Elem igrao sam nešto board gejmova za života, ali ne previše i prečeto, ali da izdvojim jednu igru koju sam preko 20 puta igrao sa različitim ekipama i koju toplo preporučujem, a to je;
U principu kako igra funkcioniše, imate klasične arhetipove likova iz raznih horora, sveti otac, naučnik, ciganka gatara, mala devojčica, sportaš, dobra ribica isl.
Svi kreću jednako tako što otvaraju podloge za samu kuću, koja se deili na ulaz, prvi sprat, tavan i podrum i razne ostale elemente koje nalazite u kućama. Caka je što ako se u kratkom roku dobiju Omen karte, a to su znakovi da se razotkrije izdajica u timu,, i onda igra tek počinje da se menja i postaje daleko zanimljivija.
Svako ima svoj scenario, izdajica se izdvaja i dobija svoje zadatke, dok ostatak ekipe mora da se domunđava kako da ih pobede. Uglavnom je izdajica snažniji jer dobija razne pomoćnike u obliku moći i karakondžula, tako da je uvek napeto kada morate da ga pobedite.
Uz sve to dobijate i razne karte sa stvarima koje poboljšavaju statistike ili da vam odmognu.

Scenario ima dosta, i mogu da potvrdim da čak i sa ekspanzijom koju smo posle dokupili. nikada nismo ispucali oriiginalne, a bogami ni ove iz eskpanzije, i što je najbitnije nikada se nije ponovio scenario za 20 igara koliko smo uspeli da odigramo.
Zašto je još super, ako volite da rolplejujete može da se izvuče dosta humora, i nekih klasičnih situacija, ali problem je što je većini ljudi u početku teško da se naviknu na pravila igre. Sa te strane ovo je pristupačan boardgame, iz dva igranje će već moći da pohvataju šta se i kako pravilno radi.
Ako bih imao zamerku, a imam je, to jeste dizajn karakter tabova, oni mali plastični delovi koji se koriste da obeleže statistike nisu dobro napravljeni i lako ispadaju, a mi smo uzeli drugu verziju igre, tako da se nadam da su slušali ljude i to izmenili. Igra je ujedno i neujednačena, često izdajica bude previše snažan, i dalje nažalost postoje rupe u pravilima koja nisu lepo objašnjena te lako može da se desi iako ste blizu pobede, da izgubite. Samo bez nerviranja.
Dizajn kartica i podloga gde se sve održava su lepo odrađene i visokog su kvaliteta i dobro se drže i dalje.
Čini mi se da nije i skupa, da je cena uglavnom oko 6 do 7k sada, a i sigurno možete polovnu da nađete za manje.
Ako vam ovo sve zvuči zabavno, onda ćete dobro da se zabavite ako imate između 5 do 6 ljudi sa kojiam bi ovo mogli da igrate.