• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Warhammer 40/41k

Ko smišlja ove ludnice?!

Poslušao sam par audio knjiga i ostavio sate i sate na ove YT priče, igrao šta sam stigao još od Space Hulka i Shadow of Horned Rat...
Pravu igru samo gledao sa strane u Dragonu. Zanimljiv svet ali mračan do bola.

Ima li kakve veze srednjevekovni Warhammer i ovaj 40k pakao? Zašto 41k, je li to nešto novo?

Verovatno je stavio 41k zato sto i pored 40k imena radnja je presla u 41/42k. Bila je u zadnje vreme gomila novina pala je Cadia, oziveli su Roboute Guilliman-a, imperijum je podeljen na dva dela, novi crusade, primaris marinci......bilo je dosta novih stvari mada pojma nemam sta GW planira nekako su previse oslabili imperium frakciju.

Ko smišlja ove ludnice?!

Poslušao sam par audio knjiga i ostavio sate i sate na ove YT priče, igrao šta sam stigao još od Space Hulka i Shadow of Horned Rat...

Ima li kakve veze srednjevekovni Warhammer i ovaj 40k pakao? Zašto 41k, je li to nešto novo?
Meni se bas i svidja zato sto je mracan, pa onda razliciti pogledi na svet, knjiga pisana iz gledista obicnih ljudi vs knjiga pisana iz gledista Astartesa. Bas jako zanimljiv univerzum, samo sto kvalitet knjiga drasticno varira u zavisnosti od toga ko je pisac.

Ko smišlja ove ludnice?!

Prvobitno, davno, davno, srednjovekovni WH je zamišljen kao predindustrijska planeta u WH40k, a onda su podelili to na dva dela da bi mogli više para da nahlapaju.

Mnogi misle da je sada sve u 41 ili cak 42 milenijumu zbog velikih dogadjaja i Guilliman pokusava da sortira arhive sa svih svetova kako bi imao tacan timeline medjutim to je nemoguce jer se dosta toga menjalo i ne poklapa zarad promocije i manipulacije inkvizicije i crkve da i dalje nije jasno koji je milenijum u pitanju. Ali definitivno idu u tom pravcu, stim da su ostavili prostora da se vrate nazad ako im odgovara.
To me malo nervira u WH lore jer sve moze biti istinito ali ne mora da znaci. Msm kontam zasto to rade ali meni vise nista nije jasno jer nista nije konkretno. :D

Može neko da mi objasni relaciju između Vermintide kojeg sada igram i 40k univerzuma?

Vermintide je u Warhammer Fantasy okruženju, ne u 40k. Skejveni ne postoje u 40k, kao ni mnoge druge rase iz WHF. Mada neke rase iz 40k imaju slične role, npr. za Tyranids se može reći da su slični Skaven rasi.

vise sam zamilsjao da oklop stavlja grupa mehanicara, sa sve rucnim varenjem i srafljenjem, brzo i ide sledeci marinac...tako mi deluje vise gritty
svaka cast liku sto je sve sam uardio ali ovo deluje kao da je uzeto iz starcrafta 2

I napisao je da je omaz starcrafu "This is in part an intentional homage to both Starcraft, Astartes and the other inspirational sources i had when making this"

to mi deluje kao izgovor za "nisam smislio bolje/ nisam mogao bolje"

ne razumem se mnogo u CGI i to sve, ali ako je ovo uspeo da napravi, cisto sumnjam da nije mogao da smisli ili napravi bolje od ovoga :D

vise sam zamilsjao da oklop stavlja grupa mehanicara, sa sve rucnim varenjem i srafljenjem, brzo i ide sledeci marinac...tako mi deluje vise gritty
svaka cast liku sto je sve sam uardio ali ovo deluje kao da je uzeto iz starcrafta 2
Zavisi od poglavlja do poglavlja. Neka poglavlja nisu tehnološki napredna i/ili suviše verski orijentisana, dok su drugi tehnološki pismeniji i pragmatičniji, pa shodno tome imaju drugačije običaje i protokole.

Crni Templari recimo ne mogu da prdnu a da se četiri tehno sveštenika ne moli u tom trenutku, dok recimo Gvozdene Pesnice sami sebi seku ruke i noge i menjaju ih kibernetskim udovima, pa mogu i sami sebi da stavljaju oklope.

BIG NEWS! E sad, da li to znači "GW daje novce da konačno napravimo zglavan film" ili "Hahahaha, tvoje dupe i sada pripada nama ~ GW"

aaaa.PNG

sve je to lepo animacije i slicno, ali nema to nista dok neko ne iskesira jedno 350mil $ za pravi film. 😁

I zaboravio sam da stavim update na sve ovo - svi snimci su mu obrisani sa kanala, i nalaze se u manjoj rezoluciji sa drugačijim zvučnim efektima i muzikom na sajtu GW. Takoreći :poop::poop::poop:

Back
Top Bottom