• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Spider-Man 2

spiderman-tobey.gif

Moji utisci @ https://adria.ign.com/marvels-spider-man-2/41765/review/marvels-spider-man-2-recenzija

Poboljsase sve sto su mogli iz odlicnog keca, uz singleplayer kampanju koja mi se svidela vise od bilo koje druge superhero akcione igre. Insomniac je dostigao peak sto se tice blockbaster akcionih scena, igra ih ima dosta i svaka je fenomenalno rezirana i animirana. Vrhunac uspeha im je poboljsano kretanje po gradu, uspeli su da unaprede nesto sto se cinilo da je vec savrseno u kecu.

Sad krece cekanje za Wolverine-a gde ce moci da se posvete heroju koji ima totalno drukciji set poteza, moci, personality, i mracnijih scenarija. Bas me interesuje kako ce to da im ispadne.

edit -

Za koliko si presao?

Za centralnu kampanju i umereno igranje side content-a mi je trebalo slicno vremena kao i u kecu. Oko 15h.

Side content je osetno bolji, ima vise mikro narativnih elemenata [a misije sa **** su bas beefy]. Random zlocini vise nisu forsirani, to je sada bas bas opciono. Hologrami od obliznjeg side contenta su sada vidljivi direktno tokom traversala po mapi, mada vidljiv je samo obliznji content i to u delovima mape koje je igrac ranije posetio [nije cluttered].

Sto se tehnickih resenja tice, klasicni Insomniac. Igra je prelepa i sve leti.

30/60 za sve.
Fidelity se transformise u 40fps ako igrac ima 120hz TV.
Moguce je skinuti framerate lock-ove u oba moda ako igrac ima VRR TV.

Perf+VRR daje bas tecnu sliku, u unutrasnjim zonoma je neretko 120fps.

edit - dobar prikaz kretanja po gradu

Last edited:
Jer su izbacili forsiranje side misija iz keca ? To mi je nesto najgluplje sto sam ikad doziveo u nekoj open world igri :D Brate previse se fokusiras na main story bice ti kratka igra idi predji 2-3 side misije prvo pa onda mozes dalje ahaha

Nema toga vise. Random "red icon crimes" su sada totalno opcioni, pojave se ponekad i slobodno mogu da se preskoce. I kampanja moze da se igra bez ikakve posete side contentu.

Ali ono, novi upgrade sistem za odelo/gadgete se zasniva na resursima koji se sakupljaju i u kampanji i u side contentu. Upgrade-ovi su dobri, tako da mislim da ce vecina igraca da uskoci u side content dok lete preko grada.

Main char upgrades se rade preko XP level-up poena u tri Skill tree-a: Peter, Miles, i zajednicki.

Kakve su sporedne misije?
Ima vise vrsta - scientific/environmental puzzles, traversal, arena combat izazovi, multi-tiered combat misije, i cak city history & heritage misije [pomaganje gradskim ustanovama i gradjanima]. Ima i side misije koje su posvecene specificnim karakterima, u tu spada jedan set misija gde se na kraju dobija bitan story hint za buduce spidey igre.

Side misije su lako igrive, poneke daju iznenadjujuce dobar narativni payoff, a dobija se i dosta XP/resurasa [jasno oznaceno na mapi, pa se tako moze brzo odraditi levelup/sakupiti resurs za suit/gadget upgrade].

Kome se svidi igra ce tesko moci odoleti side contentu.

Last edited:
Da li je za mene sa 4k/120hz tv-om ali ne zelim da koristim vrr(sjebe sliku skroz) najboji taj 40hz mod?
Za vikend cu da kupim igru pa da znam 😀

Da li je za mene sa 4k/120hz tv-om ali ne zelim da koristim vrr(sjebe sliku skroz) najboji taj 40hz mod?
Za vikend cu da kupim igru pa da znam 😀

Pa probaj , ne znam kako to sjebe sliku? Igram Remasterer prvog dela i 40fps i Miles-a sam igrao isto 40fsp 120hz modu. Definitivno najbolji mod za igranje po meni. Kontam da je isto i u drugom delu.

Video sam neki meme, kao nahvatali,su konačno da je to self insert neke artistkinje, sad dal je tačno nisam proverio, bilo bi mi čudno da se tako nešto provuče interno

SM2 bi opusteno mogao da dobije ekspanziju gde bi zavrsili simbiote pricu iz zavrsetka sidequesta. Bolje to odraditi sada kada skill tree vec ima anti-simbiote moci nego da to ostavljaju za nastavak.

Za nastavak nek bude ono sa samog kraja kampanje.

Završio konačno igru, sa pomešanim osećanjima. Ima trenutaka gde mi je igra bila 10/10, ali ima i par dosadnijih delova.
Sama igra mi se čini kraća od keca, i nekako malo zbrzana pred kraj, odnosno posle
smrti Krejvena.
.

Što se tiče novih likova Krejven mi je odličan, Hari onako. Piter dosta smara, ali postaje zabavan kada uzme simbiot. Majls mi je bolji lik u ovom delu, i dosta mi se svideo deo priče sa njim i
Lijem, to mi je možda i najbolji bos u igri. I super su odradili njegov redemption arc, što bi rekao daj hard
.

Grad po danu izgleda prelepo, noću nekako isprano, mogli su da ubace neku maglu nešto.

Krilca za letenje su dobar dodatak, uživao sam da letim kroz grad sa njima. Sporedne misije su uglavnom sranje, svidelo mi se jedino ono čišćenje baza, gde možeš da igraš stealth ko čovek. Jedna od tih sporednih misija ima dobar završetak, zbog koga se radujem sledećoj igri, ako uopšte krenu u tom pravcu.

Možda najveći problem meni lilčno je prezasićenje, pošto sam relativno skoro odigrao Majlsa, pa ti nekako dosadi sve to, idi ovamo iznabadaj par likova, idi ovamo, uzmi ovo, peglaj se sa bosom. Bosovi su dosta dobri, mnogo bolje od keca, i sa nekima sam se baš pomučio.

Sve u svemu 8/10, GOTY.

Back
Top Bottom