• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Reinstalirao sam Win 10 i imam "problem" da mi sve notifikacije od chat programa (Skype, Slack itd.) iskaču kao generički crni prozor koji prati dizajn Windows-a a ne kao prozori koji prate dizajna svake app. Suštinski svaka nova poruka mi izgleda kao da mi je šalje notofications center a ne pojedinačne app i to me smara vrlo. :)

Zna neko kako mogu ovo da podesim?

Windows 11's best gaming feature now being enabled in Windows 10

Bas me zanima kako ce raditi sa ovim zajedno.

NVIDIA RTX IO plugs into Microsoft’s upcoming DirectStorage API, which is a next-generation storage architecture designed specifically for gaming PCs equipped with state-of-the-art NVMe SSDs, and the complex workloads that modern games require. Together, the streamlined and parallelized APIs, specifically tailored for games, allow dramatically reduced IO overhead and maximize performance/bandwidth from NVMe SSD to your RTX IO-enabled GPU.

Retko instaliram i deinstaliram programe, uglavnom imam neke visegodisnje favorite, tako da sve sto mi treba je ccleaner i manuelno pobrisem junk iz program files, program data, app data otprilike jednom godisnje. Koristio sam davno ranije revo neko vreme, nisam primetio da radi nesto vise od ovoga, mozda su ga i unapredili.

Novinarstvo nam je na nikad nižim granama, ko da rade neka polupismena deca u redakcijama...

If you’re used to enabling small icons, or ungrouping the icons on the taskbar, these features are also gone in Windows 11

While this is the first time I’m holding off on a Windows upgrade on my main PC ever,

Ne razumem kako su mogli da izbace Windows, a da ne mozes da iskljucis grupisanje prozora. Ne mogu da zamislim da ti to odgovara na multimonitor setupu ili u 4k, ultrawide i slicno.

Kao sto rece Warren ovo je prvi put da necu staviti novi Windows Day 1, od 98ice.

Oni od Windowsa 8, koji je izašao još 2012., ne mogu da naprave jedan settings app i čak i u ovom Windows 11 imamo neke opcije koje su u Settings app-u a neke još uvek u Control Panelu... o čemu mi pričamo?

Pre nekoliko meseci updejtujem svoj Xbox One Bluetooth kontroler novim firmware-om i od tada mi kontroler radi samo kada je bluetooth adapter na prednjoj strani kompjutera a ja max 3 metra od njega i nema ništa između kontrolera i adaptera. Pre toga radio bez greške dok je adapter bio na zadnjoj strani kućišta

Na Windows Store-u koji toliko žele da proguraju nema nekih od njihovih najpoznatijih aplikacija, jbn app kojim se proverava da li kompjuter podržava Windows 11 nije radio kako treba i ne postoji opcija da se skine sa njihovog Windows Store-a na Windows 10.

Pre godinu dana updejtuje mi se Windows 10 1909 na Windows 10 2004 i prestane da mi radi Windows Store i sve aplikacije koje idu preko njega. Sve živo što ima netu sam pokušao da bih popravio, na kraju jedino pomogao clean install.

Na njihovom forumu za podršku oficijalne odgovore kao da daju debilni 10 godišnjaci ili roboti (za većinu problema nude istih nekoliko rešenja, većina se svodi na updejtuj Windows a updejt Windowsa i sjebao stvari i to ljudi napišu u pitanju).

Veštački digli zahtevnost ovog novog OS-sa da bi sa njim prodavali i nepotrbni novi hardver i umesto da se ceo IT svet podigne i sahrani ih napokon zbog toga i dalje ima ljudi koji ih hvale kao kompaniju koja zna šta radi, iako su nesposobni skroz, samo ih monopol koji su uspostavili pre mnogo decenija drži.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Back
Top Bottom