• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Super Mario Bros. Wonder [20.10.2023.]

Ovo je za sad sjajno posle jedno sat i po prešao sam prvi svet , bas sam prijatno iznenađen. Potrudili su se ko carevi da ovo ne bude još jedan "New" Mario . Nivoi su svi drugačiji jedan od drugog , kraći možda malo, spektakularnog izgleda. Grafika je strava , animacije su strava. Gameplay je fenomenalan. Za sa sam samo power up slona imao skroz je kul. Ima novi sistem badgeva koji omugucavaku razne dodatne veštine Mariu . Npr da lebdis kapom ili da dok sprintas nastavis malo u prazno tipa u rupu pa skocis. Nekih 20tak nivoa i izazova ima u prvom svetu. Mnogo novih neprijatelja i ostalih novina. Ponovo bas sam prijatno iznena i jedva čekam da nastavim dalje.

Treba li neki poseban apdejt ili moze onaj sto radi TotK

Odigrao sam prvih 60-90 minuta i deluje mi da je ovo dosta bolje od Wii igara, ali da nece dostici vrh serijala (meni je to World).
Graficki stil mi se ne svidja, a ni muzika koja je do sada jednolicno decija.
Kontrole su srecom dosta bolje nego u prethodnih nekoliko igara i deluje da ce biti bas zanimljivih i inovativnih nivoa.
Collectables su onako. Za sada ih nije pretesko naci, ali se nadam da ce biti nekih naprednijih stvari (poput kljuceva u Worldu).

Za sada igra moze da se potera samo u Ryujinxu i ne radi idealno.
Sama zahtevnost nije toliki problem, ali nestabilna brzina igre jeste. Kada se otkljuca fps i limitira u nvidia panelu, igra uglavnom radi dobro, ali su cesti problemi sa brzinom kamere (kao da inercija ne funkcionise ispravno). Ovo ce sigurno brzo biti sredjeno kada igra zvanicno izadje.

Da li na Switchu igra radi u 30 ili 60?

Ipak nisam bio u pravu. Ne treba gasiti vsync u emulatoru i brzina ce biti normalna.
Radi u 4k/60/3x bez vecih problema. Desava se da ponekad padne fps, ali to se desava samo prvi put zbog shader compilationa (testirao na par mesta).

Ipak nisam bio u pravu. Ne treba gasiti vsync u emulatoru i brzina ce biti normalna.
Radi u 4k/60/3x bez vecih problema. Desava se da ponekad padne fps, ali to se desava samo prvi put zbog shader compilationa (testirao na par mesta).
Takav je bio i moj dojam. Probao sam par prvih levela. Nakon što sam par puta protrčao kroz level i triggerao sve različite efekte, framerate se zakucao na stabilnih 60 cijelo vrijeme.

Boki, jel to mene oči varaju ili si ti postao eminentni gusar?

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Stigao do endinga posle 8-10 sati. To naravno nije kraj igre, pravi izazovi tek slede.
I pored nekih bas lepih nivoa, art style mi nikako nije legao. Ume Nintendo i dosta lepsu igru da napravi.
Nivoi su za moj ukus prekratki, ali bas zbog toga mi se desavalo da zelim da satima odigram "jos samo jedan nivo". Bossovi su razocaravajuci.
Narkomanski delovi nivoa su mi se najvise svideli, ima bas kreativnih sekcija.

Igra nije teska, ali su potrudili da svako moze da je zavrsi. Posle game over screena gubite 50 novcica, ali vam igra daje bonus nivo gde mozete da osvojite 2-3 puta vise i nekoliko dodatnih zivota (startujete sa 5). Osim toga, pola likova su u stvari easy mode (imate bolji skok i niko ne moze da vas povredi).
Bedzeva ima dosta, raznovrsni su, ali ih nisam preterano testirao.
Nisam do kraja skontao kako collectables funkcionisu. U jednom od svetova sam blokiran jer nisam skupio sve u tom svetu, dok mi u ostalim deluje da ne sluze nicemu. Posto predjete igru na mapi vidite gde su skriveni nivoi, ali jos nisam provalio kako da ih otkljucam.

Cudno je igrati nesto pre recenzija, tako da jedva cekam da vidim kako ce igra biti ocenjena.
Svidja mi se i to sto ne mogu da jurnem na yt i pogledam kako da resim neki problem u igri, sigurno mi je i to uticalo na pozitivan utisak.
Meni je igra jako prijala, jer 2d platformsku igru nisam odavno igrao. Najveci uspeh je sto su uspeli da naprave igru koja je dovoljno drugacija od prethodnih igara iz serijala.

Poslednji Ryujinx tera igru bez ikakvih problema, dok Yuzu ekipa kaze ovo:
1697613441628.png

Last edited:
Onaj special level u Fluff-Puff svetu moze da gori u paklu :D . Ja sam tek do trećeg sveta stigao, tj ne stižem puno. Meni se ovaj Mario svidja vise nego New Mario serijal , samo mi fali jos barem jedno dva power up-a.

Igra pokidala recenzije za sada, ocena 94 trenutno

Last edited:
Palo vec na 93, ici ce i dalje dole ili ce tu ostati, uglavnom nece prestici Zeldu i Baldur's Gate 3, steta, mogla je biti takmac za GOTY...

Back
Top Bottom