Poslednja sezona je bila čisti filer, ako se izuzme par epizoda koje su bitne da nas uvedu u finale serije. Vidna je boljka koja traje od druge sezone, da scenaristi i Kripke, su spremni da žrtvuju sve izgrađene likove i da nam serviraju već viđene situacije i probleme koje su oni prebrodili u pređašnjim sezonama. Kao da nisu bili sigurni da mogu da isporuče pretposlednju sezonu koja će da drži publici pažnju.
Čak i najzanimljiviji lik poput Homelandera, biva poprilično protraćen u ovoj sezoni. Stvarno je šteta što je propuštena prilika da se što bolje izgradi njegov pokušaj očinstva i odnos sa sinom. Svaka prethodna sezona je imala slične ideje koje su ostale načete i nerazrađene, da bi se više ispoštovalo grafičko nasilje i najprizemniji uplivi humora i neizbežno nabijanje na nos, američke politike koja mene barem i ne zanima toliko.
Definitivno najgori lik ove sezone jeste, Sister Sage (Susan Hayward) koja je navodno najpametnija osoba, i stvarno mislim da su ovo autori serije namerno učinili da bi iznervirali sve redom. Fanove stripova, serije i zdravog razuma. Jer njen lik je toliko nategnut da naprosto deo gde obznani svoj plan Homelanderu sa jednom od najgorih rečenica izrečenih na malim i velikim ekranima jeste šamar publici.
The Deep je takođe doživeo regresovanje u goreg lika, smatrao sam da će građenjem kroz sezone sa tim silnim neuspesima da naprave da bude neki barem mali deo priče gde doživljava neku vrstu preporoda ili herojskog čina, ali jok, biva još gori kreten. I to je ono što mi takođe bode oči, iz sezone u sezonu stalno pokušavaju sa svim likovima da urade da imaju te male momente gde se iskupe za svoja zlodela i konstantno to resetuju sa vraćanjem na prvobitno stanje. To je odlika loših scenarista koji nemaju ideje kako da prikažu likove koji obitavaju u sivoj zoni.
A što se The Boys ekipe, svi su bili slabiji nego prethodnih sezona. Jednostavno su najmanje interesantni likovi za gledanje pored toliko šarenolikih negativaca. I to je vazda šteta. Hjui je recimo najgore prošao od svih, imao je najneprijatnije scene i samo su se nizale katastrofe za katastrofom. A nije to zaslužio, malo je bedno što pokušavaju na najcrnji mogući način da izvuku empatiju za ovim likom, i što ponestaje njegov moralni kompas koji je izgrađen u prethodnim sezonama da zaustavi tuđa ludila i ispade.