• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Top Filmovi 2000ih

Pazi 1960e izlazi Psiho recimo i to ti je kraj svake priče sa 50im, ta godina ima još brda filmova koju su baš otvorili tu deceniju da ne nabrajam.

Kasnije se mnogo više blendovalo izmedju decenija recimo sa 80ih na 90e nije toliko baš jak prelaz, Terminator 2 konkretno ima dosta 80s šmeka u sebi ali tematski jeste 90e maksimala....Rekao bi da su Matriks i Fight Club isto takvi bridge filmovi u 2000e iako su iz 1999e....Zapravo bi ja rekao da je za mene ta decenija filmski počela 99e, to je potpuno novi fazon sa naslovima, Deveta Kapija se uvek tripujem da je iz 2000ih (film koji mrze ali meni je desetka sry), Biti Dzon Malkovič itd....ima svakako posle bioskopskih filmova koji su vukli još neko vreme 90s duh recimo naveo bi odmah Training Day, Hollow Man takodje iako ima tu adwanced CGI upotrebu koja ga je baš činila kating edz...na kraju je sve do percepcije neko može sve to drugačije da posmatra...

sve je izgledalo dosta... čistije, ulickanije (nikako nužno bolje)... u nedostatku boljih reči, kada uporediš 00s sa 90s...

tu negde pocetkom 00s je poceo digitalni color grading ali milsim da je to krenulo masovno da se koristi 02, 03. nabijeni su boje i kontrast...imo ne milsim da smo presli na bolje. o tome pricam kada pominjem izgled.

Slažem se, odvratan kolor filmova u tom periodu. Rekao bi da mi je Apokalipto iz 2006e bio tad prvi film posle dužeg vremena lep. Pirati trilogija isto mislim da je najzanimljivija bila zbog šarenila

Skoro baš kao reprizirao War of The Worlds u 4k (nisam od bioskopa). to je 2005a odvratno morao sam da ugasim bkv ružan film.

Ali ovo sto rade u poslednjih par godina je uzas - svuda van sredisnjeg dela kadra naglaseni efekti tipa chromatic aberration i blur.

Bukvalno se obradujem kada naidjem na film/seriju a da nema ta sranja.

Last edited:
I meni kao neka p&c avantura ali film se vodi kao djubre medju publikom. Gledao sam ga na Metropolisu svaki put kad ga ugledam jedno vreme

ako primate jos preporuka od mene, evo 3 koja verovatno nece biti pomenuta:
peaceful warrior
life of david gale
ostrov

Memento i Lost in Translation sam stavio u spojler. Host i Ip Mana sam razmatrao, ali bilo bi bas previse.😄

Drive sam zaboravio da stavim u drugoj temi. Juce mi je nakon sto sam gledao svoje postove, palo na pamet jos par filmova koje sam izostavio a bas su mi se svideli.

Mislim da cu neke filmove da gledam fazon 5-10 godina kasnije u odnosu na datum izlaska. Kada dobijem preporuku od nekog cije misljenje cenim, pogledacu ranije. Previse sam negativno doziveo proslu deceniju, a kada sam u '10im gledao filmove iz 2000ih, mnogo je bio bolji dozivljaj. Kada sam kopao po prethodnim decenijama da ne pricam.

milsim da sam samo jednom pogledao clerks 2, bio mi je ok. inace najbolji film kevin smitha je chasing amy, po mom skromnom misljenju.

Pazi 1960e izlazi Psiho recimo i to ti je kraj svake priče sa 50im, ta godina ima još brda filmova koju su baš otvorili tu deceniju da ne nabrajam.

Kasnije se mnogo više blendovalo izmedju decenija recimo sa 80ih na 90e nije toliko baš jak prelaz, Terminator 2 konkretno ima dosta 80s šmeka u sebi ali tematski jeste 90e maksimala....Rekao bi da su Matriks i Fight Club isto takvi bridge filmovi u 2000e iako su iz 1999e....Zapravo bi ja rekao da je za mene ta decenija filmski počela 99e, to je potpuno novi fazon sa naslovima, Deveta Kapija se uvek tripujem da je iz 2000ih (film koji mrze ali meni je desetka sry), Biti Dzon Malkovič itd....ima svakako posle bioskopskih filmova koji su vukli još neko vreme 90s duh recimo naveo bi odmah Training Day, Hollow Man takodje iako ima tu adwanced CGI upotrebu koja ga je baš činila kating edz...na kraju je sve do percepcije neko može sve to drugačije da posmatra...
U principu svaka dekada je obelezila neke zanrove. Na primer, 40-e noir, 50-e i 60-e vestern, 70-e akcija, 80-e horor, 90-e triler.

meni su 80s pre obelezili akcioni filmovi i pojava misicavog heroja, arnold, stalone i druzina.

Pa da, to je maltene isto ko i horor, no dobro mile je naveo neke od stvari za svaku dec.

Nnajmanje omiljenih filmova imam iz 90-ih, a to je dekada sa najvise filmova koji se smatraju najboljim ikada sto se tice filmova sa najvise oskara.

Back
Top Bottom