• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koja vam je "most overrated" konzola?

Ako pricamo o "overrated" konzolama, meni PS3 pada na pamet. Toliki hype je bio u vezi sa njom pred pa i nakon launcha, posle svega sto su PS1 i PS2 dostigle, PS3 je bio bas hladan tus. UI spor i trom, konzola se dosta kvarila (sto je u prethodnim generacijama bila retkost), baterija na kontroleru kratko trajala, traljav framerate u igrama, uzasno spora ucitavanja sa BD. Prakticno mi je sve sem grafike bio downgrade u odnosu na PS2, a ni grafika nije bila toliko sjajna kad pogledas koliko smo sub 30fps igara dobili. I graficki skok sa Gran Turismo 4 na 5 mi je bio bas razocaravajuc, sa kolicinom 2D drveca i ditheringa. Imala je dobrih ekskluziva, ne kazem da nije, ali overall uskustvo mi je u glavi ostalo kao "sporo, tromo, jedva" :D

Ako pricamo o "overrated" konzolama, meni PS3 pada na pamet. Toliki hype je bio u vezi sa njom pred pa i nakon launcha, posle svega sto su PS1 i PS2 dostigle, PS3 je bio bas hladan tus. UI spor i trom, konzola se dosta kvarila (sto je u prethodnim generacijama bila retkost), baterija na kontroleru kratko trajala, traljav framerate u igrama, uzasno spora ucitavanja sa BD. Prakticno mi je sve sem grafike bio downgrade u odnosu na PS2, a ni grafika nije bila toliko sjajna kad pogledas koliko smo sub 30fps igara dobili. I graficki skok sa Gran Turismo 4 na 5 mi je bio bas razocaravajuc, sa kolicinom 2D drveca i ditheringa. Imala je dobrih ekskluziva, ne kazem da nije, ali overall uskustvo mi je u glavi ostalo kao "sporo, tromo, jedva" :D
Meni je npr ta generacija konzola na zadnjem mestu. Daleko od toga da je losa ali mi je najgora. Konzole se kvarile, ono zutilo i sivilo u igrama mi je toliko odvratno... I gomila nekih pucacina i manjak JRPG igara. Nije da nema dobrih igara ali kad sumiram sve ostale generacije su imale mnogo vise da mi ponude...

Last edited:
Dreamcast. Nekako mi je... nebitna konzola. Voleo bih da je imam u kolekciji čisto eto, ali nikada nisam bio ljubitelj.

MD vs SNES... MD all day. Čisto subjektivno, naravno. MD je konzola mog detinjstva, dok sam za SNES uglavnom viđao bootlegove. Ristar, Kid Chameleon, Rocket Knight, Vectorman,... u to vreme mi je i Sonic bio ispred Maria. Danas me Sonic uopšte ne zanima, dok imam Mario igre i figurice.

Dreamcast. Nekako mi je... nebitna konzola. Voleo bih da je imam u kolekciji čisto eto, ali nikada nisam bio ljubitelj.

MD vs SNES... MD all day. Čisto subjektivno, naravno. MD je konzola mog detinjstva, dok sam za SNES uglavnom viđao bootlegove. Ristar, Kid Chameleon, Rocket Knight, Vectorman,... u to vreme mi je i Sonic bio ispred Maria. Danas me Sonic uopšte ne zanima, dok imam Mario igre i figurice.
Skrenuo covek pod stare dane :D
Meni je to GameCube. Mislim, fina konzolica i sta sve ne, ali uvek je imala najgore multiplat naslove, a eksluzive tog doba mi nisu bile nesto(sem Twilight Princess, ali to je izaslo i za Wii).

Meni je GC sluzio striktno kao Resident evil masina, 1 remake/0/4 su se vrteli do besvesti.
Realno GC je najbolja Revil masina.
0
1 Remake
2
3
4
Code Veronica X

PS2 sa druge strane gubi 0, 1 Remake i 2 i 3(doduse 2 i 3 ima preko backwards compat), ali dobija Outbreak i Outbreak File#2, Gun Survivor 2 i Dead Aim(tehnicki Gun Survivor 3), kao i Gun Survivor 1 (preko backwards compat). Definitivno ima vise naslova, ali ne znam da li je u ovom slucaju kvalitet na nivou.

Attachments

• gc revil.PNG
    gc revil.PNG
    511.5 KB · Views: 6
Last edited:
Realno GC je najbolja Revil masina.
0
1 Remake
2
3
4
Code Veronica X

PS2 sa druge strane gubi 0, 1 Remake i 2 i 3(doduse 2 i 3 ima preko backwards compat), ali dobija Outbreak i Outbreak File#2, Gun Survivor 2 i Dead Aim(tehnicki Gun Survivor 3), kao i Gun Survivor 1 (preko backwards compat). Definitivno ima vise naslova, ali ne znam da li je u ovom slucaju kvalitet na nivou.

Re4 sa GC kontrolerom je najbolji način da se igra ta igra. Upravo igram wii verziju sa gc kontrolerom. Fantastično.

Re4 sa GC kontrolerom je najbolji način da se igra ta igra. Upravo igram wii verziju sa gc kontrolerom. Fantastično.
Pored Wii mote-a, tesko? Generalno, GC kontroler mi je neudoban i tesko njesra i veliki razlog zasto mislim da je konzola overrated. Najgori kontroler te generacije.

Sta tebe toliko privlaci kod njega?

Pored Wii mote-a, tesko? Generalno, GC kontroler mi je neudoban i tesko njesra i veliki razlog zasto mislim da je konzola overrated. Najgori kontroler te generacije.
Meni je isto bio cudan. Ali kad sam igrao jedno vreme toliko legne da to nije normalno. Posle mi je bilo tesko vratiti se u normalu 🤣

popcorn-michael-jackson.gif

Kako vreme prolazi postaje mi jasnije da je Dreamcast overrated u smislu kultnog statusa.

Preveliki se mit izgradio oko konzole da je bila žrtva nesrećnih okolnosti a kada gledam library uvek mi fali to nešto.
Mada sam dizajn konzole je gotivan i joypadi su vrlo zanimljivi plus slot za VMU.

Možda bi bilo poštenije reći da je library igara precenjen a ne konzola.

Opet pitanje je da li overrated znači neopravdan hype ili neopravdano dobra prodaja.
Ako gledamo prodaju onda sigurno nije overrated.

Za mene definitivno N64. Sa NES-a i GB-a sam presao na Mega Drive 2. Onda se pojavio PS1 i bacio u senku sve ostalo. Znao sam da je konzola izasla vidjao po igraonicama ali pored PS1 nije mi padalo na pamet da igram. Kada sam kasnije otkrio emulatore igralo se svasta ali kada god sam probao neku N64 igru brzo sam odustajao. Jednostavno me kod te konzole nista ne privlaci.

Dremcast me je donekle privlacio zbog grafike koja je sila PS1 samo tako. Ali sam imao srecu da se dokopam PS2 par meseci nakon evropske premijere. Tako da je i Dremkast odmah zaboravljen. Ima jos promasaja sto se konzola tice ali ni jednu ne mogu svrstati u istu kategoriju sa N64.

Sto se tice aktuelnih konzola po meni MS i Sony veliko razocerenje. Da nije klinaca koji me pritiskaju da im kupim PS5 verovatno bih potpuno preskocio ovu generaciju. Uvek sam govorio da su za mene ekskluzive glavno merilo uspesnosti neke konzole to jest broj i kvalitet istih. Nintendo ne gotivim vec par decenija ali moram da im skinem kapu. Bar guraju jako sa ekskluzivama vecina njih nije moja soljica caja ali su svakako veoma kvalitetne igre.

Last edited:
Kako vreme prolazi postaje mi jasnije da je Dreamcast overrated u smislu kultnog statusa.

Preveliki se mit izgradio oko konzole da je bila žrtva nesrećnih okolnosti a kada gledam library uvek mi fali to nešto.
Mada sam dizajn konzole je gotivan i joypadi su vrlo zanimljivi plus slot za VMU.

Možda bi bilo poštenije reći da je library igara precenjen a ne konzola.

Opet pitanje je da li overrated znači neopravdan hype ili neopravdano dobra prodaja.
Ako gledamo prodaju onda sigurno nije overrated.
За непуне три године постојања DC има одличну библиотеку игара. Неке друге конзоле ни за три пута дужи животни век нису накупиле толико добрих игара. Да је потрајала још 3-4 године верујем да бисмо имали још много сјајних наслова. Свакако после MD-a најбоља Сегина конзола али од старта осуђена на пропаст због претходно направљеног срања (SCD, 32X, Saturn) из којег је само чудо могло да је спаси.

Што се тиче најпрецењенијих конзола ако изузмемо садашњу потпуно безличну генерацију, можда бих рекао да је Nintendo DS најпрецењенији јер се продао енормно добро, а реално имао је игре које су по техникалијама биле скоро па генерацију иза онога што је нудио PSP. И сам дизајн конзоле без аналогне палице је практично као GBA са додатком touch screen-a. Не кажем да је конзола лоша, али PSP је по мом мишљењу нудио много више, а дупло се мање продао.

Postujem inovativnost u svakom smislu, i sve su to kontroleri koji rade posao ali da n64 mi je najgori. DC i GC su ok kad se naviknes, a og xbox dzojstik nisam koristio mada deluje bas glomazno.

Postujem inovativnost u svakom smislu, i sve su to kontroleri koji rade posao ali da n64 mi je najgori. DC i GC su ok kad se naviknes, a og xbox dzojstik nisam koristio mada deluje bas glomazno.
Jeste glomazan, ali meni nije preterano smetalo, iako definitivno ne lezhi dobro u mojim shakama. Preshao sam more igara na bucku, chak i Ninja Gaiden, a nisam se mnogo bunio... sve dok nisam nabavio manju verziju xbox gamepada, tada sam progledao.

C64GS. Jeste da smi misle da je konzola apsolutno govno i opet je nekako neverovatno precenjena :p

Jeste glomazan, ali meni nije preterano smetalo, iako definitivno ne lezhi dobro u mojim shakama. Preshao sam more igara na bucku, chak i Ninja Gaiden, a nisam se mnogo bunio... sve dok nisam nabavio manju verziju xbox gamepada, tada sam progledao.

Duke je u stvari bio ok. Ja svakako nemam velike šake, jedva da mogu rukometašku loptu da uhvatim a da mi ne ispada, a lepo sam igraona njemu, S kontroler jeste bolji u svakom slučaju ali original nije bio loš.

Back
Top Bottom