• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Super Mario Bros. Wonder [20.10.2023.]

I, kakav je novi Mario? Neki tvrde da je ovo zadnja velika igra na sviču i da Nintendo nema kud nego da izbaci novi sistem. Čak su prvi trejler za konzolu objavljen pre tačno sedam godina danas uklonili (odnosno stavili ga pod ‘private’).

U drugom svetu sam za sada i dosta je zanimljiva i vrlo zabavna, odlične animacije, nivoi su nešto kraći.

Možda je poslednja najveća Nintendo igra pre Switch 2 launcha, ali izlazi još igara pre Switch-a dva,
Paper Mario: The Thousand-Year Door, Super Mario RPG, Princess Peach, moguće još neki GC/Wii port/remaster (recimo Zelda WW/TP HD).

U drugom svetu sam za sada i dosta je zanimljiva i vrlo zabavna, odlične animacije, nivoi su nešto kraći.

Možda je poslednja najveća Nintendo igra pre Switch 2 launcha, ali izlazi još igara pre Switch-a dva,
Paper Mario: The Thousand-Year Door, Super Mario RPG, Princess Peach, moguće još neki GC/Wii port/remaster (recimo Zelda WW/TP HD).
To nece sigurno,ali oce Luiđi i mozda Kid Icarus

Da, zaboravih i Luigi Mansion 2.

Zelda WW/TP HD sigurno stiže, samo je pitanje kada, najverovatnije sledeće godine, Metroid Prime 2/3 HD bi isto trebali da izađu pre Metroid Prime 4,
kako je Nintendo krenuo, portovaće sve najbolje GC/Wii igre (dosta već jesu).

Palo vec na 93, ici ce i dalje dole ili ce tu ostati, uglavnom nece prestici Zeldu i Baldur's Gate 3, steta, mogla je biti takmac za GOTY...
Glasackom telu za TGA [50tak gaming novinara i organizacija] nije bitno koji je bio MC score, bitno je koja im se igra vise svidela.

Mene vise interesuje kako ce ovogodisnje igre proci na DICE-u, tamo glasaju developeri.

Ma jasno je to, jasno je da ce je nominovati, ali ja mislim da nema sanse da osvoji.

Igram ovih dana po malo, par nivoa dnevno. Ne vuče me nešto posebno, ali je ipak classic 2d Mario, to mnogo više volim od 3d-a. Najviše me zanima da vidim kakav efekat na nivo ima uzimanje cveta. Malo je style over substance, ali ume da bude smešno i zabavno. Najjače mi je kad cevi počnu da gmižu 😄
Trenutno je baš lako, možda i previše, ali me je razbudio onaj 5* nivo sa blokovima koji se ritmički pojavljuju.

Wow, dunkey kaže da je ova igra u rangu Super Mario World 2: Yoshi's Island.

Ako je stvarno tako onda je ova igra remek delo!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Gotov 🥳

2023102500355200-E5B04B40CFD924420DF6142200E473B4.jpg

2023102500361100-E5B04B40CFD924420DF6142200E473B4.jpg

Uz krivi level sam napravio selfie, ako na to misliš. Final final sam isto riješio :D

Sinoć sam i ja sve kompletirao. Nemam puno toga da dodam na ono gore, nije ništa monumentalno, ali je solidan 2D platformer. Vidi se da je baš za decu dizajnirano.
Najveći adut je kvalitet prezentacije, a ono što je sprečava da bude nešto više je to što možeš da se prošetaš kroz 98% igre. Jedan procenat ide na onaj nivo sa ritmičkim blokovima, a drugi na poslednji deo bedž maratona, koji je klasičan Nintendo troll bezobrazluk. Kao i obično, u poslednji challenge stave sve iz prethodnih nivoa, da pokažeš da si savladao sve powerupove i to je sve super i zabavno, to mi je omiljeni deo igre, ali su za sam kraj ostavili nevidljivi bedž koji je sve samo ne zabavan. Samo to me je zadžalo skoro sat vremena. Vole oni povremeno da ubace u igru tako neku budalaštinu koja nije vezana za kontekst same igre, tipa scramblovane kontrole, nevidljivost i slično, nikada nisam to voleo.

8.5/10, bilo bi 9 da nema nevidljivog bedža 😄

edit: zaboravih da pomenem, jako me nervira Nintendovo insistiranje na tome da u svojim igrama stavljaju što manje opcija u meni. Daju nešto osnovno, tipa da zameniš dugme za skok u Zeldi ili ovde da promeniš kako radiš ground pound, isključiš vibraciju i motion kontrole, i to je otprilike to. Ajde rebindovanje kontrola, za to postoji opcija na sistemskom nivou, iako bi trebalo da postoji i u igri, ali da ne stave slajdere za zvuk, to je baš bezveze. Muzika u ovoj igri je previše tiha u odnosu na ostale zvukove, više želim da čujem to nego zvuk skoka ili neke random Mariove uzvike itd. Ne znam koja je to logika, valjda što je igra pravljena za decu, pa bolje da u meni stave što manje stvari koje dete može da sjebe 😂

Last edited:
Zavrsio i ja.
Poslednji nivo mi je pokvario utisak o igri. Svidja mi se ideja da poslednji nivo bude kulminacija citave igre i da testira sve vestine koje ste tokom igranja stekli.
Problem je sto izazova zaista ni nema, vec je samo potrebno uloziti dosta vremena. U tom trenutku vec verovatno imate maksimalan broj zivota, a i ako bas puno ginete, dobijate dovoljno novcica tako da zivote skoro i ne gubite.
Poslednja sekcija je nevidjeno iritantna. Potrebno je preci 3 bas lake sekcije, potrositi vreme i onda ako poginete u poslednjem izazovu, opet sve ispocetka.

Sto je najgore, kada sam presao ovaj nivo prvi put, nisam uhvatio zastavicu, tako da je trebalo da igram sve ponovo. Samo sam se nasmejao, ukljucio drugi dzojped, izabrao 2 Josija i presao (posto lik kojeg vodite ima krunu iznad glave, deo sa nevidljivoscu je drasticno laksi).

Sve u svemu, jako dobra igra. Voleo bih da su svi nivoi u poslednjoj trecini igre teski kao specijalni nivoi. Buduci da igra ima ugradjen easy mode, ovo sigurno ne bi smetalo ljudima koji nisu toliko vesti.

Zavrsio i ja na 100%. Skupio sve badgeve, sva semena, sve bonus levele presao i sto je najbitnije, mnogo sam se zabavio. Kao neko ko obozava Nintendove platformere i platformere generalno, ne bih ovo uvrstio u najteze koje sam igrao. Igra ima osrednji izazov i prethodni bonus svetovi u N igrama su bili mnogo tezi i suroviji. Ovo je mozda taman ulazna igra za nekoga ko zeli da predje 100% a da se OK pomuci.

Sto se tice same igre, kontrole su toliko dobre da je uzivanje upravljati maria (mrzim moderne sidescroll mario igre zbog klizavog osecaja kada se pomera mario). A setting nivoa je takav da sam se non stop ili smejao ili odusevljavao razmisljajuci "svaka cast onome ko se ovoga dosetio".

Ako budu nastavljali sa wonderom (a ne vidim razlog zasto ne bi) sa odusevljenjem cu da docekam nastavak.

Last edited:
Da se upišem i ja u one koji su prešli 100% :D

2024022718410100-E5B04B40CFD924420DF6142200E473B4.jpg

Slažem se sa @Bojan, zadnji nivo tj Final-Final je može se reći glup, nije izazovan nešto posebno već je tu samo kako bi se reklo da igra ima težak nivo, ne zahteva neki poseban timing, ili veštinu, veći sam fan ovog tipa zadnjeg nivoa:

Ali ruku na srce, slatko su me nasmejali zvuci koji si dobijaju kada se koristi bedž dobijen kada se pređe zadnji nivo. :D
Sve u svemu, igra je odlična ali jeste laka, posebno što se relativno rano dobijaju op bedževi pa se i neke stvari koje bi trebalo da budu teške, kao sto je tipa skok na vrh zastavice, lagano uradi iz prve. Ali ta 'lakoća' nikako ne oduzima neki osećaj od igre, stvarno je užasno maštovita i vidi se da je rađena sa totalnom slobodom i ljubavlju.

Back
Top Bottom