• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koja vam je "most overrated" konzola?

Ashitaka

Well-known member
Reaction score
5,345
Ajde malo da prodiskutujemo o ovoj temi.
Za mene je to verovatno N64 konzola. Da objasnim... Kao klinac poceo sam sa NES konzolom odnosno famiclone. Nakon toga naravno SNES i MD se iznajmljivao do pojave Ps1 i N64 generacije. Nintendo mi je bio no1. Iznajmio sam cak jednom i Sega Saturn. Ali PS1 je bio kralj u toj eri sto svi i znamo. N64 sam igrao u igraonici samo kad su svi Ps1 bili zauzeti a tako je bilo i za iznajmljivanje. N64 je imao i taj dzojstik koji je malo odbijao ali svakako se moglo igrati na njemu. Igrali smo Diddy kong racing, Star Fox, Golden Eye, Turok, Mario64 nesto malo ali jednostavno igre su bile skupe i nije ih ni bilo mnogo u igraonici. Imao je svoje prednosti sto je mogso u 4 igraca out of box. Ali me nikad nije uzeo pod svoje kao PS1. Dan danas jako retko upalim N64 pogotovo sto ima onaj odvratni blur. Svestan sam da je jedna od najboljih igara ikad Ocarina na tom sistemu ali jednostavno mi nije ni do kolena PS1 koji i dan danas cesto upregnem. U glavnom N64 mi je i najgora Nintendo konzola, sve druge upalim s vremena na vreme ali njega bas retko... Ne kazem da je losa konzola daleko od toga ali jednostavno nije ispunila moja ocekivanja kako tada kad je bila aktuelna tako ni dan danas...

Udrite, spraman na udarce 🤣

Edit : Gruja me podsetio nemojte o trenutnoj generaciji nije realno da u pola zivota sudimo...

Last edited:
Ja bih te udario ali će i drugi mene zbog ovoga: moja je Sega Mega Drive. Kada se one reklame kada je ta konzola vladala kod nas nisu skidale sa tv-a mislio sam da je to ubedljivo najcool stvar u vezi igara koju sam ikada video, naravno sve dok nisam prvi put video Playstation 1 u igraonici u mom mestu.

Opet i posle toga mislio sam da je to bio vrhunac 2d konzola ali nije. Kasnije sam putem Emuglx sajta saznao da je postojala i jedna konzola koja se zvala Super Nintendo Entertainment System i kada sam preko emulatora odigrao najbolje igre za nju i za Sega Mega Drive shvatio sam da je i tu generaciju kvalitetom igara Nintendo oduvao Segu. Sonic je smešan pored Marija kada se gledaju svi parametri osim kako ti likovi izgledaju, pandan Zeldi i Metroidu Sega i tada i nikada nije imala, imala je samo cool reklame i krv u Mortal Kombatu, ostalo sve, uključijući i tehničke aspekte je bilo na strani Nintenda u toj generaciji.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Last edited:
PS5 i cela ova generacija zajedno sa Xboxom ubedljivo... Drugo mesto Dreamcast.. secam se da sam ko mali cupao kosu i hteo nazad na Ps1 i kajao se sto smo prodali soni keca i kupili Dreamcast :)
Mada kad razmislim nikad Dreamcast nije ni bio overrated niti nesto posebno popularan...

Last edited:
Iskreno ove nove konzole posle ps360 generacije se ni ne racunaju kao konzole.

Tako da od starijih "pravih" konzola definitivno n64, nikada nisam mogao da svarim grafiku na toj konzoli, sve igre su mi mega ruzne, plus baza igara je premala. Ima odlicnih igara for sure, ali generalno meh.

Da citiram jednog mudrog lika: "Iskreno ove nove konzole posle ps360 generacije se ni ne racunaju kao konzole."

Shto se tiche ostalih konzola, Nintendo 64. Igre su mi jednostavno veoma ruzhne i sve mi izgledaju kao da su za dechicu, osim Bad Fur Day, Duke Nukem igara, i mozhda josh neke. No, kao shto Grunt reche, nije bilo mnogo igara. Chak me ni Golden Eye nije drzhao dugo.
Dok je N64 bio aktuelan, igrao sam PS1. Kada god bih bio u prilici da igram N64 igre mashtao sam o igranju PS1. Gamepad je zlochin protiv chovechnosti.

Pokushao sam da emuliram konzolu pre desetak godina, chisto da potvrdim mishljenje koje sam imao kao klinac. :)

Nečuveno da je 25 mjeseci mlađa konzola ujedno i tehnički jača.

I koja je svrha ovoga što si napisao osim da mi kontriraš? Uhvatio si se samo za jednu od mase stvari koju sam napisao i koja je bila najmanje važna od svega što sam napisao.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Ja sam se naigrao u tom periodu na N64 samo tako. Ta konzola budi u meni samo pozitivna sjecanja. Medjutim, u pravu ste za tehnicke stvari i "ozbiljnost" igara. Meni je uvjek bilo nekako logicno da su mi N64 igre mega zabavne dok PS1 ima igre mahom ozbiljnije tematike. Saltao sam se sa jedne na drugu konzolu u zavisnosti od raspolozenja i mogucnosti. Ni danas se nije nista promjenilo, rekao bih (stim da PS5 nema igara :D)

Za precjenjenu konzolu moj izbor bi bio Dreamcast. Nikad mi nije bila zanimljiva. 🤷‍♂️

Ajde i ja da ucestvujem, iako sam veoma malo upucen u materiju i nikad nisam posedovao nijednu konzolu duze od par meseci, to su bili rambo, sega i ps1.

Switch mi je najprecenjeniji, ne kazem da nema neke najjace igre, ali jednostavno toliko godina da se muze taj prastari hardver, ostavlja mi gorak ukus u ustima.
Na drugom mestu, i ja cu reci - PS5, i ne verujem da ce se tu sta menjati, ionako ce uskoro nova generacija, vec pocele neke price o PS6.

OG xbox. Konzola bez indentiteta. Mislim tako je xbox samo i nastavio dalje. Možemo se raspravljati da su neki portovi bolji na xbox od PS2 ili GC , ali sa onim užasnim xbox kontrolerom (duke i s) ne želim nista ni da igram na njoj.

Bonus poeni samo za raznovrsne softmodove i hardmodove, emulacije na konzoli itd.

OG xbox. Konzola bez indentiteta. Mislim tako je xbox samo i nastavio dalje. Možemo se raspravljati da su neki portovi bolji na xbox od PS2 ili GC , ali sa onim užasnim xbox kontrolerom (duke i s) ne želim nista ni da igram na njoj.

Bonus poeni samo za raznovrsne softmodove i hardmodove, emulacije na konzoli itd.
Nisam nikad u zivotu igrao OG xbox niti koristio dzojstik za isti. Ali znam da mi je jedna od najgadnijih konzola koju sam video uzivo 🤣

Nisam nikad u zivotu igrao OG xbox niti koristio dzojstik za isti. Ali znam da mi je jedna od najgadnijih konzola koju sam video uzivo 🤣
Ogavna i nepotrebno ogromna.

Meni gameboy, ne što je loš vec sto nije zaslužan kultnog statusa, imao sam ga kao klinac i igrao često ali ne mislim da zaslužuje status najboljeg handhelda ikad samo zato što je prvi ubo formulu cene, trajanja i jednostavnosti. Da sam malo stariji bio pa probao na release verovatno bih bio oduvan, ovako igrao pred kraj zivota i sa onakvim ekranom i nije taj utisak. Sa druge strane da su odmah izbacili GBC, slozio bih se sa statusom konzole na keca.

Ja moram da idem isto sa OG Xbox-om.
Citao sam po casopisima koliko je hardverski mocna tada konzola bila i secam se da sam bio u wow fazonu.
Ali da sam je imao, verovatno bih bio u wtf fazonu, koji monstrum.
Mada naravno tad mi to ne bi smetalo.

Iz danasnje perspektive, to je fakticki pc/laptop tog vremena zbudzen u neko kuciste.
I onaj kontroler jbt.

Underrated su mi definitivno Saturn i GC.

Sonic je smešan pored Marija kada se gledaju svi parametri osim kako ti likovi izgledaju, pandan Zeldi i Metroidu Sega i tada i nikada nije imala, imala je samo cool reklame i krv u Mortal Kombatu, ostalo sve, uključijući i tehničke aspekte je bilo na strani Nintenda u toj generaciji.
kuku kuku...toliko je to subjektivno i na toliko tehnickih nivoa nisi u pravu da eve ne znam sta da ti kaem.
Ali dobro, imas svoje misljenje, kad su igre u pitanju.
No lako mozes tehnicke detalje da uporedis. Nije bas "svaki" tehnicki detalj bio na strani novije konzole.
Zasto je SNES ubacivao co-procesore u igre a Mega Drive nije?
List of Super NES enhancement chips (hint) 🙂

Ogroman ljubitelj i Maria, a pogotovo Zelda i Metroida sam, no MD ima toliko svojih dragulja, da ako si voljan da potrazis, nacices svasta sto nikada nikada nisi mogao na SNES-u. Peace out.

Kao klincu MD mi je bio bolji od SNES-a iz vise razloga. SOR i Golden axe serijali su mi bili najbolje igre u to vreme. Final fight nije mogao da im parira. Takodje MD je bio dostupniji i vise igara je bilo za iznajmiti zbog bootlegova. Ali kasnije pa i dan danas SNES mi je kralj konzola jer sam otkrio JRPG, Zeldu itd itd Mega drive mi je i dan danas vrh konzola ali mi je ipak SNES na visem nivou 😁

SNES,
to je vrlo subjektivno mišljenje obzirom da sam može se reći odrastao na Segi pa sam imao vrlo malo dodira sa SNES,
kasnije kad sam nabavio SNES igrao sam Zeldu ALTTP, Donkey Country...ali to je bilo premalo i prekasno..

Back
Top Bottom