• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

bas mi je drago za portal, ali sam ga tooooliko puta vec presao da nema sanse da cu opet na switchu. doduse, ja sam mrtav iznutra sto se tice switcha, mozda bi me samo odusevio BotW2 detaljniji direct i to je sve

bas mi je drago za portal, ali sam ga tooooliko puta vec presao da nema sanse da cu opet na switchu. doduse, ja sam mrtav iznutra sto se tice switcha, mozda bi me samo odusevio BotW2 detaljniji direct i to je sve

Ma necu ga igrati sigurno, i na PC sam pocinjao ponovo pa se smorio brzo. To je jedno od onih iskustava koja te oduseve dok traju, a kad prodju istrose se. Medjutim Portal 2 Coop kampanju nikad nisam presao, tako da bi to rado obrnuo ako su ostavili local split screen (kog nikada nisu zvanicno enable-ovali na PC, i zameram im).

Zapravo Left 4 Dead sa local coopom kad bi izbacili za Switch, igrao bi samo tako.

Evo vec su uspeli da pokrenu i HL2 na modabilnim switchevima. Doduse kresuje na nekim mestima nije skroz igrivo.

Evo vec su uspeli da pokrenu i HL2 na modabilnim switchevima. Doduse kresuje na nekim mestima nije skroz igrivo.

Ahahahaha, vrh! Sredice bugove, Source engine ljudi poznaju u sitna crevca.

Super Mario Party i Mario Party Superstars. A imaš i Mario Golf: Super Rush

Mario Party Superstars i ok, Super Mario Party je djubre.
Mario kart 8, Clubhouse games 51, Bomberman R, Snipperclips, NSMB, 3D mario World......
A ako ti treba MP za malu decu tu je Kirby Star Allies.

eufrat, jel si igrao oba Party-a ili ih samo ovako navodis naslove?

Ivamark, sto ti se ne svidja Super Mario Party? Koliko sam uspeo da procitam ima relativno inovativne mini igre koje koriste joy conove, ali ima dosadne staze, dok Mario Party Superstars je rehash ideja uzmimo kvalitetne stare mape/mini igre i ubacimo ih u novi engine. Iskreno, najvise me kod njega brine da li i dalje ima one mini igre koje te teraju da obrces analog, posebno s obzirom na to koliko su trosni joy conovi po tom pitanju.

Inace ja sam konacno uzeo prve igre za Switch koje nisu sa store-a. Zelda BOTW i Mario Kart 8. Zeldu ne znam ni sto sam uzeo, nisam toliko zagrejan za nju, planirao sam da je predjem na Wii U(ili PC preko Wii U emulatora), ali je ispala za 5.5k, dok je Mario Kart 8 bio neminovan(ne znam koliko sati imam u MK7) i to je jos bila super ponuda za 4300 din. Planiram da uzmem Pokken Tournament ili mozda Arms za online igranje i jedan ili dva single player naslova iz grupe Snap/Dread/Kirby/Mario O/Mario BF.

Last edited:
Danas je s kineskih foruma došao rumor da će danas najaviti novi Splatoon 3 OLED model Switcha, a kasnije tijekom godine i novi Switch model s upgradeanim hardwareom. Prvi dio se ostvario :D

Danas je s kineskih foruma došao rumor da će danas najaviti novi Splatoon 3 OLED model Switcha, a kasnije tijekom godine i novi Switch model s upgradeanim hardwareom. Prvi dio se ostvario :D

Switch Lite je bio najavljen u Julu, OLED verzija u Avgustu, pitanje je samo kako će Nintendo da plasira i reklamira taj Pro/2. Ili u sličnom fazonu kao Lite/OLED (tad bi ga najavili opet u letnjem periodu) ili će probati da ga distanciraju od prethodnih verzija (tad mislim da bi ga najavili posle Bozićnih praznika da ne bi ta verzija uticala na prodaju OLEDa).
U svakom slučaju, što se mene tiče, što pre to bolje. :D

Switch Lite je bio najavljen u Julu, OLED verzija u Avgustu, pitanje je samo kako će Nintendo da plasira i reklamira taj Pro/2. Ili u sličnom fazonu kao Lite/OLED (tad bi ga najavili opet u letnjem periodu) ili će probati da ga distanciraju od prethodnih verzija (tad mislim da bi ga najavili posle Bozićnih praznika da ne bi ta verzija uticala na prodaju OLEDa).
U svakom slučaju, što se mene tiče, što pre to bolje. :D
Brate za bozic se uzima sta je na stanju ne gledaju roditelji koja je verzija,a ljudi koji oce 2/pro sigurno vec imaju switch i sacekace

Ja se nadam da ce ikada Switch TV da izbace,to bi za mene bio instant buy.
Bez razmisljanja bi se prodavao kao blesav uzevsi u obzir da je manje ulaganja nego u obican switch ili oled,jer nema displej i OS bo bio rasterećen bez Handheld/Dock menjanja.

Brate za bozic se uzima sta je na stanju ne gledaju roditelji koja je verzija,a ljudi koji oce 2/pro sigurno vec imaju switch i sacekace
Ne znam kako ce da usklade software optimizovan za "Switch Pro" sa portable mode performansama obicnog Switcha, koliko sam razumeo dosta igara vec ima problem sa time.

Ne znam kako ce da usklade software optimizovan za "Switch Pro" sa portable mode performansama obicnog Switcha, koliko sam razumeo dosta igara vec ima problem sa time.
Kao i kod npr Iphone-a koji ima jace performanse i vise rama
I ne bi bilo prvi put da Nintendo izbaci Switch pro only,imali su igre New 3DS only
Kapiram na pocetku ce developeri gledati da sede na dve stolice zbog baze korisnika ali ce se vremenom prebaciti sve na noviji,tj nateracete da kupis nov switch da bi igrao odredjene naslove

Kao i kod npr Iphone-a koji ima jace performanse i vise rama
I ne bi bilo prvi put da Nintendo izbaci Switch pro only,imali su igre New 3DS only
Kapiram na pocetku ce developeri gledati da sede na dve stolice zbog baze korisnika ali ce se vremenom prebaciti sve na noviji,tj nateracete da kupis nov switch da bi igrao odredjene naslove
Imali su i DSi pa igre nisu radile bolje na DSi-u nego na obicnom DS-u(dok sa 3DS-om je to bila ogromna razlika).

ogromna razlika za "nenormalan" broj igara :LOL:

6180 the moon
The Binding of Isaac: Rebirth
Donkey Kong Country
F-Zero
Fire Emblem Warriors
Futuridium EP Deluxe
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Minecraft
Pilotwings
Runbow
Super Mario Kart
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Xenoblade Chronicles

New 3DS je imao 6x jači CPU nego OG 3DS plus više RAM-a, ali ta razlika nije adekvatno iskorišćena,
kod jačeg Switch-a bi trebalo da bude drugačije pošto se konstantno spominje veća rezolucija za dock mod, kao i DLSS..

Naravno, ništa od toga još nije sigurno, takođe se za poslednju reviziju se očekivalo da je u pitanju jači Switch a dobismo Switch OLED reviziju.

Last edited:
Da bi se dobio DLSS, chip mora imati finu dozu tensor cores, a mozda je bolje uloziti tu povrsinu u obicne shader procesore. Trosice struju i jedni i drugi.

A takodje postoji i opcija da tensor cores budu dostupni samo u docked modu, da se poveca rez za igranje na TV-u. Mozda ce im sledeci Switch model biti samo za TV igranje [no DLSS, samo dosta jace klokovana stara Tegra].

Sto se mene tice, mislim da Nintendo lagano moze da cedi trenutni Switch jos par godina. Samo je pitanje da li ce moci da isporuce hit igre. Za sad ih nemaju najavljeno puno.

Iz Nvidia leak-a (znači to zvanični procureli Nvidia dokumenti ne neka neproverena glasina) iz marta, bilo je dosta informacija o programima i čipu za novi Nintendo hardver, izgleda da je reč o Drake T239 Amper baziranom čipu koji ima DLSS 2.2 i ray tracing podršku.

Naravno to ne znači da će sve 100% biti tako na kraju, recimo Nintendo može promeni čip ili plan, i pitanje je da li bi prvi naredni Switch hardver imao taj čip.

Već sa V2 verzijom (znači 2019.) su mogli da klokuju staru Tegru, only TV revizija je isto moguća ali u ovom trenutku kada je Switch u 6. godini na tržištu,
jača revizija (ili neka vrsta next gen naslednika) ima više smisla.
Na osnovu Nvidia leak-a, govorimo o osetnom jačem harveru nego što je trenutni čak i bez DLSS-a, tako da je moguće da će DLSS biti korišćen samo u dok modu da gura rezoluciju do 4K, a sam hardver bez DLSS-a dovoljan za hendheld mod gde najverovatnije rezolucija od 720p neće biti promenjena.

Najverovatnije će nastaviti da prodaju trenutne verzije hardvera uz novi, uz podršku igrama isto za sve verzije (iako će biti nekih ekskluziva uglavnom 3rd party),
i onda polako vremenom početi da se fokusiraju samo na ovaj next gen hardver (uz nove next gen revizije) i prestati da prodaju i podržavaju trenutne verzije hardvera.

Što se tiče igara, Nintendo obično najavljuje igre manje od godinu dana pre izlaska igre, tako da to što nema mnogo najavljenih igara ne znači da nema novih igara, recimo trenutno sve najavljene Nintendo igre do sada izlaze do proleća naredne godine.
Ima Switch još dosta potencijalnih jakih igara (koje su spomenute ili očekivane), znamo da Zelda BotW 2 izlazi na proleće naredne godine, novi 3D Mario je isto očekivan, spominje se nova Donkey Kong igra, Pikmin 4, znamo da Metroid Prime 4 izlazi a izgleda da je Metroid Prime 1 remaster/remake siguran isto, novi Mario Kart ne bi bio iznenađenje..

Što se tiče vremena izlaska novog hardvera, sve je moguće, ali ima logike da izađe pre ili uz Zelda BotW 2 launch.

Džabe i RTX3070 derivat ako ga hendikepuju 64-bitnom memorijom pa kao u slučaju Switch-a dobiješ transparency efekte na nivou Saturn-ovih.

Govorimo o mobilnoj LPDDR memoriji, tako da će memory bandwith biti osetno slabiji nego kod kućnih konzola u svakom slučaju,
možda recimo do oko 100 GB/s max, trenutni Switch ima 25 GB/s.

Last edited:
Teško i tih 100GB/s da dostigne obzirom da Steam Deck ima 128-bitni quad channel LPDDR5 ram, sumnjam da će Nintendo ići na neki napredni setup.

DLSS je čip (ako stvarno bude imao DLSS čip) je isto napreadan setup,
što se tiče memory bandwith-a sve između 50 GB/s i 100 GB/s je moguće.

Back
Top Bottom