• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

Meni je Switch os odlican, ne bih ja tu nista menjao ni za sledeci generaciju. 🙂

Mozda malo fluidnost eshopa da poprave i to je to...

nintendo-switch-online-cords-100730493-large.jpg

Što se sistema tiče, meni najviše smeta kriminalno spor eShop, ali nažalost to nije prva konzola sa takvim problemom. Takođe, da bi podesio parental controls treba da instaliraš app na telefon.

Za notepad i ostale gluposti neću više da komentarišem.

Oni sto mi se vrlo sviđa a što niko od current gen konzola nema, je archive opcija. Obrises igru, ikonica i sejvovi ostaju, ako ti se igra u budućnosti na jedan klik se skine, umesto da češljaš po purchase history ko kod nekih ;).

Kontam da mnogi što se muče sa piraterijom ni ne kontaju koliko je to jednostavno i zgodno.

Generalno downloadi u pozadini su brzi i pouzdani. Klikneš i ne razmisljaš.

Što se sistema tiče, meni najviše smeta kriminalno spor eShop, ali nažalost to nije prva konzola sa takvim problemom. Takođe, da bi podesio parental controls treba da instaliraš app na telefon.

Za notepad i ostale gluposti neću više da komentarišem.

Oni sto mi se vrlo sviđa a što niko od current gen konzola nema, je archive opcija. Obrises igru, ikonica i sejvovi ostaju, ako ti se igra u budućnosti na jedan klik se skine, umesto da češljaš po purchase history ko kod nekih ;).

Kontam da mnogi što se muče sa piraterijom ni ne kontaju koliko je to jednostavno i zgodno.

Generalno downloadi u pozadini su brzi i pouzdani. Klikneš i ne razmisljaš.
Takodje jedno dugme sleep i opet na jedno dugme instant budis konzolu i nastavljas odma. Sto znaci u bilo kom trenutku mozes da "ugasis" konzolu i nastavis gde si stao.

Meni je uvek bilo čudno da je Switch OS baziran na 3DSovom, ali su ga skroz ogolili i izbacili 90% stvari. Nije mi jasno zašto switch ima internet browser a opet nije dostupan korisniku, kako je moguće da 6 godina po izlasku konzole postoje samo 2 teme za izbor (i to black nije black već siva što posebno bode oči na OLED konzoli), folderi su naučna fantastika, eshop me podseća na rane dane iOS/Androida store. Takođe neke odluke da konzola idalje nema Netflix (čak je i 3DS to imao), twitch je dobio poprilično kasno. A verzija OSa je danas 16.0 lol
Što se mene tiče, neki hibrid 3DS i Wii U funkcija bi napravio Switch OS mnogo bolji i konkretno nešto da se ''radi'' po meniju konzole, a ne samo da se odabere igra.

Meni je uvek bilo čudno da je Switch OS baziran na 3DSovom, ali su ga skroz ogolili i izbacili 90% stvari. Nije mi jasno zašto switch ima internet browser a opet nije dostupan korisniku, kako je moguće da 6 godina po izlasku konzole postoje samo 2 teme za izbor (i to black nije black već siva što posebno bode oči na OLED konzoli), folderi su naučna fantastika, eshop me podseća na rane dane iOS/Androida store. Takođe neke odluke da konzola idalje nema Netflix (čak je i 3DS to imao), twitch je dobio poprilično kasno. A verzija OSa je danas 16.0 lol
Što se mene tiče, neki hibrid 3DS i Wii U funkcija bi napravio Switch OS mnogo bolji i konkretno nešto da se ''radi'' po meniju konzole, a ne samo da se odabere igra.
Browser ima da bi mogao da se nakačiš na wifi koji zahteva dodatan korisnički input npr u hotelu, tržnom centru, aerodromu. Nije dostupan korisniku jer je to daleko najpopularniji i najspešniji vektor napada (za jailbreak) na konzole u poslednjih nekoliko generacija.

Foldere i teme su stvarno mogli napraviti, pogotovo što bi na temama zaradili tonu novca, tako da mi taj deo nije jasan. Niti činjenica da skoro pa i nema retro joycona. Očekivao sam da brzo nakon launcha krenu plastični akcesoari za razne igre, npr imitacije GameCube, N64 kontrolera. Tek skoro je neko napravio 3rd party GameCube joycon. Umesto toga oni su pravili džidžabidže od kartona 😹

Nije dostupan korisniku jer je to daleko najpopularniji i najspešniji vektor napada (za jailbreak) na konzole u poslednjih nekoliko generacija.
Na Xbox-u je browser dostupan oko 12 godina ako se ne varam, nije bilo sigurnosnih problema kao na PlayStation-u. Sony tvrdoglavo insistira na trenutnoj implementaciji još od PS3.

Na Xbox-u je browser dostupan oko 12 godina ako se ne varam, nije bilo sigurnosnih problema kao na PlayStation-u. Sony tvrdoglavo insistira na trenutnoj implementaciji još od PS3.
360 ne bi računao jer je toliko bušan da mu je teško zameriti nedostatak web exploita.

Mislim da je tajna uspeha Microsofta što svaku konzoli možeš pretvoriti u dev unit pa ljudi zainteresovani za pokretanje homebrew imaju manju želju da traže rupe. Naravno, mislim i da im je implementacija sandboxa dosta dobra. Ali iPhone, Vita, PS3, PS4, PS5, 3DS, WiiU, Switch, svi su hakovani putem browser exploita.

Browser ima da bi mogao da se nakačiš na wifi koji zahteva dodatan korisnički input npr u hotelu, tržnom centru, aerodromu. Nije dostupan korisniku jer je to daleko najpopularniji i najspešniji vektor napada (za jailbreak) na konzole u poslednjih nekoliko generacija.

Foldere i teme su stvarno mogli napraviti, pogotovo što bi na temama zaradili tonu novca, tako da mi taj deo nije jasan. Niti činjenica da skoro pa i nema retro joycona. Očekivao sam da brzo nakon launcha krenu plastični akcesoari za razne igre, npr imitacije GameCube, N64 kontrolera. Tek skoro je neko napravio 3rd party GameCube joycon. Umesto toga oni su pravili džidžabidže od kartona 😹
Ima na aliju finih bezicnih gamecube kontrolera za switch.

Nego sta ce ti kad nema gamecube igara? :)
Mozes doduse N64 igre sa njim da igras...

Screenshot_2023-03-05-23-14-01-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

То од картона беше онај Labo? И заборавих на то потпуно колико је популарно било. 😀

Zar mayflash ne pravi adapter za originalne gamecube kontrolera? Valjda rade i na wiiu i na switch, a wiiu već ima gamecube igre.

Očekivao sam da brzo nakon launcha krenu plastični akcesoari za razne igre, npr imitacije GameCube, N64 kontrolera.
Rekao si kontrolera. Mojne se sad vadis...
Tvoj post je bio jako cudnovate i zbunjive prirode.

To za broswer znam, ako se ne varam ja sam preko njega prvi put i hakovao 3DS (umesto da dajem 100eura na onu gateway karticu), ali opet znači da sad postoji samo je 'skriven' od korisnika.
Za teme samo čekam da ih zaključaju iza online pretplate, iako je ja imam i lično se ne cimam previše oko toga, ali to bi bio klasičan Nintendo potez...
Ne znam zašto toliko ljudi mrzi taj Labo, meni deluje baš zanimljivo i da sam mlađi oduševio bi se da ga probam, ali danas im ja nisam ciljna grupa za takav proizvod

Last edited:
Back
Top Bottom