12 evropskih klubova hoce da formira zatvoreno takmicenje gde nema ispadanja. To ce biti presedan klupskog fudbala kojeg poznajemo jer poenta je iskljucivo novac. Gubi se draz takmicenja gde se klubovi kroz nacionalna prvenstva plasiraju u ligu sampiona u kojoj njih 12 nece ucestvovati.Pošto nisam ispratio priču od početka, hoće neko da mi objasni što su obični ljudi zapenili oko ovoga, oni transparenti football is for the fans itd, što protestvuju? Na koji način ovo ugrožava prosečnog ljubitelja fudbala?
Sva evropska klupska takmicenja su od pamti veka pod okriljem uefe. Evo vidis da se raspala Superliga nakon 48 sati [emoji1] iz Engleske je izvrsen najveci pritisak. Pod pritiskom navijaca ostali dosledni svojoj tradiciji.To sam skapirao ali ne vidim šta je tu toliko loše. Uvek je poenta novac a ljudi ionako žele da gledaju najjače timove. Jedino to oko ispadanja može da umanji draž mada toga nema ni u američkim sportskim ligama pa ljudi opet gledaju.
Они већ играју Суперлигу.Sad kad ulete Zvezda i partizan u super ligu...
To sam skapirao ali ne vidim šta je tu toliko loše. Uvek je poenta novac a ljudi ionako žele da gledaju najjače timove. Jedino to oko ispadanja može da umanji draž mada toga nema ni u američkim sportskim ligama pa ljudi opet gledaju.
Pa nije valjda da samo finale gledas?
Brzo si od eliminacione faze preletao na finale...postoji valjda nesto izmedju, majku mu.
Meni se cini da ESL uglavnom zele ljudi koji vise ni ne gledaju fudbal. Ili gledaju samo najvece utakmice.