• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Zanimljivi oglasi

Zapao mi je za oko taj Rog Ally, vidim npr na eplaneti da je sa Z1 72000 a sa Z1 Extreme oko 93000...mislim se dal uzeti , mogu preko admin.zabrane, a onda opet se mislim sta ce meni ovo..kao parce hardvera mnogo me vuce
Kao prvo non-extreme je dosta gori, ako već uzimaš uzmi extreme. Hardver je zanimljiv pre svega zbog 120hz VRR ekrana. Sve ostalo i nije nešto. A battery life je 1-2h, bez zezanja. Al ako ti se uzima - uzmi i uživaj, živi život :)

Slucajno naleteh, pa rekoh da bacim ovde, nije zanimljiva cena, ali mi je veoma zanimljiv koncept... numericki deo je sa desne, pomeren na levu stranu, kako ne bi zauzimao bespotreban prostor kod misa, tako da dobijete tastaturu koja em ima numericki deo, em mozete da je skroz priblizite do misa i da ne smeta, kao sto mozete sa TKL tastaturom... best of both worlds... dodje ti da se zapitas, zasto oduvek nisu taj numericki deo stavljali sa leve strane...

Slucajno naleteh, pa rekoh da bacim ovde, nije zanimljiva cena, ali mi je veoma zanimljiv koncept... numericki deo je sa desne, pomeren na levu stranu, kako ne bi zauzimao bespotreban prostor kod misa, tako da dobijete tastaturu koja em ima numericki deo, em mozete da je skroz priblizite do misa i da ne smeta, kao sto mozete sa TKL tastaturom... best of both worlds... dodje ti da se zapitas, zasto oduvek nisu taj numericki deo stavljali sa leve strane...
Meni deluje kao užas 😂

Kao levak I call bullshit. Jedino ako je poceo zivot sa takvom tastaturom neko pa ajde. Sad da se menja 30 godina muscle memoryja...vise stete nego koristi.

Sent from my Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Kapiram ali moram da pitam dva pitanja
1. Da li ste osobe koje koriste numeričku tastaturu dovoljno da im je ključno da mogu brzo da je koristite
2. Da li bi ste preferirao da imate ovakvu tastaturu da niste naučili da radite desnom rukom jer niste imali izbora i da prvenstveno koristite numeričku tastaturu?

Pitam jer sam lično imao posao gde sam unosio porudžbenice gde sam uspeo da sve sem poručioca unosim ne mrdajući od numeričke tastature i ne mogu da zamislim kako bi to radio sa 1/5 brzine levom rukom.

Godinama vec koristim kineza, gamesir gk300 jer je tad bio prakticno jedina opcija wireless mehanicke tastature sa numpadom. Pet godina kasnije, nije mnogo bolja situacija. Da odgovorim na tvoje pitanje blize, tastatura bez numpada ne dolazi u obzir.

Naježim se kad vidim tastaturu bez numpada
Što? Eno mi je u dnevnoj sobi. Sto u njoj je mali pa mi treba kada hoću da igram PC na TVu.

Doduše kada god unosim brojeve dok radim posegne za numpadom.

Godinama vec koristim kineza, gamesir gk300 jer je tad bio prakticno jedina opcija wireless mehanicke tastature sa numpadom. Pet godina kasnije, nije mnogo bolja situacija. Da odgovorim na tvoje pitanje blize, tastatura bez numpada ne dolazi u obzir.

Ali da li bi se navikavao na numpad sa desne strane da si imao izbora?

Mislim da to nikada necemo saznati :D Mogu da nagadjam, ko zna, bilo bi kul ne pomerati ruke.

Meni deluje dodatno samo numericka tastatura kao bolja opcija koja se nalazi desno od misa.
Ostaje desna ruka za numpad, a mis/trackball je blizi glavnom delu tastature.

Danas sam ispravljen. Ove tastature su u stvari prvenstveno pravljenje za ljude koji su fokusirani na tabelarne kalkulacije. Mnogo je ugodniji raspored za unos ogromne količine numeričkih podataka u razne tabelane kalkulatore i slične aplikacije. Jedan knjigovolja mi to reče mada on ima odvojeni numpad levo od tastature. I dešnjak je.

Keychron Q12​

Setting the best example for efficient space usage, the Q12 has a compact 96% layout design with a left-positioned Numpad while retaining all the essential function keys. With its full metal CNC machined body, double-gasket design, QMK/VIA support, and exceptional southpaw design, the Q12 is ideal for fulfilling your space-saving and typing needs!
Keychron Q12 Compact 96% Layout Custom Mechanical Keyboard

Keychron Q12 Compact 96% Layout Custom Mechanical Keyboard

Left-Handed (Southpaw) Design​

Not just for left-handed people, you will also enjoy this design if you are right-handed too because it leaves more room for your mouse and it will be more convenient when using the mouse and numpad at the same time!
Southpaw design of Keychron Q12

Back
Top Bottom