• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Witcher 3 & Enhanced edition 2015 - 2021

@Yuka Sakazaki to sa importom sejvova je ispalo skoro pa nebitno, sa svakim delom je menjana lokacija i tema price, od svih odluka jedina koja je iole uocljiva na kraju je samo da li da postedis Lethoa. Pa isekli su ceo iorveth quest line iz treceg dela, imali su priliku da ga vrate sa HoS, to je jedan od razloga sto mi se nije dopao HoS zajedno sa jadno uradjenim delom oko order of fire, ali zato je b&w na nivo stand alone expanzije iz davnih dana gejminga. Ako imas 150h uzmi i odigraj sve iz pocetka, novo ce ti se svideti, a primetices gomilu detalja koje si verovatno ignorisao prvi put, fokusiran na glavnu pricu.
Meni je HoS osetno bolja od dve ekspanzije. Utegnuta brutalna priča (koja vuče korenje u poljskom folkloru), adekvatan pacing. BW je kul zbog nove lokacije ali priča je zakazala. Msm, fenomenalan je BW ali HoS je kategorija za sebe...

Meni su se dopale obe expanzije svaka na svoj nacin iskreno, HoS sto kaze Ljubomir vuce korenje u poljskom folkloru ili ti na nas nacin zenidba Milica Barjaktara fon Emerica :D. A BW je klasicna old school 50 plus sati expanzija i meni licno draga zbog susreta sa poznatom njuskom iz romana Regisom :)

@Yuka Sakazaki to sa importom sejvova je ispalo skoro pa nebitno, sa svakim delom je menjana lokacija i tema price, od svih odluka jedina koja je iole uocljiva na kraju je samo da li da postedis Lethoa. Pa isekli su ceo iorveth quest line iz treceg dela, imali su priliku da ga vrate sa HoS, to je jedan od razloga sto mi se nije dopao HoS zajedno sa jadno uradjenim delom oko order of fire, ali zato je b&w na nivo stand alone expanzije iz davnih dana gejminga. Ako imas 150h uzmi i odigraj sve iz pocetka, novo ce ti se svideti, a primetices gomilu detalja koje si verovatno ignorisao prvi put, fokusiran na glavnu pricu.
Yiah, definitivno su mogli vishe da odrade s time, ali i ovako mi je bilo kul.
Mislim da tju da sachekam onu verziju sa rej trejsingom, pa da opet odigram, ali ovaj put i ekspanzije.

Zavisi kako gledas na HoS, ako gledas kao quest dlc onda je na mestu, ali kao expanzija je podbacila jer osim glavne price i par cool boss fightova tu nema skoro niceg drugog.

Zavisi kako gledas na HoS, ako gledas kao quest dlc onda je na mestu, ali kao expanzija je podbacila jer osim glavne price i par cool boss fightova tu nema skoro niceg drugog.

Pa ja sam gledao na HoS kao na mali dlc kako je i najavljen posle launcha main igre, najava je bila valjda jedna mini expanzija/dlc i jedna velika ''prava'' expanzija (Blood and Wine) takav metod su rekli da ce preneti i na Cyberpunk 2077 kada jelte zavrse sa fixovanjem clusterfucka ovog :D

Moguce da je tako bilo ne secam se najbolje vise, znam da sam ih razumeo da ce biti nekoliko manjih free dlc u pocetku sa patchevima i posle dve vece full sized expanzije.

Odličan kratak storyline (meni ubedljivo najbolja priča u celoj igri), unique gear (Viper set, plus tona drugih npr Moon set), zanimljive endgame nagrade, kompletan novi upgrade tree (runecraft master) a i sama mapa je dosta proširena na istok. OG mapa se ranije završavala na istočnoj strani. All in all IMO ima contenta.

uh, napržili ste me, sad bih igrao, al aj da se strpim još malo da vidim hoće li taj enhanced skorije :D

Evo kako idem kroz razlicite krajeve glavne price u b&w opet se ne slazem koji kraj bi proglasio best ending, kao i glavna igra ima 3 kraja, jedan los i dva dobra od kojih je jedan nazovimo ga world ending a drugi character ending po tome za koga je bolji, i opet mi ne ide sa tonom cele igre da kraj u kome par glavnih likova dobije sa zeli bez obzira na ostale bude proglasavan najboljim.

hah, hajde malo da bacim i neki flex, kopam po svojim imgur slikama i naletim na ovo, ludu sam srecu imao tih dana da naletim na ove verzije, ne znam koliko su danas dostupne :D

nX7p3HB.jpg

a najjace od svega je sto ja nikada nisam imao snage da predjem witchera, cak nesto i nisam veliki fan (bio sam fan knjiga dok sam ih citao) ali eto, trenutak ludila i malo srece

Gwent karte su se dobijale uz obican physical release obe ekstenzije (svaka ekstenzija po dva seta). Znaci kostale su 10-15 dolara, ludnica. Slikacu jednom prilikom obe kutije. A imam i physical release na Switchu sa mapom i nekim zajebancijama.

EDIT Slucajno sam nasao stare fotke

IMG_20191116_120450.jpgIMG_20191116_120523.jpg

Last edited:
Evo kako idem kroz razlicite krajeve glavne price u b&w opet se ne slazem koji kraj bi proglasio best ending, kao i glavna igra ima 3 kraja, jedan los i dva dobra od kojih je jedan nazovimo ga world ending a drugi character ending po tome za koga je bolji, i opet mi ne ide sa tonom cele igre da kraj u kome par glavnih likova dobije sa zeli bez obzira na ostale bude proglasavan najboljim.

Meni licno najvise uz ton price lezi ending sa buketom ruza (izbegavam otvorene spoilere), jer mislim da je to adekvatan ishod toliko komplikovanih, degradiranih socijalnih normi i odnosa. Plus, slazem se sa vecinom komentara ovde:

Video sadrzi endgame spoilere.

Taj kraj su verovatno svi dobili u prvom prelasku, ne vidim kako bi bez citanja vodica neko prosao tacno kroz tuce dijalog opcija ili namerno ignorisao quest objective za druga dva kraja, a za kraj koji pasuje pa moze i ta logika, ali onda u celoj igri svakom questu odgovaraju losi krajevi jer takva je atmosfera igre, ja ipak gledam na ulogu geralta kao nekog ko ne moze da promeni svet ali u situacijama gde ima uticaja uvek ce se odluciti da ga poboljsa.
Sto se tice krajeva da pojasnim u spojleru;
kraj u kome obe sestre umiru mi je ocigledno los, ana henrijeta nema nikakav razlog da umre iz igraceve perspektive, te su onda druga dva dobra, sa tim sto je kraj gde se pomire meni potpuno out of place, prvo taj fairytale ending nikako ne pasuje igri a drugo ispod povrsine i nije toliko dobar, posle svega sto je uradila samo tako joj je oprosteno, i plus je u jos boljoj poziciji da nastavi osvetu ako je fejkovala pomirenje sto je u skladu sa likom, tako da kraj gde umre sa vampirom mi je ono bas na mestu, jednostavno posledice spletkarenja dosle na naplatu.
Takodje nije mi jasno sta je tacno u video on podveo pod bad,sad, i glad ending, nisam siguran da se poklapamo, a i ovo stalno poredjenje sa HoS i dalje ne kapiram, jer stvarno toliko i ostalima prica nosi poena, pa da HoS odnese prevagu nad B&W iako su svi ostali parametri ubedljivo na strani b&W

Taj kraj su verovatno svi dobili u prvom prelasku, ne vidim kako bi bez citanja vodica neko prosao tacno kroz tuce dijalog opcija ili namerno ignorisao quest objective za druga dva kraja, a za kraj koji pasuje pa moze i ta logika, ali onda u celoj igri svakom questu odgovaraju losi krajevi jer takva je atmosfera igre, ja ipak gledam na ulogu geralta kao nekog ko ne moze da promeni svet ali u situacijama gde ima uticaja uvek ce se odluciti da ga poboljsa.
Sto se tice krajeva da pojasnim u spojleru;
kraj u kome obe sestre umiru mi je ocigledno los, ana henrijeta nema nikakav razlog da umre iz igraceve perspektive, te su onda druga dva dobra, sa tim sto je kraj gde se pomire meni potpuno out of place, prvo taj fairytale ending nikako ne pasuje igri a drugo ispod povrsine i nije toliko dobar, posle svega sto je uradila samo tako joj je oprosteno, i plus je u jos boljoj poziciji da nastavi osvetu ako je fejkovala pomirenje sto je u skladu sa likom, tako da kraj gde umre sa vampirom mi je ono bas na mestu, jednostavno posledice spletkarenja dosle na naplatu.
Takodje nije mi jasno sta je tacno u video on podveo pod bad,sad, i glad ending, nisam siguran da se poklapamo, a i ovo stalno poredjenje sa HoS i dalje ne kapiram, jer stvarno toliko i ostalima prica nosi poena, pa da HoS odnese prevagu nad B&W iako su svi ostali parametri ubedljivo na strani b&W
Nije Syanna tu jedina za kriviti, celo drustvo je u kurcu, sistem vrednosti je fejk. Ne znam da li si citao one knjige o istoriji porodice (ingame), imas istu knjigu a kasnije izdanje gde se bukvalno brise Syanna iz postojanja, znaci matorci su odlucili da je bace u propast. A sestra iako tvrdi da je trazila nema dokaza da jeste. Dvorom joj vladaju iskvareni likovi, sirotiste drzi
vampir koii harvestuje decu
, zaboravila je na
rodjenu sestru
, koja je pritom
zbog nje
proterana. Ala se navladala svaka joj cast. Zapravo je prilicno usrala motku.

Iz moje perspektive witcheri se drze po strani i ne mesaju u politiku i dvor (ako nisu cat school :D), pogotovo Geralt. Nema on razloga da rizikuje sebe i prijatelje, pogotovo nakon nacina kako ga je Anna tretirala.

HoS je meni iz tacke gledista price bolja, konzistentnija ekspanzija. Pazi, main questline u BW nije uopste dugacak. Prica je puna akcije ali meni manje upecatljiva. Mnogo vise uzivam u side questovima i detaljima sveta, sto nije neobicno za Witcher igru :D

Ne znam koja su pravila za double post, ako modovi hoce mogu spojiti sa prethodnim postom.
Evo lika koji je napravio desetine "things you might have missed" videa za Witcher 3. Nisu clickbait, zapravo su odlican nacin da neko ko je presao igru nekoliko puta i ne planira skoro da nastavlja pronadje sitne detalje, alternativne dijaloge, ishode, skrivene questove, a W3 ih je PREPUN

http://bit.ly/FiveThingsYouMissed

Meni je bas interesantno da ovako uporedjujemo tumacenja necega sto je verovatno obojici dok smo igrali bilo potpuno jasno i ocigledno da znaci samo taj nas zakljucak, mozda kasnije da se prebacimo i na oleigrda tu sigurno ima prostora za dosta razlicitih prespektiva :) Elem sto se tice b&w, a i ostatka sveta, sav je on u bedaku, samo je toussant malo bolji ali vole da se pretvaraju da su idealni, nema tu sta geralt da intervenise, ali isto to nema nikakve veze sa henrijetom, po meni je ona cak ubedljivo najbolji vladar od svih koje smo sreli u witcher univerzumu nije idealna ali niko nije, pogledaj samo koliko je geralt broljtina ostavio iza sebe nego eto igramo sa njim pa on kao ne gresi , a i mesa se u sve samo tako to da je neutralan mu je samo zgodan izgovor, isto kao i onaj da nema emocija pa ga je regis lepo isprozivao da mu prodaje maglu :LOL: ako se taj dijalog odabere
sto se tice henrijetine krivice za proterivanje sestre ja je nigde nisam video, kad citas onaj dnevnik dadilje i razgovaras sa obe sam zakljucio samo da su obe bile slicnog, malo divljeg karaktera, a da su sve greske i tu kletvu njihovi roditelji iskoristili da se rese sijane, henrijetina "krivica" bi bila samo sto kasnije nije to ispravila, a ni ne znam kako bi mogla kad je sijana nestala usred pustinje i pojavila se kao vodja bandita pod drugim imenom, ni sam geralt ne bi mogao da joj udje u trag. Kolika god da joj je stvarna krivica, sijana se nije vratila da joj da sansu vec je odlucila da je smrtno kriva i pre nego se vratila, tako da mi nikako ne ide da henrijeta za bilo sta ispasta.

Ne znam koja su pravila za double post, ako modovi hoce mogu spojiti sa prethodnim postom.
Evo lika koji je napravio desetine "things you might have missed" videa za Witcher 3. Nisu clickbait, zapravo su odlican nacin da neko ko je presao igru nekoliko puta i ne planira skoro da nastavlja pronadje sitne detalje, alternativne dijaloge, ishode, skrivene questove, a W3 ih je PREPUN

http://bit.ly/FiveThingsYouMissed

I bas sam juce zavrsio white orchard na ng+, pa mi je sveze, video sam par njegovih snimaka kad sam kojesta guglao, dobar mu je content, evo ovo za tamiru nisam imao pojma jer nijednom nisam odabrao kraj sa radovidom, ali mogao je na primer da ubaci da moze da se nadje ona lobanja yeniferove vrane iz cinematica, ja sam je zapravo i trazio i zakljucio da je nisu ubacili u game world i onda kad sam posle proverio na wiki video sam da sam trazio na pogresnom mestu :p

I bas sam juce zavrsio white orchard na ng+, pa mi je sveze, video sam par njegovih snimaka kad sam kojesta guglao, dobar mu je content, evo ovo za tamiru nisam imao pojma jer nijednom nisam odabrao kraj sa radovidom, ali mogao je na primer da ubaci da moze da se nadje ona lobanja yeniferove vrane iz cinematica, ja sam je zapravo i trazio i zakljucio da je nisu ubacili u game world i onda kad sam posle proverio na wiki video sam da sam trazio na pogresnom mestu :p
Jeste ubacio, ja sam to baš sa njegovog videa skontao. Ima nekoliko komada (videa) za white orchard, verovatno je u nekom od sledećih.

Edit. I da baš smo drugačije ti i ja igrali, moj geralt se nije mešao u kraljoubustvo :). Sećam se kada sam čitao knjige kao klinac i razmišljao "zašto ga niko ne ostavi na miru". Baš sam uživao i igri, oterao sam sve u PM, počevši od Yen :D

Back
Top Bottom