• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Netflix Amazon Disney+ HBO SKY Trejleri i vesti 2026.

SkyShowtime
Ja taman završavam gledanje Dosijea X 😄... ostala mi još poslednja sezona (11). Razmišljam, šteta što je nisu produžili još... sa nekim mlađim naraštajem da zamene Mulder-a i Skully... ali nisam baš zamišljao ovako da je nastave.

Vuklo se ovo po vestima zadnje 2-3 godine, samo sada je projekat zaista krenuo.

Zanimljivost je da je trener Voriorsa - Stiv Ker, producirao All the Empty Rooms

Poprilično sam zadovoljan poslednjih nekoliko godina kako se dodeljuju ove nagrade. Poklapa se dosta onim šta objektivno treba i zaslužuje da dobije.

Recimo, prošle godine, Anora je osvojila dosta bitnih nagrada, kao i za najbolji film, a mišljenja sam da dok nisu uradili reorganizaciju stvari kako se glasa (zapravo naterali ljude da gleadju filmove i ozbiljnije shvate glasanje), nikad takvi filmovi ne bi uzeli Oskara.

Naravno i dalje postoji dosta marketinga i ima uticaja šta društvo (šta je trendy, šta je generalno neki vajb po netu) kaže, ali opet, čini mi se da su svi ove godine zaslužili.

One Battle After Another mi lično nije toliko dobar film, ali kapiram unikatnost i bravure koje je radio Paul Thomas Anderson, kao i da su filmovi snimani za veliko platno, tj. "pravi filmovi (true cinema)" za gledanje u bioskopsku sada raritet. Takođe, mnogo mi je drago što Leo nije dobio Oskara jer ona njegova prenemaganja i gluma je za srednjoškolce. Tako da apsolutno sam zadovoljan šta su nagradili, a šta ne u tom filmu.

Sinners je meni lično bio najbolji film, najviše mi je legao, super mi je bilo bioskopsko iskustvo, ali treba biti realan i ne može se očekivati da takav film uzme film godine. Zadovoljan sam nagradama koje je pokupio.

Takođe, svaka čast Joe Letteriiju i njegovom VFX timu! Čovek je uzeo ladno 6. Oskar :O Super je bila epizoda sa njim sada skoro na Corridor Reacts kanalu, preporuka za gledanje. Osoba zadužena za maltene sve kultne VFX scene na kojima smo odrastali. Neverovatan lik.

I sada nešto izuzetno subjektivno ali meni lično mnogo bitno:
Pohvalio bih naročito žiri i njihovu nula toleranciju na "bullshit" i na pretencioznost Safdie braće, kao i na neuverljivu i veštačku glumu Timotija Šalameija. Marty Supreme je osvojio tačno toliko Oskara koliko zaslužuje i drago mi je što ljudi koji glasaju (kritičari i stručnjaci) vide da je rad Safdie braće površinski, pretenziocan, i da je sve na površnom nivou bez ikakve dubine. Voleo bih da se nekako promene i da zapravo naprave dobar film, ali čisto sumnjam :D

1773860224778.webp

Last edited:
Zanimljivo mi koliko se ne slazem sa....pa vecinom stvari koje si napisao hahaghgahahh

Menjali su oni malo, raznovrsnija ekipa glasa itd, ali se na kraju sve svodi manje-vise na isto. Dosta zavisi od sporednih stvari koje nemaju veze sa filmom/glumom, tu je lobiranje, vecere, ulizivanje, proseravanje, politika, i slicno.

Trivia: Anorin budzet je bio 6m, a NEON je na kampanju potrosio 18m 😄

Leo mi je odlican u OBAA, i pretpostavljam da ti prosto ne lezi on ili njegova gluma, sto je okej skroz. Ukusi.
I kad sam vec kod njega, da se dotaknem izbora za glavnu musku ulogu. Po mom misljenju, oskar je dat za najslabiju ulogu medju nominovanima (The Secret Agent jos nisam gledao). Stvarno ne znam cime je B. Jordan zasluzio uopste nominaciju. Dobar je i nista preko toga. Recimo ispalili su maksimalno Jesseia Plemonsa, koji je trebalo umesto B. Jordana da bude medju nominovanim. A da ne pricam o totalnom zanemarivanju No Other Choice, gde je makar morao Lee Byung-hun da bude nominovan. Potencijalni problem - da je neko od njih dvojice bio nominovan umesto Jordana, zna se vec kakva bi prica isla, pogotovo sto se o Sinnersu dosta pricalo tokom godine. I onda da propustis da nominujes glavnog glumca? Nema sanse.

E sad, ono sto mi je interesantno, moguce da je cista slucajnost, ali trenutak kada B. Jordan dobija momentum i totalno preskace Timotija (koji je do tada ubedljiv favorit) je nakon BAFTA, gde se desio "nibba" incident. Slucajnost? Sasvim moguce, ne znam.

A Timoti, kakve god izjave da je davao (ona poslednja o baletu i pozoristu se desila nakon sto je zavrseno glasanje) i kakav god stav da je imao tokom kampanje, mislim da ne treba da utice na to kako je odigrao ulogu. A smatram da je odlican (ne samo sad, vec generalno ga smatram jednim od najboljih mladih glumaca), pogotovo u odnosu na B. Jordana. Ethan Hawke mi je sjajan, ali uloge u takvom tipu filma retko kad budu nagradjene na Oskarima.

Sto se mene tice, apsolutno pokraden oskar za najboljeg glumca. Mada na kraju krajeva, ionako nikog nije briga o tome vec dan, dva posle, ali eto, malo se zabavljamo. I tako do sledeceg Oskara...

Last edited:
Da je lako implementirati neutralno i objektivno ocenjivanje ovakvih stvari, ne bi toliko ljudi glasalo, nego bi jedan covek, koji ima objektivno "najbolji ukus" dodeljivao nagrade i to bi bilo to.

Kao sto rekoh, ja sam zadovoljan Oskarima, vec nekoliko godina. Napisao sam da se dosta ulaže i sada u marketing i promociju (kako bi se dobio Oskar), ali mislim da je sada mnogo manjeg uticaja i da je mnogo više bitno ono šta generalno misle ljudi koji gledaju filmove (publika). Možda grešim, ali takav mi je osećaj, tj. ukus (jer se poklapa sa izborima uglavnom).

Ove godine nominacija za Dzesija Plemonsa je previd, slazem se, ali nisam siguran da je trebalo da osvoji. Ali da je mogao da bude nominovan, mogao je i trebalo je.

Leo igra jednu te istu ulogu koliko puta, verovatno si u pravu, meni ne odgovara taj tip glumca i prenemaganja na ekranu, ali boze moj. Ocigledno se nekima to svidja. Po mom mišljenju, definitivno nije gluma vredna Oskara, to bi bilo previse :)

Šalame je dobar glumac, prošle godine je recimo Bob Dylan uloga po meni više zasluživala Oskar nego ova sada. Ove godine uloga je izuzetno površinski i neuverljivo urađena, bilo bi stvarno sramota da je osvojio. Opet pričam iz mog ugla :) Ruku na srce, mislim da je generalno film, scenario loš i dijalozi, kao i napisani likovi, tako da on tu nije mogao previše da uradi. Al opet, smetalo mi je malo uzdizanje u nebesa njegove glume. I bilo mi je drago što nije osvojio.

B. Jordan je meni lično odradio sjajan posao. Razumem zašto se nekima ne sviđa odluka za Oskara, ali meni je sasvim korektna. Slažem se da je bilo ovde još nekih kandidata iz ove godine (ne računajući Šalamea i Lea ofc), ali to je-što je, tako da, po meni zasluženo, kupio me je svojom glumom i ceo film je podigao na jedan veći zabavni nivo. Možda ima uticaja i to što glumi brata blizanca, možda je žiri i tu malo dodao neki glas zbog toga.

Za najbolju žensku ulogu Jessie Buckley je pokidala, ali je podjenako, po meni, zaslužila Oskar i Rose Byrne. Tako da eto, tu je možda urađena mala nepravda, ali opet, vrhunski je odglumila Jessie Buckley, tako da teško im se može zameriti.

I ako ćemo još jedno mesto gde je moglo drugačije, to je Inga Ibsdotter Lilleaas. Mislim da je ona bila, za moj ukus, najbolja sporedna glumica. Maltene je iznela sve najteže i najbolje scene u Sentimental Values. Dok sa druge strane, baba veštica iz Weapons (takođe precenjen film imho), je ostavila neverovatan utisak na sve, maltene svi znaju taj film po njoj sada, a ne po ostalim dešavanjima (makar ljudi iz mog okruženja). Nisam mislio da može uzeti Oskara, ali kada je neko toliko dominantan, čak i u tako maloj (manjoj) ulozi, onda verovatno zaslužuje. Ali kažem opet, Inga je po meni najviše pokidala.

Last edited:
Back
Top Bottom