trebalo bi mi nekoliko dana da sastavim neku top listu, pa cu navesti neke koji su mi pali na pamet, a nisu pomenuti na ovoj temi niti na asian cinema (bilo bi brdo azijskih). mislim da sam sve pominjao na ovom ili ranijem forumu, ali evo makar za novije clanove nesto novo, nesto divlje. lista je u fazonu "mutna, ali draga". nisu mi svi ovi bas u nekih top20-30.
amores perros !!! - verovatno moj omiljeni film o ljubavi, obozavam ga
nueve reinas - ovo mi je omiljeni argentinski film
el secreto de sus ojos - i ovde darin glumi, meni drag glumac
y tu mama tambien - odrastanje, avanturica
el orphanato - verovatno ste skoro svi gledali, ali nije pomenut
mar adentro - meni se ovo svidja, a ne secam se da ga je neko pominjao
el espinazo del diablo - ovo mi je omiljeni del torov film
los cronocrimenes - pominjano je na starom forumu, preporuka za novije clanove
celda 211 - luis tosar u elementu
torrente 2 i 3 - vristanje ako volite segurin humor
la habitacion de fermat - glavolomka
exam - isto kao prethodno
boat that rocked - kroz ceo film cepa muzika koju ja volim
haute tension - ovo su svi verovatno gledali, simpaticna mi je glavna glumica
de zaak alzheimer - starac ubica, ali svidja mi se kako je upakovano. ocekivao sam vise od nastavaka
loft - jedan lagan za opustanje
k̶i̶d̶ ̶w̶i̶t̶h̶ ̶a̶ ̶b̶i̶k̶e̶ - drama, ipak 2011.
j̶i̶r̶o̶ ̶d̶r̶e̶a̶m̶s̶ ̶o̶f̶ ̶s̶u̶s̶h̶i̶ - dokumentarni o najmanjem restoranu sa 3 mislenove zvezdice, blah isto 2011.
last life in the universe - tadanobu asano ♥ i takasi mike na kratko, lagana drama
survive style 5+ - tadanobu asano, vini dzons, soni ciba, vise kratkih smesnih prica, a zapravo tuznih
funky forest - pogadjate, tadanobu asano. japansko ludilo. enough said.
save the green planet - ljudi mrcvare coveka za koga sumnjaju da je vanzemaljac. ovo mi se svidelo vise nego sto bi trebalo :]
dirty carnival - "as far as my eyes can see..." obozavam pesmu
i'm a cyborg, but that's ok - scena kad je on
TO JE LJUBAV, TO SE VOLIIII. ne rusis nekom svet nego ga prilagodis da moze/te da zivi/te u njemu. ovo mi je omiljeni ljubavni uz amores perros. lako je voleti se kad ste mladi, lepi, zdravi i normalni.
castaway on the moon - kad se neprilagodjeni zavole, prava romanticna komedija, ne americko djubre za klince i zenetine
moment to remember - jos jedan ljubavni, tuzniji
tae guk gi (brotherhood of war) - braca u gradjanskom ratu u koreji, medju najpoznatijim filmovima na ovoj listi
welcome to dongmakgol
infernal affairs trilogija - pomenut je departed, ali ovo je opsirnije. u americkoj verziji mi se vise svidja kako je zebnju odglumio leonardo.
nekako nisu presli sa starog foruma silmido i joint security area
just another love story - fin triler
i jos nekoliko gde je jensen umesao svoje prste:
adam's apples - top crna komedija. scena kad prikazu popovog sina i kad kradljivac mobilnih bude uhvacen na delu
flickering lights - komedija
green butchers - komedija
after the wedding - suva drama
pomenucu i seriju forbrydelsen (koja je pocela 2007. godine) zbog toga sto nemam gde drugde da je pomenem (rekao si da moze ako bas "moramo").