• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

World Cup 2022

Ide jak Piksi plin! 🤘

ar8i0y.gif

Bukvalno sam u neverici kakvu odbranu smo mi igrali. Na ovom nivou, ovako nesto raditi je jezivo. Znali smo svi da nam je odbrana problem, ali ovo je cak premasilo i moja najgora ocekivanja. Bruka jebena kako smo se branili.

To bi bilo to, sta reci... i detetu je ocigledno da sa ovakvom odbranom, nemas sta da trazis protiv iole ozbiljnih protivnika.
Pixi mozda misli da treba vremena da se naviknu na sitem sa samo tri igraca u odbrani, ali mi nemamo takve igrace, dovoljno brze, koji mogu da igraju u tom sistemu, kao sto to recimo Brazil radi.
Nasa realnost je cetiri igraca u odbrani, Gudelj ili neko drugi kao defanzivni vezni, pa kolika god bila kiksara Gudelj, bez toga ne moze, kad je preso na taj sistem, bili smo manje busni.
Kad su Tadic i SMS izasli iz igre, kreacija igre je odmah pala na nulu, ne moze bez obojice, makar jedan da ostane, ovako bukvalno nismo napali nijednom otkad su oni izasli.
Losa nam je pas igra, ne umemo da se dodajemo, a od toga sve potice, a razlog zasto ne umemo da se dodajemo je taj sto ne umemo da se otvaramo, gledam i ne verujem, kako nijedan igrac nema dovoljno intelekta ili aj da kazem pregleda igre, da nadje prazan prostor i da se otvori, nemaju IQ, ili osecaj, ili im je ocajna forma, pa ne mogu da trce, nesto od toga...
Takodje cena sto smo najvislji tim na turniru, je ta sto smo i najsporiji tim na turniru... a sad u doba kad svi teze sto brzem fudbalu, nemamo tu sta da trazimo...
Mitrovic i Vlahovic, kao i Tadic i SMS moraju svo cetvoro da igraju zajedno svaku tekmu, a za ostatak tima i pre svega odbranu, nek se snadje... dobri su Kostic i Zivkovic ofanzivno, ali mora se naci resenje za odbranu.
Bolji su svajcarci od nas i to je to, pobedio i Kamerun brazilce.
Ne verujem da ce u skorije vreme biti nesto bolje... i pre SP-a sam rekao da bi bio neverovatan uspeh da makar grupu prodjemo, ali ni to nismo uspeli, zavrsili zadnji u grupi, tako da smo razocarali cak i vise nego u Rusiji.

Pratim SP od Italije '90
U moru nasih ocajnih nastupa,ovu ekipu bih stavio kao drugu najgoru(posle Nemacke 2006.)
Neverovatno lose odigrano,potpuno promasen koncept.
Napisali ste sve vec,nema potrebe za nekom analizom.
Што би рекао Анђус, све сте рекли и нисте оставили простора за неку ширу анализу.

Bome itekako! Prethodna tri puta (2018, 2010, 2006) smo ukupno postizali po 2 gola.

Juce mi bio rodjendan pa se skupilo par drugara kod mene da gledamo utakmicu. Vec smo bili uveliko pod dejstvom rakije kada smo ukapirali da ce ovi izgubiti. Posto smo bili pod dejstvom anestezije lako smo ovo podneli kada se zavrsila utakmica ugasili smo TV i nastavili neke nase price nevezane za fudbal.

Danas hladne glave kad napravim neku analizu nije iznenadjenje ovo sto se desilo. Uvek sam bio optimista nadao sam se prolasku grupe i ako budemo imali srece ulasku u cetvrtfinale. Ova reprezentacija ima kvalitet da da svakome 2-3 gola ali isto moze od svakog da primi toliko. Imali smo tu nesrecu da smo od Svajcarske i Kameruna primili po gol vise nego sto smo smeli i eto idemo kuci. Jbg na svetskom svi daju 110% od sebe pa se tako nesto moglo i ocekivati.

Bila je velika euforija pre prvenstva da cemo postici neki nevarovatan uspeh. Sta da kazem uvek smo bili paljevine sve to je bilo zasnovano na jednoj vrhunskoj utakmici koju smo odigrali protiv Portugala. Ostali dobri rezultati su ostvareni protiv reprezentacija koje nemaju kvalitet za svetsko prvenstvo. Dobili Norvesku odma dajte Brazil da se igramo. Ne ide to.

Imamo stvarno dobru sredinu i napad i mozemo lako da izadjemo na kraj sa osrednjim reprezentacijama. Verujem da lako prolazimu grupu za evropsko. Ali sa ovakvom odbranom nema sta da trazimo protiv reprezentacija iz svetskog vrha. Piksi i pored dosta gresaka da ostane da proba da se malo utegne odbrana i da se da sansa jos nekim igracima. Zasto ne naprimer i Erakovicu mlad je u Zvezdi igra na neprirodnoj poziciji beka i nije toliko los u reprezentaciji bi mogao da igra stopera sto mu mnogo vise lezi. Mali Mitrovic je takodje trebao da bude u reprezentaciji. Kad ovi matorci padnu oko 60-og minuta da unese malo svezine u napad.

Sve u svemu malo razocaravajuce prvenstvo za nas ali nije da nisam ocekivao da ovako nesto moze da se desi.

Švajcarci su nam prolazili kako hoće sa strane, tatalno nam je bušna odbrana,
sad kad pogledam još smo dobri koliko smo golova mogli da primimo protiv Brazila i Švajcarske, takođe nemamo kondiciju (kad samo pogledam kako neke reprezentacije grizu sve vreme), tako da uz sve to džaba OK sredina i napad.

Ali ovo je neka naša realnost, juče sam slušao, valjda poslednja 3-4 SP-a nismo prošli grupnu fazu i u tom periodu ukupno imamo samo 2 pobede,
znači nije problem konkretno u jednom treneru i jednoj generaciji igrača..tako da sve računajući sama kvalifikacija na SP je veliki uspeh za nas (iako smo mogli bar Kamerun da dobijemo..).

Piksi je u ove tri utakmice pokazao da ipak nije trener za ozbiljne klubove, a ni za utakmice najvišeg nivoa. Tačno je da nemamo igrače za bog zna kakve domete, ali to ne menja činjenicu da su svi mečevi izuzetno loše vođeni - potpuni raspad u drugom poluvremenu kada drugi treneri krenu da uvode sveže i nove igrače sa novim idejama koje su odgovor na Piksijevu taktiku, neznanje kada uvesti a kada izvesti igrača, nekontanje koji igrači moraju da igraju inače staje cela igra, nije imao nikakvih planova B (kada nešto ne ide kao očekivano). To je bilo u svakom meču. Ali na meču sa Kamerunom je otišao ipak korak dole, sa onim amaterskim vođenjem utakmice nakon 3:1. Na konferencijama za novinare nije preuzimao odgovornost, nego, kao Murinjo kada mu ne ide, krivio igrače indirektno.

Da li treba menjati trenera? Dugoročno gledano DA, treba. Ali možda mu i treba dati šansu za još jedan ciklus, tj. za Evropsko prvenstvo.

Ono što Piksi ima je isto ono što je imao Sale Đorđević u košarkaškoj reprezentaciji - svi ga poštuju, dobra je atmosfera (ako ne računamo aferu sa ženama) u timu i generalno delujemo kao složna ekipa. To je nekad bitnije nego kvalitet tehnički koji ima trener. Međutim, ipak mora da postoji neki minimum elementarnog poznavanja tog posla šta i kako. A on, po meni, trenutno to nema. Zato i nije bio trener nijedne ozbiljne ekipe do sada. Ali ako mu se da vreme u ozbiljnim takmičenjima, možda i nauči zanat.

Na stranu sve to, duboko me je razočarao juče sa ovim

https://abload.de/img/ar8i0y.gif

Ja kapiram da svako ima svoja mišljenja o igračima Švajcarske, ali osoba koja je rekla "zovite me mister", ne bi smela sebi ovako nešto da dozvoli. Problem je što on, iako je prošao ceo Svet on u sebi ovo misli o njima i to je baš žalosno čuti - da možeš da vidiš obiđeš sve ali da si duboko unutra takva osoba puna mržnje.

Tako da, najveći utisak naše reprezentacije mi je taj što mi je Piksi, kao osoba o kojoj sam mislio najbolje, pogotovo oko filozofije fudbala kada je pričao, sada pala u isti rang kao ovi naši trenerčići koji idu po kafanama i mlate praznu slamu. Zaista nisam očekivao da će se to dogoditi.

Ostaje 1% šanse da nije rekao to što svi prenose sada da je rekao, ali nekako ne vidim šta je drugo mogao da kaže. :(

Last edited:
Piksi je u ove tri utakmice pokazao da ipak nije trener za ozbiljne klubove, a ni za utakmice najvišeg nivoa. Tačno je da nemamo igrače za bog zna kakve domete, ali to ne menja činjenicu da su svi mečevi izuzetno loše vođeni - potpuni raspad u drugom poluvremenu kada drugi treneri krenu da uvode sveže i nove igrače sa novim idejama koje su odgovor na Piksijevu taktiku, neznanje kada uvesti a kada izvesti igrača, nekontanje koji igrači moraju da igraju inače staje cela igra, nije imao nikakvih planova B (kada nešto ne ide kao očekivano). To je bilo u svakom meču. Ali na meču sa Kamerunom je otišao ipak korak dole, sa onim amaterskim vođenjem utakmice nakon 3:1. Na konferencijama za novinare nije preuzimao odgovornost, nego, kao Murinjo kada mu ne ide, krivio igrače indirektno.

Da li treba menjati trenera? Dugoročno gledano DA, treba. Ali možda mu i treba dati šansu za još jedan ciklus, tj. za Evropsko prvenstvo.

Ono što Piksi ima je isto ono što je imao Sale Đorđević u košarkaškoj reprezentaciji - svi ga poštuju, dobra je atmosfera (ako ne računamo aferu sa ženama) u timu i generalno delujemo kao složna ekipa. To je nekad bitnije nego kvalitet tehnički koji ima trener. Međutim, ipak mora da postoji neki minimum elementarnog poznavanja tog posla šta i kako. A on, po meni, trenutno to nema. Zato i nije bio trener nijedne ozbiljne ekipe do sada. Ali ako mu se da vreme u ozbiljnim takmičenjima, možda i nauči zanat.

Na stranu sve to, duboko me je razočarao juče sa ovim

https://abload.de/img/ar8i0y.gif

Ja kapiram da svako ima svoja mišljenja o igračima Švajcarske, ali osoba koja je rekla "zovite me mister", ne bi smela sebi ovako nešto da dozvoli. Problem je što on, iako je prošao ceo Svet on u sebi ovo misli o njima i to je baš žalosno čuti - da možeš da vidiš obiđeš sve ali da si duboko unutra takva osoba puna mržnje.

Tako da, najveći utisak naše reprezentacije mi je taj što mi je Piksi, kao osoba o kojoj sam mislio najbolje, pogotovo oko filozofije fudbala kada je pričao, sada pala u isti rang kao ovi naši trenerčići koji idu po kafanama i mlate praznu slamu. Zaista nisam očekivao da će se to dogoditi.

Ostaje 1% šanse da nije rekao to što svi prenose sada da je rekao, ali nekako ne vidim šta je drugo mogao da kaže. :(
Слажем се са свиме написаним. А ово што се тиче псовања мајке противницима, мислим да ту није никаква мржња у питању већ је то у налету еуфорије и тренутног олакшања излетело из њега, јер није да ни на прошлом првенству, а и сад нису ти којима је то упућено провоцирали и били изузетно безобразни. Да ли то приличи селектору? Свакако не. Али све је то фудбал, више од игре...

Nisu oni ništa sad radili no nema veze, apsolutno se slažem sa nelex po pitanju psovanja to mu je šlag na tortu, a ako je nekome makar to ulepšalo celu ovu papazjaniju nemam ništa protiv.

Back
Top Bottom