• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Starfield

Minut cutanja za Chodija...
Sta, on sve igra sa Argentinskom lokalizacijom? :D

edit - Slike FG moda sa Ere:

Disabled:

starfieldscreenshot20tqfcq.png

Enabled:
starfieldscreenshot20gtcw3.png

igrao sam juče i danas.

ne očekujte više od fallout4 vajba. to je to, inventar je praktično isti, malo možda unapređen, weapon i armor modding je identičan, dodat je samo taj space travel kao neka prava novina. napucavanje je isto, ai neprijatelja i ponašanje saputnika. moglo bi se reći, reskin.

čak i grafika je tek nešto malo unapređena.

generalno, ako vam se igra klasični bethesda open world roam, to je to. ako ste očekivali nešto više, preskočite.

Ja sam bio u fazonu i da je isto kao Fallout 4 ne bi mi smetalo. :D

Samo svejedno nemam poverenja da igram na launchu. :)

Isto. Vidljiv napredak u svakom pogledu u odnosu na prethodne Bethesda naslove.
koji je de fakto vidljiv napredak?

postoji weapon sway, malo recoil, fire rate i sve se to modifikuje skillovima i moddingom kao i u FO4, bukvalno su identični modifikatori, skodo da postoje 1 na 1 pandani oružja. identično je kretanje, osim skoka koji je veći i ajd dodali su slide i jetpack koji ne vidim šta toliko donosi.

mora da ste davno igrali fo4, pa ste zaboravili da je skok u napucavanju napravljen tada, kad su bethesda open world igre sa pucanjem u pitanju.

ne znam, možda sam propustio, ili nisam stigao do tog dela kada se u svom tom napucavanju dodaje još neka mehanika? fo4 je imao i bullet time...

Pa imas i worse case scenario koji si ti okacio, a imas i best case scenario koji izgleda mnogo bolje od Fallout 4.

Da, modeli ljudi u gradovima su veoma siromasni, logicno, zbog velike zahtevnosti u tim delovima...

Eto nek neko okaci i neki najbolji primer gde se vidi pomak u grafici.

Recimo ovako nesto svetlosnu godinu bolje izgleda od Fallout 4:

Desktop Screenshot 2023.09.03 - 00.37.09.75.png

Desktop Screenshot 2023.09.03 - 00.42.13.81.png
Desktop Screenshot 2023.09.03 - 00.48.04.83.png

Last edited:
Igra je izasla u dosta boljem stanju nego sto sam ocekivao. Zahtevnost jeste previsoka i postoje sitni problemi koje je srecom moguce resiti modovima.

Trenutno koristim sledece modove:
1. PureDarkov frame generation mod cini igru dosta stabilnijom, jer pegla cpu probleme u vecim gradovima. Igram u 4k, mesavina ultra i high podesavanja, 50% rendering resolution, sto znaci da igru teram u 4k balanced. Preko nvidia panela sam ogranicio fps na 90, upalio vsync (onaj iz igre cepa sliku) i igra je locked u 4k/90 i izgleda prilicno dobro. Ako ne zelite da placate 5e za mod, free dlss2 verzija je dostupna na nexusmods.
2. https://www.nexusmods.com/starfield/mods/323
FG mod resava probleme sa performansama, dok ovaj mod drasticno popravlja izgled igre. Igra nema hdr podrsku, boje su isprane i u sdr i kada se ukljuci auto hdr, ali ovaj mod srecom to resava. Igra meni izgleda dosta bolje uz ovaj mod i podseca na modernije igre. Snimio sam malo kako igra izgleda uz ovaj mod, pa bacite pogled ako vas zanima i imate tv/telefon sa hdr podrskom (youtube jos nije odradio procesiranje hdr verzije, a obicnu ne vredi gledati):

3. https://www.nexusmods.com/starfield/mods/270
Veliki deo UI radi u 30fps i to bas izgleda ocajno. Ovaj mod resava te probleme i rekao bih da je kao i prethodna dva obavezan.

Sto se same igre tice, posle sporog pocetka krenula je ludnica i sada trcim na sve strane, ne znam vise ni sta radim.
Naravno u igri ima scena koje samo Bethesda igre mogu da ponude. Kako da ne volis igru gde se ovakve stvari stalno desavaju:

Back
Top Bottom