• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Switch PC VR (Valve Index, Oculus Quest, PSVR...)

Znam da je Quest 2 trenutno najbolji izbor za VR (for the buck), ali zanima me za "narodne verzije", dal je bolje uzeti Rift S ili Quest 2? i generalno koja platforma podrzava najvise igra, da bar 90% svih VR naslova rade na njoj?

Mada vidim da je Quest 2 izasao jos October 13, 2020, mozda ce uskoro Quest 3?

8K per eye bi bilo dovoljno za citanje bas jako sitnog teksta, bilo bi odlicno i za virtual cinema. Sto se gaminga tice, uz dovoljno jednostavni artstyle i asset quality, moci ce to da potera razne 60fps igre [koje ce da interpoliraju na veci framerate].

Dugo rade na ovome i ne zure, vec su preskocili rani period VR-a kada su mnogi sistemi i tech vec "reseni". A kad god izadje, naplatice Apple to papreno.

2000 dolara se pominje.
Ima vec uredjaja u kojima moze lepo da se cita sitan text, ali su i oni preskupi, kacio sam negde na prethodnim stranama klipove takvih uredjaja.

Bio sam kod druga da probam i kupim njegov Rift S, ali posto ima i Quest 2, probao sam i njega, i kad sam video da Quest 2 ima osetno svetliji ekran i vecu rezoluciju, samim tim ostriju sliku i da je nekako komforniji za koriscenje, odustao sam od Rift S i stekam pare za Quest 2.
Steta, obzirom da mi je nudio veoma povoljno, ali sto se tice tehnike sa kojom imamo kontakt, tu radije uzimam novo.

Quest 3 ce mozda stici ove ili sledece godine. Quest 2 je izasao krajem 2020.

Da, sacekacu Quest 3, sigurno ce doneti neka poboljsanja... rezolucija sad mislim da je ok, treba to i terati, ono sto ja najvise zelim jeste veci fov, jer trenutno se bas dosta vidi crna plastika levo i desno... gore i dole je ok, taman.
Takodje da se uredjaj ne greje toliko i da samim tim ne znoji, da je cover od koze ili bar silikona i da moze lako da se cisti... i dodatno smanjivanje tezine uredjaja, iako je ok po tom pitanju.

Probao sam Eleven Table Tennis, mnogo dobar stoni tenis, meni je ovo najbolja VR igra, znaci osecaj bukvalno ko kad igras pravi stoni tenis, ista fizika, pravim iste greske kao u pravom zivotu, sve bukvalno isto, jezivo, cim mi protivnik posalje nezgodnu lopticu, vracam balone :D

Druga omiljena mi je Space Pirate Trainer, takve igre su savrsene za VR, mnogo dobar osecaj... i volim platforme poput Lucky's Tale.

Rezolucija je ok na Quest-u 2, ali kontrast, kaiševi i optika prilično slabi.

Da, strap je bezveze, ali ima da se kupi strap ko na Rift S, koji je fenomenalan, ali kosta 55e.

Sve ima da se kupi: i Link kabl, i bolji strap, i dodatna baterija, i bolje slušalice, ali ono najvažnije (ekran i sočiva) se ne mogu zamijeniti.

Quest 2 ima treš optiku i displej, mora to mnogo bolje biti u nasljedniku.

Apple’s AR headset would pack two ultra-HD 8K screens and use over a dozen cameras to track hand and eye movement

Jedino oni uz Meta-u mogu pogurati malo ovu stagnaciju na polju VR-a.

Back
Top Bottom