Dugacak intervju sa Druckmanom i Maizin-om, dotakli su se i teme da im za narativno-fokusiranu TV adaptaciju nije bila potrebna Abby koje je svoje frustracije praznila u teretani.
'The Last of Us' season 2 'packs quite a wallop,' according to showrunners Craig Mazin and Neil Druckmann. See an exclusive inside look at what they call seven 'high-calorie, dense episodes.'
Treca sezona nece biti odlozena sa strajkovima scenarista i glumaca, stizu prve najave da ce snimanje krenuti sredinom godine. Sest meseci da snime i oko 8 meseci post produkcije [toliko im je trebalo za S2], eto mozda cemo videti punu adaptaciju od TLOU2 vec krajem 2026.
Dobra ep2, ali izmena iz prosle epizode je ovde dobila jos vise na znacaju.
HBO verzija je gledaoce sada direktno upoznala sa razlozima osvete, dok su igraci morali da predju pola igre da bi saznali kljucne detalje ko i zasto.
IMO, igraci su doziveli mnogo veci outrage i mnogo vecu zelju za osvetom. Mazin i Druckman nisu hteli da TV gledaoce povedu na istu avanturu. Niko iz Jacksona i dalje ne zna razloge osvete, ali gledaoci znaju...
Ali moram priznati, kljucna scena je bila prikazana veoma upecatljivo.
Naletih sinoć na S02E02 iako prvu sezonu nisam gledao nakon šeste epizode, sjajno je odrađena, neke emocije su pogodili možda i jače nego u igri. Mogu samo zamisliti reakcije rijetkih koji nisu igrali igru...
Druga epiozda je bas dobra, neke izmene mi se svidjaju, neke bas i ne, ali generalno kvalitetnih sat vremena.
Ja ne znam sta da mislim o Abby jos uvek. Volim tu glumicu, ali mi za sada utisak da je malo off za ovakvu ulogu. Nema mi tu sirovost, ubedljivost, prisustvo kao sto ima Abby iz igre i to ne mislim zbog fizikalija (iako sigurno uticu).
Zao mi je sto su promenili liniju
"Why don't you say whatever speech you got rehearsed, and get this over with.", dosta mocna izjava pred smrt
Btw, problem koji je bio ocekivan, proslo je pet godina u odnosu na prvu sezonu, Ellie se nista nije promenila. Al dobro, tako je kako je, mada su mozda mogli da razmisle o promeni glumice.
U ovoj seriji, casting mi je najgori ubedljivo. Bilo je tu daleko boljih izbora.. citav net se sprda sa malom Bellom i stvarno kakvih gifova,mimova ima sou.. Nije mi ona za ulogu Ellie nikako, a i za ulogu Abby fali jedno 40kg misica...
Ellie u igri je prelijepa djevojčica kojoj ne leži uloga lezbače, Bella je tu pun pogodak.
Abby u igri je pretjerana, glupo je gledati onoliku mrcinu kao plačipi$ku, dok je u seriji taman.
Za Joela ne trebam ništa pominjati, savršena uloga u igri i u seriji.
Ljudi su debili, ako im se nešto sviđa, a pravi se na drugom mediju, to mora biti 100% identično ili je smeće... Koga boli ona stvar što Abby nije prebildana u seriji i zašto ljudi koji su "hardkor" fanovi igre/knjige/stripa moraju po svaku cijenu gledati film/seriju? Imaju već nešto po njima savršeno, nemaju apsolutno nikakve potrebe, jedinu što je većina i "hardkor" fan pišanja po internetu.
Btw, Bella mi malo glumacki losija u ovoj sezoni, najvise mislim na momente gde treba da bude agresivna i besna + su mi neretko njene facijalne ekspresije slabe i nekako plasticne.
Meni su OK izmene koje su napravili, u igri je par stvari bili malo nerealno.
U seriji su Ellie&Dina otisli u Seattle, a za njima Tommy&Jessie. Mnogo normalniji setupnego sam Tommy, pa Ellie&Dina za njim, i na kraju sam Jessie.
Takodje, svidja mi se sto sada u flashbacku sama Ellie nije otisla nazad u Salt Lake City, to je bas bilo iznenadan potez u igri. Zanimljivo je sto u serija pokazala jos jedan momenat gde Joel laze "da bi nekome pomogao", i tu Ellie skonta da je i nju lagao.
Kako je krenulo, trebace im 3 sezone za TLOU2, ali ne marim. This is good stuff.
Zavrsio sam drugu sezonu. Iskreno, meni je ovo razocaranje.
Lik Ellie mi je toliko slabo napisan u ovoj sezoni, da je dosta pokvarilo utisak. Nekad imam osecaj kao da je otisla na avanturu sa istrazivacicom Dorom, da izbleje malo van Dzeksona, pa se tek povremeno seti sta se desilo ranije, sto ju je nateralo da se upusti u sve ovo. Proslo je pet godina u odnosu na desavanja iz prve sezone, a Ellie skoro da je isti lik potpuno. Stvari za Bellu sam vec spominjao, ali moram dodati da joj je i scenario sigurno odmogao.
Poslednja epizoda ima jedan od "jacih" momenata sezone -
Ellie sazna da se Abby nalazi u akvarijumu i mora uz pomoc camca da dodje do tamo. Veliko je nevreme, odlazi na camcu i u jednom trenutku nailazi ogromni talas, potapa je i kasnije je voda izbacuje na drugu stranu, ostrvce sa Scarsima. Oni je uhvate, odvedu, stave joj vesalo oko vrata i spremaju se da joj raspore stomak. U tom trenutku nesto pukne daleko (WLF koje smo videli da su otisli da ih napadnu), zena koja je glavna kaze "to je u selu, idemo", "sta da radimo s njom?, "ostavite je". Oni je ostave, Ellie se vrati na camac i zaputi ka akvarijumu.
Poenta scene? Nepostojeca. Deluje u hodu dodata, bez ikakvog smisla.
Druga epizoda sezone ostaje najbolja u ovoj sezoni i odlicno odradjena, sa dobrim izmenama.
Pre pocetka gledanja sam mislio da ce miksovati
izmedju Ellie i Abby
, ali su se odlucili da odrade kao u igri. U sledecoj sezoni
pratimo Abby
, to mozda moze biti dosta zanimljivije nego sto je ponudila ova sezona.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.