• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE Wo Long : Fallen Dynasty

Samo 44% PlayStation igraca je porazilo Father Gascoigne-a. Ludo je zamisliti da vise od pola igraca Bloodborne-a nije videlo ostatak igre.

Wo Long Fallen Dynasty Patch 1.04 Release Notes PS5/PS4/XO/Xbox Series/PC

Adjustments/Additional Features​

• Added a feature that automatically restock arrows/projectiles and consumable items from the storehouse upon accessing a Battle Flag.
  • Made it possible for players to switch lock-on to another target during the animation sequence for Fatal Strikes, deflects (in response to an enemy’s Critical Blow), and Divine Beasts Summons.
  • Made it possible for players to open the Travel screen from the screen that appears after clearing a battlefield (except for main battlefields cleared for the first time), and then select which battlefield they would like to go to next.
  • Added the option to return to the briefing screen before starting Co-op and the option to try the same battlefield again, to the screen that appears after completing a Co-op session.
  • Changed the player’s Morale Rank to 20 while at the base, the hidden village.
  • Made the following adjustments to the difficulty of the sub battlefield “The Tiger's Loyal Subjects”:
    • Adjustments to the AI
    • Adjustments to damage taken from Critical Blows, the parameters for the increase/decrease of Spirit, etc.
    • Upward adjustment of the Morale Points acquired by players

• Made it possible for players to switch lock-on to another target during the animation sequence for Fatal Strikes, deflects (in response to an enemy’s Critical Blow), and Divine Beasts Summons.
  • Made it possible for players to open the Travel screen from the screen that appears after clearing a battlefield (except for main battlefields cleared for the first time), and then select which battlefield they would like to go to next.
Dobrodošle promene.

Ja se smorio kod prvog boss-a ali sam ga provalio.

Igra me posteno smorila na pocetku, malo fazon Nioh a malo i Sekiro perfect parry(btw Sekiro mi je bio najmanje omiljen).
Jos uvek gresim komande, tako da je do mene. Sve sam bolji i igra polako klikce. I like it. :D
Igracu je za vikend sad.

news_20230731_en.jpg

Izgleda da sam u pravo vreme nastavio sa igranjem:

Presao sam 30-40% igre kada je izasla i samo prestao da igram. Skoro sam nastavio i prilicno mi se svidela igra.
Borbeni sistem je jako dobar (sto je i ocekivano), a svidja mi se i kako su magije i oruzja odradjeni i sto je jako lako respecovati lika i probati drugaciji pristup ako se zakucate kod nekog bossa. Sama igra nije preterano teska kada pohvatate mehanike. Vecina bossova ima neku slabost koja se moze cheesovati, a i saborci dosta mogu da olaksaju igru.

Sto se mana tice - jednolicni nivoi i protivnici, previse loota (hoce li ovaj tim jednom odustati od toga) i bas los ai protivnika. Iako nisam uopste budzio tu granu, bez problema sam se prikradao protivnicima i udarao ih criticalom sa ledja. Cak i tokom borbi jako lose hendluju promenu visine. Bez problema mozes da skocis na kutiju ili kamen, zadas par udaraca, sidjes i ponavljas istu stvar dok protivnik ne umre.

Sto se tehnicke strane tice, dosta manje problema sam imao kada sam ugasio vsync i dlss. Frametime graph izgleda prilicno lose kada se igra sa visokim fps, a ovo je prva igra gde sam imao problema i sa rtss i sa nvidia control panelom. Limitiranje fps resava frametime probleme, ali rotacije kamere izgleda ocajno. Mislim sam da je vrr razlog za ovo, ali i posle gasenja sam imao isti problem. Na kraju sam u igri limitirao fps na 60 i to je ucinilo igru mnogo igrivijom.

Posto mi se igra svidela, kupio sam i season pass i odigrao prvi dlc. Sam dlc nije previse dugacak, moze da se predje za jedan dan.
Posto sam igrao sve glavne i sporedne misije, posle prelaska sam bio nivo 105 i ovo je definitivno previse za dlc1. Kroz vecinu misija sam protrcao bez problema, uz tek nekoliko pogibija. A onda sam naleteo na poslednjeg bossa i tu potrosio mnogo vise vremena. Posle nekoliko pogibija sam probao da ga cheesujem pomocu leda, ali ni to nije upalilo, tako da sam morao da naucim pokrete i pobedim na fer nacin. Osim ovoga u dlc-u postoji i opcioni boss koji je nezgodan.
Svideo mi se novi tip oruzja koji je ubacen, tako da sam to koristio tokom prelaska. Sve u svemu, dlc nije must play, ali kome se svidela main igra, svidece mu se i ovo.
Eh da, ipak nisam sve presao, posto su u jednom o poslednjih patcheva ubacili opcionu misiju gde se boris protiv nekoliko bossova u nizu. Mozda ponovo probam da predjem i to kada izadje dlc2.

Solidan je i drugi dlc.
Sistemske izmene cine gameplay jos boljim. Sada je moguce koristiti 3-6 specijalnih poteza (u zavisnosti od toga koliko oruzje ima zvezdica), umesto dva.
Novi tip oruzja (dugi mac) je mnogo zanimljiviji od oruzja iz prvog dlca. Oba udarca imaju mnogo veci damage kada se charge-uju, pri cemu je moguce raditi dash tokom toga. Ovo prilicno menja pristup borbama i siguran sam da ce ljudi raditi lude stvari kada ovo masteruju.
Raznovrsnost misija (ukupno ih je 10) je nesto losija nego u proslom dlcu, jer se neki bossovi ponavljaju vise puta. Protiv dvojice sam bas imao problema i nisam siguran da bih ih presao da nisam krenuo da koristim earth magije. Osim ta dva roadblocka nisam imao vecih problema, verovatno i zbog visokog nivoa (misije su 80-110, moj level je bio oko 125).
Svaki put kada se vratim ovoj igri imam problema sa performansama. Da li je to do shader compilationa ili je igra musicava, nisam siguran. Posto ne postoji nacin da se kvalitetno limitira fps, selektovao sam u podesavanjima da je primaran fps i igrao tako (fps je isao od 100 do 120).

Treci (i finalni) dlc je za nijansu slabiji od prva dva.
Novo oruzje (bic) je interesantno jer ima dodatni frenzi mod u kojem imate dosta veci damage, ali se spirit skala ne obnavlja. Nisam previse koristio oruzja ovog tipa, tako da nisam siguran koliko su stvarno upotrebljiva. Ostale gameplay izmene (dodatni resursi npr.) su mi delovale kao da su namenjene za naredne prelaske i grind.

Najveci problem ovog dlca je neuravnotezena tezina. Skoro sve misije su bile previse lake za moj nivo (130+), dok je finalni boss bio bas tezak.
Finalni boss je najbolji deo ovog dlca. Nisam zeleo da grindujem oruzja i opremu, tako da mi je trebalo 3 dana igranja po nekoliko sati, dok ga na kraju nisam presao. Boss nema bulshit poteze (ice elemental potezi su nesto najblize tome), za sve sto radi postoji resenje, ali mi je bas trebalo dosta vremena da provalim sta bi trebalo da radim dok svakog njegovog poteza. Delovalo mi je i da za razliku od vecine bossova, ovde ne postoji respec kombinacija koja ce dosta olaksati prelazak. Na kraju sam ga odvalio za nekoliko minuta, pri cemu sam odradio jedno 30-40 perija tokom borbe.
Ovo je bio idealan zavrsetak mog druzenja sa igrom i fin finalni skill check.

Sama igra je dosta bolja sada, nego na izlasku. I pored svih unapredjenja, vise mi se svidja Nioh serijal.
Nadam se da ce sa Roninom konacno uspeti da naprave hit.

Back
Top Bottom