• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

yeah, nije se gledalo, merilo itd, cest slucaj za tu generaciju. sve sto nam je ostalo u secanju kao super glatko je bilo nestabilnih 45 fps-a.

Зашто тебрексе? Ово ме јако интересује. Такође, је ли и са CERBIOS-ом тако или је поправио ствари?
Ne znam koliko ima veze sa bios-om, moguće, znam da IGR funkcija može stvarati probleme od nestabilnosti do rušenja. Isto tako zavisi i od ATA kabla, ATA133 je gotovo pa obavezan za SATA adaptere. Mislim da je najbolja opcija prvo testirati sa DVD-a. Veliki diskovi i puno sitnih fajlova dovodi do značajnih usporenja po mom iskustvu.

Veliki diskovi i puno sitnih fajlova dovodi do značajnih usporenja po mom iskustvu.
Успорења у дешборду или може бити и у самим Xbox играма? Надам се да није ово друго случај, јер требало би да конзола вуче податке само са тог дијела hdd-а гдје је игра.

Ne znam kako tačno ide fragmentacija FATX sistema, ali ako disk nije 'napunjen' sekvencijalno onda se može desiti da se asseti za igru nalaze na različitim lokacijama na disku.

Хвала пуно Омега (и Војо), то су неке од најкориснијих информација које сам добио.

Ако је судити по овим искуствима, мој сетап баш лети, чак из stutter јак током bootup анимације.

Хтио сам прекопирати сејвове са једне конзоле на другу, преко меморијске. Када сам прекопирао сејв, појавио се на њој само мој профил из игре. Покушао сам пар пута, увијек само профил се појави, не читав фајл са иконицом (мада у file manager показује да су фолдери неки на картици прекопирани). Пребацио сам у Local Savegames Directory на харду или како се већ зове и убацио, сада тај мени у SAVEGAMES има иконицу од игре, а унутра сви они blank сејвови имају иконицу од друге игре, чији сам сејв копирао такође, значи од 2 игре сам копирао профиле укупно.
Како наћи те фајлове копиране и избрисати? Фазон је у томе што приликом "пејста" ти деш аутоматски нуди гдје да копираш и селектована је она BACK стрелица, не можеш изабрати нешто друго. Капирам да је у неки root прекопирало и сада тумачи иконицу од игре као иконицу од менија. Ровио сам али џаба, не могу наћи. Имате ли представу о чему причам? Пошто ја немам. 🤣

Ријешио сам, хвала 'свима' на помоћи. 😆 j/k

Зна ли ико како се CD игре за TurboGrafx16 емулатор на овој конзоли конвертују, тј. намјештају да може MednafenX емулатор да их види? Када се само пребаце, јавља disc read error. Може да их чита сигурно, неке су већ ту и читљиве, само што ове које сам ја пребацивао иако види у loaderu неће да стартује.

Пичим FF6 преко ZsnesBox емулатора на Xbox Classic. Примјетио сам неке графичке гличеве након 2 сата игре али на једној локацији само, нестаје ова ручица за селекцију команди када је на Attack и има неки проблем са слојевима позадине у једној тамници.
Знате ли ишта о томе, је ли ико користио више овај емулатор? Типујем да би ово могло бити мооожда и до хакованог рома, пошто је убациван нови превод, а моооогуће је и да су ове лејере у менијима мјењали, што није ријеткост, па да се нешто зезнуло.
Превод је Revised Old Style Edition.

Нормалан изглед рукице за селекцију.
IMG_20230325_151517.jpg
Оп, сад је видиш, сад је не видиш, само сјенка остаде. Ово је насумично и за сада само у овим рокањима у пустињи.
IMG_20230325_151500.jpg
Гличеви на позадинама у пећини.
IMG_20230325_151627.jpg

Како да се свјетло око Eject тастера на конзоли намјести, прије него што уђе у dashboard? У њему се може мјењати али код мене када укључим буде зелено, потом пређе у наранџасто и онда када је у dashboardu опет пређе у зелено, то сам ја намјестио. Да ли се мора ући у фабрички дешборд од конзоле да се промјени то?

Ne možeš to da promeniš ako ti je konzola softmodovana jer se u tom slučaju za pokretanje koristi fabrički bios i konzola praktično nije ni modovana sve dok se ne aktivira softmod (zasvetli narandžasto) i učita dash sa harda, konzola treba da bude čipovana ili tsop-ovana za tako nešto.
U fabričkom dashu ne postoje podešavanja za boju svetla.

Не знам зашто се онда мени намјести наранџаста боја прије него што уђе у dashboard? То је можда модер када је сређивао конзолу зезнуо и сада остаје тако.

Može se podešavati preko bios .cfg fajla. Osim ako nije EvoX, onda ne treba ništa dirati.

Постоји ли начин да се подешава звук у MekaX емулатору, Xbox Classic емулатор за Sega Master System? Имам неке звучне гличеве, када се звук на секунд врати уназад. Прегледао сам све опције, слаба вајда од експеримената.

Back
Top Bottom