Da je lako implementirati neutralno i objektivno ocenjivanje ovakvih stvari, ne bi toliko ljudi glasalo, nego bi jedan covek, koji ima objektivno "najbolji ukus" dodeljivao nagrade i to bi bilo to.
Kao sto rekoh, ja sam zadovoljan Oskarima, vec nekoliko godina. Napisao sam da se dosta ulaže i sada u marketing i promociju (kako bi se dobio Oskar), ali mislim da je sada mnogo manjeg uticaja i da je mnogo više bitno ono šta generalno misle ljudi koji gledaju filmove (publika). Možda grešim, ali takav mi je osećaj, tj. ukus (jer se poklapa sa izborima uglavnom).
Ove godine nominacija za Dzesija Plemonsa je previd, slazem se, ali nisam siguran da je trebalo da osvoji. Ali da je mogao da bude nominovan, mogao je i trebalo je.
Leo igra jednu te istu ulogu koliko puta, verovatno si u pravu, meni ne odgovara taj tip glumca i prenemaganja na ekranu, ali boze moj. Ocigledno se nekima to svidja. Po mom mišljenju, definitivno nije gluma vredna Oskara, to bi bilo previse
Šalame je dobar glumac, prošle godine je recimo Bob Dylan uloga po meni više zasluživala Oskar nego ova sada. Ove godine uloga je izuzetno površinski i neuverljivo urađena, bilo bi stvarno sramota da je osvojio. Opet pričam iz mog ugla

Ruku na srce, mislim da je generalno film, scenario loš i dijalozi, kao i napisani likovi, tako da on tu nije mogao previše da uradi. Al opet, smetalo mi je malo uzdizanje u nebesa njegove glume. I bilo mi je drago što nije osvojio.
B. Jordan je meni lično odradio sjajan posao. Razumem zašto se nekima ne sviđa odluka za Oskara, ali meni je sasvim korektna. Slažem se da je bilo ovde još nekih kandidata iz ove godine (ne računajući Šalamea i Lea ofc), ali to je-što je, tako da, po meni zasluženo, kupio me je svojom glumom i ceo film je podigao na jedan veći zabavni nivo. Možda ima uticaja i to što glumi brata blizanca, možda je žiri i tu malo dodao neki glas zbog toga.
Za najbolju žensku ulogu Jessie Buckley je pokidala, ali je podjenako, po meni, zaslužila Oskar i Rose Byrne. Tako da eto, tu je možda urađena mala nepravda, ali opet, vrhunski je odglumila Jessie Buckley, tako da teško im se može zameriti.
I ako ćemo još jedno mesto gde je moglo drugačije, to je Inga Ibsdotter Lilleaas. Mislim da je ona bila, za moj ukus, najbolja sporedna glumica. Maltene je iznela sve najteže i najbolje scene u Sentimental Values. Dok sa druge strane, baba veštica iz Weapons (takođe precenjen film imho), je ostavila neverovatan utisak na sve, maltene svi znaju taj film po njoj sada, a ne po ostalim dešavanjima (makar ljudi iz mog okruženja). Nisam mislio da može uzeti Oskara, ali kada je neko toliko dominantan, čak i u tako maloj (manjoj) ulozi, onda verovatno zaslužuje. Ali kažem opet, Inga je po meni najviše pokidala.