• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

Sa vecinom napisanih stvari se ne slazem, ali ne mislim da covek troluje.
Postoji odredjen broj ljudi koji ne voli Nintendo igre iz istih razloga, slicne stvari citam po internetu vec 20 godina.
Jedini nepotreban (i uvredljiv) deo je oko ovaca i sisanja.

Ako neko napiše da bi Switch realno trebao da košta 50e, napiše za Nintendo igre "ne znam ko će to igrati" a skoro svaki Nintendo IP ove generacije obara rekord prodaje, poredi Nintendo sa rijaliti show-om...onda je očigledno da bar delimično troluje ili tera kontru (inat).

Zar nije sisanje kada izbacis istu igru 3x u 10 godina po full ceni? (The Last of us),ono sto hocu da kazem da niko nije imun na sisanje ako se pojavi mogucnost.

Naravno, svako će da šiša kad je u poziciji da šiša, posao im je zarađuju što više, to su korporacije.

Ali mislim da je njemu glavni argument kod Nintenda slab hardver i slaba grafika, ali ne kapira da jak hardver i dobra grafika ne znači automatski i popularnu konzola i dobru igru.
Takođe jak hardver uglavnom znači i jaču cenu, recimo PS5 košta oko 600e.

Nintendo ima drugačiji pristup, ne fokusiraju se na jak hardver već pokušavaju da ponude nešto drugačije u odnosu na Sony/MS i gledaju da imaju pristupačniju cenu u poređenju sa njima, i sa takvim pristupom su i postigli svoje najveće uspehe (Wii/DS i sada Switch).

Ako pričamo konkretno o Switchu, jedan od glavnih razloga zašto je Switch toliko popularan (pored odličnih Nintendo igara),
je upravo taj hibridni koncept koji omogućava konzoli da se koristi kao handheld i kao kućna konzola, a takav koncept mora da ima vrlo ograničenju jačinu hardvara pošto je ograničen mobilnim hardverom (mora se voditi o grejanju, potrošnji i vrlo malom prostoru) koji će u svakom slučaju biti slabiji nego konzolni (da ne kažem desktop) pošto nema takva ograničenja.
Početkom 2017. kad je Switch izbačen, Tegra X1 čip je bio praktično bilo najbolje rešenje koje Nintendo mogao da izabere.
"Switch 2" će skoro sigurno opet biti hibridni koncept, i opet će biti komentara kako je Switch 2 slab u poređenju sa Sony/MS hardverom a igre tehički loše.

U suštini, svako može da kritikuje i piše šta hoće, recimo nekome se takav pristup sviđa a nekom ne,
ali mislim da se trebaju znati bar neke osnovne činjenice pre pisanja raznih stvari od kojih mnoge nemaju smisla.

Nintendo je takav, ili ti se svidja to sto oni nude ili ne, imam Switch Lite vec 2 godine i eno ako sam odigrao 3 igre na njemu, jednostavno meni ta konzola i njihove igre ne odgovaraju i nikad ne bih mogao da se baziram samo na Nintendovoj konzoli kao glavnoj platformi, ali necu reci da je sranje jer ima tu lepih igara i sta znam, zanimljive su im konzole jer uvek ponude nesto drugacije od konkurencije, jes da 10 god kaskaju sa hardverom al ono XD
Najveca zamerka su preskupe igre

jok, vec da konacno pocnu da prave igre koje ne izgledaju ko da su premazane vazelinom i koje normalno rade u 60 fps, a ja cu piciti na emulatoru, nisam ovca za sisanje da im dajem pare.

Ovakve izjave nece biti dozvoljene;
  • Poredjenje clanova koji igraju Nintendo igre legalnim putem sa "ovcama za sisanje" je uvredljivo;
  • Ucestalo pozivanje na pirateriju nije dozvoljeno na forumu;
U buducnosti, ovakvi postovi bice brisani, a ucestalo ignorisanje ova dva "pravila" (iako je u pitanju samo razumno ponasanje) ce voditi ka jacim sankcijama;

Sportski pozdrav!

Sa aliexpressa, imaju svoj shop. Bili su 25e, sad vidim da su 29.

Ne znam za lite, ali kontam da je valjda isti analog, sumnjam da bi razdvojili to.

Na sajtu ne pise nista za lite.

Hvala za info :D
Nema na zvaničnom sajtu, ali na linku koji si poslao sa aliexpressa stoji da može, ako im je verovati.
Kad ugradiš napiši par utisaka, baš sam gledao da l' ja da uzmem skorije, da imam u šteku makar, dok se ne pojavi drift...koji je neizbežan

Attachments

• Screenshot (6).png
    Screenshot (6).png
    163.8 KB · Views: 7
Hvala za info :D
Nema na zvaničnom sajtu, ali na linku koji si poslao sa aliexpressa stoji da može, ako im je verovati.
Kad ugradiš napiši par utisaka, baš sam gledao da l' ja da uzmem skorije, da imam u šteku makar, dok se ne pojavi drift...koji je neizbežan
Pa i meni ima smisla da su isti, jer ono. Nema poente da imaju dva razlicita za isti uredjaj, pogotovo jer je nintendo u pitanju :D
Videcu danas, sutra da probam da resim, pa cu pisati. Ja imam drift na oba pomalo, ali sam vise uzeo iz zezanja da testiram kako sljakaju ovi novi.

Ako neko napiše da bi Switch realno trebao da košta 50e, napiše za Nintendo igre "ne znam ko će to igrati" a skoro svaki Nintendo IP ove generacije obara rekord prodaje, poredi Nintendo sa rijaliti show-om...onda je očigledno da bar delimično troluje ili tera kontru (inat).
ne trolujem nikad, to stvarno mislim, ali vi ste krivi sto sam poceo sve ostrije da pisem, jer se desilo ono sto se desava uvek i na benchu i na emuglx, ja napljujem igru, a vi napljujete mene, iako ja vas nisam vredjao, tako da ne mozes da ocekujes lepo pisanje od mene kad mi se tako bezobrazno obracas, fali vam da postujete tudje misljenje, meni uopste ne smeta sta je vama zelda vrh, ja vas ne vredjam zbog toga, svako ima pravo na svoje misljenje i da ga verbalizuje, nismo u americi gde moras da pazis sta pricas.
Ovakve izjave nece biti dozvoljene;
  • Poredjenje clanova koji igraju Nintendo igre legalnim putem sa "ovcama za sisanje" je uvredljivo;
  • Ucestalo pozivanje na pirateriju nije dozvoljeno na forumu;
U buducnosti, ovakvi postovi bice brisani, a ucestalo ignorisanje ova dva "pravila" (iako je u pitanju samo razumno ponasanje) ce voditi ka jacim sankcijama;

Sportski pozdrav!
to su ti dvostruki arshini, primecujes samo ono sto sam ja pisao, a ne primecujes sta su ostali...
da mi se nisu uvredljivo obracali, to se ne bi desilo, zasto nisi reagovao kad su mi napisali da pisem gluposti? to nije uvredljivo?
decko? trolujes? PC-jashi itd, imas primera koliko oces, ali tebe ne zanima sta ostali krshe, vec samo ja.

eno Time mi bio dao kaznene poene kad sam napisao konzolashi, zato sto je Jack svaki cas pisao PC-jashi i to cak i na statusu, pa on nije nista kaznjen, tako da ovde nisu pravila ista za sve.

eto banuj me zato sto mi je zelda sranje, posto vidim da jedva cekas, ali ni to mi nece promeniti misljenje, a ja cu i dalje napljuvati svaku igru koja mi se ne svidja, jer ako ne mogu iskreno da pisem, onda necu uopste.

Sve je u načinu na koji se iznosi mišljenje.

eno Time mi bio dao kaznene poene kad sam napisao konzolashi, zato sto je Jack svaki cas pisao PC-jashi i to cak i na statusu, pa on nije nista kaznjen, tako da ovde nisu pravila ista za sve.

Ovoga se sećam, jer sam ispratio tvoj mali rat sa statusima. Ni pcjaš ni konzolaš nisu uvredljive reči same po sebi, već namera i kontekst u kojem se koriste.

jashi konzolashi
da, to sam napisao posto je jack spamovao pcijashi gde je stigao, inace ne bih... svaka akcija ima svoju reakciju...

ali fuck it, bolje sve te uvredljive poruke ignorisati, vec da gubim zivce i vreme na raspravu...

jos jednom se pokazalo da je najbolje da samo napisem negativne utiske kad imam i da ne ulazim u dalju raspravu...

ja odgovorim jer nije kulturno da iskuliram ljude koji me onda svasta pitaju, ali moracu tako, jer kasnije uvek zavrsi po mojim ledjima.

Back
Top Bottom