• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch emulacija - Yuzu, Ryujinx

Nakon mnogo bezupsješnih pokušaja da natjeram Metroid Dread da radi u Yuzu-u, igra proradi iz prve na Ryujinx-u (koji je čini mi se više fool-proof bez previše opcija).

Meni radi redovno, ryujinx nisam jos probao, ali vidim da i tu ima cimanja oko instalacije sistema i slično.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Patchovali su Yuzu za Metroid u poslednjem EA a i viidm da su mainline build updateovali da rade cutscenes bez problema

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bice utegnuta emulacija Metroida maksimalno brzo, previse para dobijaju preko patreona da bi se zezali.

ryujinx nisam jos probao, ali vidim da i tu ima cimanja oko instalacije sistema i slično
Instalira se samo jedan .zip fajl sa firmware-om, ništa posebno. Moguće da je do mog kompa, ali osim Metroida, Mario 3D World mi je na Yuzu-u iz nekog razloga radio u samo 15fps-a dok ide fullspeed na Ryujinx-u a (skoro) sve sam probao da čačkam. Mislim da Freesync i/ili Fastsync prave neki problem dok je Ryujinx 'imun' na to. Desi se poneki pad pri prvom učitavanju neke teksture, efekta ili shadera ali kontam da je to više što igram sa eksternog mehaničkog hdd-a.

Ova sitnica provjereno dosta poboljšava kvalitetu slike u Metroid Dread @ Ryujinx emu:

The game has built in post process antialiasing that doesn't scale to higher resolutions, there's a mod to disable it so it looks more proper:

To apply, right click the game in Ryujinx, click 'Open mods directory' and extract the zip to that folder. The mod should be automatically applied when you start the game.

Yuzu funckionishe super na Ryzen 1600AF, solid 60fps na Mario World, Mario Kart i Metroid Dread
Evo kratak video ingame 60fps cinematics 30fps.

cinematics su i na switchu 30 fps

Izaao Yuzu update koji podrzava 2x-4x scaled resolution i AMD FSR (za ovo drugo nisam 100%) siguran.

Sa ovim Yuzu ide ispred Ryujinxa. Samo mu je to falilo bukvalno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imali su oni to ranije, ali se javio problem oko toga, pa su izbacili u par buildova dok ne srede.

Imali su oni to ranije, ali se javio problem oko toga, pa su izbacili u par buildova dok ne srede.

Mikeli jel si probao Luigy Mansion 3 na yuzo? Meni nesto slabo radi, verovatno moram da podesavam nesto in game setting. Odiseja mi radi perfektno u 60 fps

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Mikeli jel si probao Luigy Mansion 3 na yuzo? Meni nesto slabo radi, verovatno moram da podesavam nesto in game setting. Odiseja mi radi perfektno u 60 fps

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Nisam. Igram na switchu igre.

Ne radi dobro još uvek.

Ovde možeš videti za svaku igru kako radi na emulatoru, koja je kompatibilnost.

Probaj ryujinx, možda on bolje šljaka.

Potpuno sam se ovih dana fokusirao na emulaciju Switch igara. Osposobio sam Luigy Mansion 3 koji mi uglavnom radi u 60 fps-a. Ima nalo problema sa svetlom i refleksijama od baterijske lampe ali u principu radi odlicno. Definitivno jedna od best looking Switch igara. Za Super Mario Odiseju sam rekao da radi odlicno. Ima taj mali bag jer igra zna da creshuje kada sa brodom ides na drugi svet, odnosno u interakciji sa cappom i prilikom bacanja kappe na dinosaurusa. U tim situacija samo stavite "undock", spustice rezoluciju na trenutak ali emulator nece puci. The legend of Zelda Link awekening isto radi odlicno u 60 fps. Imao sam problem sa Chain Chomp-om glichem ali sam to ispeglao. U svakom slucaju naredni period je rezerisan za fantasticne Nintendo igre.:D

Zna li neko laicki da mi kaze, sad kad ima dosta dobrih, razvijenih emulatora za Switch i recimo izadje neka nova igra, tipa BOTW 2, koliko bi po nekoj proceni trebalo vremena da se ta igra pojavi na emulatoru u playable stanju?

Back
Top Bottom