spominjem so je jkodnas taj kart u gamesu 12000din)sve treba piratizovati sto je moguce ne treba im dati ni dinara jer su postali bahati,najvise su mi se zgadili kada su posle 5 godina launca ps5 i serie konzola oni umesto da konacno spuste cenu podigli...Njima je proizvodnja sve jeftinija i jeftinija sa novim cipovima i slim konzolom ali ne,mora se biti halav :)

Ne mora ali Nintendo vidi koliko im je njihova publika verna i rešili da iskoriste to. Smatraju da im se može na osnovu broja prodanih Nintendoovih iagara na prethodnim konzolama. Na sviču prva ne-Nintendo igra je tek 23. mestu po prodaji.

List of best-selling Nintendo Switch video games
TitleCopies sold
Mario Kart 8 Deluxe68.20 million
Animal Crossing: New Horizons47.82 million
Super Smash Bros. Ultimate36.24 million
The Legend of Zelda: Breath of the Wild32.81 million
Super Mario Odyssey29.28 million
Pokémon Scarlet and Violet26.79 million
Pokémon Sword and Shield26.72 million
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom21.73 million
Super Mario Party21.16 million
New Super Mario Bros. U Deluxe18.25 million
Nintendo Switch Sports16.27 million
Super Mario Bros. Wonder16.03 million
Ring Fit Adventure15.38 million
Pokémon: Let's Go, Pikachu! and Let's Go, Eevee!15.07 million
Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl15.06 million
Pokémon Legends: Arceus14.83 million
Luigi's Mansion 314.25 million
Mario Party Superstars14.00 million
Splatoon 213.60 million
Super Mario 3D World + Bowser's Fury13.47 million
Splatoon 311.96 million
Super Mario 3D All-Stars9.07 million
Super Mario Maker 28.42 million
Monster Hunter Rise8.09 million

Last edited:
Ja samone vidim zasto to mora da kosta 80 dolara?
Ni nemacka plata vise ne moze da izdrzi ovakvo proseravanje sa cenama igara(da ne spominjem so je jkodnas taj kart u gamesu 12000din)sve treba piratizovati sto je moguce ne treba im dati ni dinara jer su postali bahati,najvise su mi se zgadili kada su posle 5 godina launca ps5 i serie konzola oni umesto da konacno spuste cenu podigli...Njima je proizvodnja sve jeftinija i jeftinija sa novim cipovima i slim konzolom ali ne,mora se biti halav :)

Proizvodnja nije sve jeftinija, inflacija je ogromna i sve je generalno sve mnogo skuplje nego ranije,
iz istog razloga i Sony i MS su podigle cene svojih konzola (dok se ranije u istom periodu očekivao price cut..), na žalost mislim da možemo da zaboravimo na price cut konzola u toku generacije i da se u stvari nadamo da ne bude povećanja cene u odnosu na launch cenu.

Cene igara su bile $60 tipa 20 godina, sa ovom inflacijom i sve većim troškovima pravljenja igara, nije bilo realno da ostanu $60, ne odobravam ali razumem povećanje cene, i to kažem kao neko ko je čipovao/sotmodovao svaku konzolu koju sam imao.
U konkretnom skučaju, Nintendo nije morao da sa $60 ode odmah na $80, pogotovo što generalno imaju odličan profit.

Nintendo ima ubedljivo najmanje opravdanja da diže cene igara. Sobzirom na nivo tehničke sposobnosti konzole i količinu automatike koju daju moderni razvojni paketi razvoj igara za svič je sigurno drastično jeftinija od PCa i sobnih konzola. Dodajmo tome i činjenicu da Mario Kart ime garantuje više desetina miliona prodatih primeraka i postaje više nego očigledno da je ovo prosto dizanje cene jer im se može da uzmu veće pare i da naviknu ljude da daju više para.

Expedition 33 sigurno ima mnogo više uloženog vremena u grafiku te da studio uzima mnogo manji procenat po prodanoj igri pa je ipak izašla sa cenom od 50eur. Da ne spominjemo druge igre poput Baldurs Gate 3 itd.

Proizvodnja nije sve jeftinija, inflacija je ogromna i sve je generalno sve mnogo skuplje nego ranije,
iz istog razloga i Sony i MS su podigle cene svojih konzola (dok se ranije u istom periodu očekivao price cut..), na žalost mislim da možemo da zaboravimo na price cut konzola u toku generacije i da se u stvari nadamo da ne bude povećanja cene u odnosu na launch cenu.

Cene igara su bile $60 tipa 20 godina, sa ovom inflacijom i sve većim troškovima pravljenja igara, nije bilo realno da ostanu $60, ne odobravam ali razumem povećanje cene, i to kažem kao neko ko je čipovao/sotmodovao svaku konzolu koju sam imao.
U konkretnom skučaju, Nintendo nije morao da sa $60 ode odmah na $80, pogotovo što generalno imaju odličan profit.

leave nintendo alone.webp

Ne znam kako si uspeo sebe da ubedis da Xbox Series i PS5 konzole danas kostaju skuplje da se proizvedu nego pre 5 godina, ali nas u to da ubedis neces uspeti.

Ne vidim poentu da se opravdava niti da se polemise mnogo o ovome.
Oni koji napadaju, na kraju i kupe. Oni koji brane mozda i ne kupe.

Znam da je ovo forum i da svi pomalo volimo spekulativnu konverzaciju, ali samo ako, prodaja opadne, mozda razmisle o svemu jos jedared.
Nvidia greedy, AMD greedy, Sony, M$, BigN, corpo greedy bastardos.
```Tako je kako je.```

Licno, ja sam stara cekalica. Don't give a fOck.

Za sada prodaja ne samo da ne opada nego NS2 rusi sve rekorde i to ubedljivo, nije ih ni pokvareni potez Sony-a sa prezentacijom igara na dan izlaska NS2 poremetio da pometu konkurenciju. Jedini imaju eksluzivne igre sto sigurno daje dodatnu vrednost Nintendo igrama. Zanimljiva ova konstatacija da grafika odredjuje cenu igre 😁

Inace mora da pohvalim recenziju za Mario Kart World, autor pise vrhunske i objektivne recenzije ali samo ako uspe da ostavi po strani neslaganje sa cenovnom politikom Nintenda.

Back
Top Bottom