• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

YouTube/Video Thread

Ne znam da li ima ovde fanova Penn & Teller Fool Us emisije, ali bilo da ste fan ili ne (preporuka od mene ako nikad niste gledali), evo jednog, pa možda i najboljeg izvođača kartaških trikova na svetu trenutno:

Gledao sam skoro sve epizode Fool Us i vremenom sam skontao neke osnovne stvari, kako se neki trikovi izvode. Takođe, dosta pomaže i subreddit i youtube klipovi.
Ovde konkretno, nakon gledanja klipa na youtubu gde je "objašnjeno" kako radi sve poteze, sam tek shvatio koliko je ovaj lik dobar. Prosto neverovatno koliko je tečan u svemu... Što se tiče poslednjeg trika, u ovom klipu nije baš najjasnije da li Alison odabere bilo koju random kartu za 21. mesto, ili je to neka karta iz nekog ranijeg skupa koji je videla. I kako sam shvatio, ipak je to jedna od onih karata kada je on delio svima, i njoj je rekao da odabere jednu i da stavi u sredinu. E to sam nekako propustio kada sam prvi put gledao. Mislio sam da ona može da odabere apsolutno bilo koju kartu zamisli i da će biti na 21. mestu :D
Svakako, neverovatno je šta je ovaj čovek radi. U Fool Us su mi ovi kartaški trikovi najzanimljiviji, jer tu je prava "magija", veština, priča, misderection itd. Oni trikovi sa propratnom opremom su mi oduvek bili meh.

Navukao sam se na ovaj YT kanal, uvek sam voleo da odgledam Air Crash Investigation dok se puštao na NG a ovo je urađeno daleko bolje, bez drame i pumpanja tenzije.
Plus ima milion epizoda, miran sam narednih 5 godina da ne moram da razmišljam šta da gledam dok jedem. :)

Zadnjih nekolko frejmova je neverovatno

A evo zbog čega je izbila tuča

Gledao sam skoro sve epizode Fool Us i vremenom sam skontao neke osnovne stvari, kako se neki trikovi izvode. Takođe, dosta pomaže i subreddit i youtube klipovi.
Ovde konkretno, nakon gledanja klipa na youtubu gde je "objašnjeno" kako radi sve poteze, sam tek shvatio koliko je ovaj lik dobar. Prosto neverovatno koliko je tečan u svemu... Što se tiče poslednjeg trika, u ovom klipu nije baš najjasnije da li Alison odabere bilo koju random kartu za 21. mesto, ili je to neka karta iz nekog ranijeg skupa koji je videla. I kako sam shvatio, ipak je to jedna od onih karata kada je on delio svima, i njoj je rekao da odabere jednu i da stavi u sredinu. E to sam nekako propustio kada sam prvi put gledao. Mislio sam da ona može da odabere apsolutno bilo koju kartu zamisli i da će biti na 21. mestu :D
Svakako, neverovatno je šta je ovaj čovek radi. U Fool Us su mi ovi kartaški trikovi najzanimljiviji, jer tu je prava "magija", veština, priča, misderection itd. Oni trikovi sa propratnom opremom su mi oduvek bili meh.

Gledam Fool Us od kako se pojavio, a Penna i Tellera dugo. Obozhavam madjionichare od kako sam bio klinac, josh pre osnovne. Znati kako se trik radi mi ni malo ne unishtava trik, naprotiv. Volim s drugarom da pricham o novom P&T videu, pa se trudimo da pogodimo shta se deshava. Neke osnove su mi jasne, kao i neki napredniji trikovi. Uglavnom su mi najzanimljiviji sleight of hand momenti, to volim da usporavam i dobro pratim shta se deshava - ima likova koji su maltene charobnjaci.

Shto se tiche Dani DaOrtiza, pa, u pitanju je star trik. Jedan od onih "holy grail" madjionicharskih trikova. U pitanju je Berglas effect, nazvan po Davidu Berglasu. Lik je godinama chuvao tajnu tog trika, ali uspeli su da ga ubede da otkrije tajnu. Chovek je napisao knjigu od oko 400 stranica gde opisuje kako radi taj trik. Prochitao sam oko pola. Malo je retji da je u pitanju VEOMA kompleksan trik, ali ima vishe izlaza. Recimo, setjash li se dela kada otvori onu kutiju karata na stolu i iz nje ispade tachno jedna karta koja je trebalo da ispadne? To je jedan od izlaza koji mozhe, a ne mora da koristi u triku. Da je rechena neka druga karta, ne bi nikada pokazao tu u kutiji. No, pored toga, veoma je kompleksan trik i ne mozhe da ga izvodi svako.

Kulturocidno dejstvo tzara Putka i njegove kriminalne ergele.

Back
Top Bottom