• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Koliko se secam sve ovo je bilo planirano za update, neki koji je vec trebao da izadje pa je pomeren i u kom bi ceo win bio na istom design principu. Sad su taj update pretvorili u novu win verziju ali ako je to sve sto donosi nova verzija, bez nekih vecih promena ispod haube onda je ovo ubedljivo najmanja razlika izmedju stare i nove verzije win ikada, videcemo sta tu jos ima kad je zvanicno najave.

Iskreno se nadam da su bloat ispod haube Win10 izbacili... ali znam da ce biti jos gore.

Pa poslednji ikad pre broja 11. 😁
A ove slike izgledaju grozno, mogli su to malo da se potrude i stilizuju OS. Nije da nemaju para.

Sve je dobro dok je tu klasicni Control Panel. (y)

Pa poslednji ikad pre broja 11. 😁
A ove slike izgledaju grozno, mogli su to malo da se potrude i stilizuju OS. Nije da nemaju para.

Meni ovo izgleda prelepo steta sto se malo vise ne potrude oko UI-a i ostalih sranja :S

stavio sam timestamp na 1:29

Malo mi glupo kad je glavni selling point operativnog sistema postao izgled, kao da nema vise sta da se poboljsava oko stabilnosti, funkcionalnosti, pa win u celom svom zivotnom veku nije imao krsten audio i video player app, ali bitnije je sad da li su uglovi zaobljeni i gde su ikonice na taskbaru.

Malo mi glupo kad je glavni selling point operativnog sistema postao izgled, kao da nema vise sta da se poboljsava oko stabilnosti, funkcionalnosti, pa win u celom svom zivotnom veku nije imao krsten audio i video player app, ali bitnije je sad da li su uglovi zaobljeni i gde su ikonice na taskbaru.

Pa ovo je leak, ne zvanicna najava.
Verovatno imaju jos svasta spremno.

I diskutabilno kakvi su screenshotovi i koji je uopste build u pitanju.

A i koja je razlika izmedju Windows-a, Mac-a i modernog Linux-a (nekog od desetine koji su user friendly)? Kad sednes da radis sve to nestane u pozadini...

Win nema krsten audio support od pamtivjeka, nacin na koji oni handlaju audio je katastrofa. Android jebeni je ispravio audi support a ovi nikada. Ali bolje i zaobljeni uglovi nego da najavljuju nove emojije :|

Uh ok, dobro je, nije toliko lose. Na videu se bolje docara, slike su izgledale uzasno. Na prvu me vise podsjeca na neki ispolirani Linux :D Nadam se da ce:
- standardizovati dizajn a ne da se 3-4 generacije UI dizajna preplicu i bore konstantno
- rijesiti selekciju virtuelnih desktopa putem tastature, vec godinama im je clunky i ne bas toliko korisna

Ukratko:
1. skineš neki noviji Win7 Gen2 release (recimo "Windows 7 SP1 X64 11in1 OEM ESD en-US MAY 2021 {Gen2}")
2. sa Rufus-om napraviš boot-abilni USB stick
3. prilikom (clean) instalacije izabereš x64 verziju sa Daz Loader-om
4. kad se sve završi, instaliraš drivere za wifi/ethernet ako nedostaju
5. odmah možeš otići na https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
i skinuti aktuelni 'Media Creation Tool' koji će nakon (dugotrajnog) procesa instalirati zadnju verziju Win10 zajedno sa potrebnim driverima
6. u Win10 na start>settings>update and security>activation provjeriš da li je aktivacija uspješna
7. uradiš refresh ili reinstall, ovaj put sa Win10 iso-om.

Sa SSD-om se sve ovo može završiti za manje od sat vremena. Nema zajebancije sa krekovima, loaderima, kms skriptama, oem ključevima, vl/corporate aktivacijama...
Odradjeno sve kao sto je napisano, radi bez greske.
Sad samo da vidimo hoce li raditi i besplatan upgrade na win 11? :)

Sad samo da vidimo hoce li raditi i besplatan upgrade na win 11? :)
Microsoft officially unveiled Windows 11 today, and the software maker is committing to make it a free upgrade for Windows 10 users. Much like how Windows 10 was free for Windows 7 and Windows 8 users, this new Windows 11 version will be free for existing Windows 10 users.

Hm...

Imam TPM na procesoru, i enableovan je, ali ovaj Windows Health Checked mi priča da ne mogu da instaliram Win11 kada izađe jer mi fali TPM.... wtf... čak i kada odem na tpm.msc stoji TPM is ready for Use

Treba li ti TPM? Ako ti ne treba, onemogući ga u BIOS-u.

lol ne, grafička mi ne podržava Direct X Feature Level 12_1

Mora TPM da bude aktivan za Win11

Back
Top Bottom