• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Smešni oglasi

Ne znam meni te velike cene nit su komedija niti čudne. Posebno u nekoj srbiji gde originala nije videlo.

Ima milion alternativa i niko ne mora da ima original takodje postoje originalne igre koje su zauvek jeftine i ko bi da ima mega man x3 za male pare a nije nikada ni postojao za male pare jbg

Ma jok i ja sam skupljac, kao sto vidis i sam ovde je vecina ljudi kezualna i ima svoje poslove i zivote van kolekcionarstva, niko se ne duva, niti mu je to to glavna stvar u zivotu.
Problem obuhvaca svih gaming entuzijasta. Postoje ljudi koji su usli u ovim hobijem pre 5-10godina kada nije bilo popularizovano toliko i prikupili su dobre kolekcije za malo para.
Sada je situacija drugacija. Cak i da zelis uci, ne mozes priustiti to zadovoljstvo zbog svih tih preprodavaca. Valjda potoje razlozi i popularizacija gaminga utice i na toga.
Pre samo 3-4 godina ljudi su mogli naci Sega Dreamcast za 50-60€. Otvorite danas KupujemProdajem - Pre korone bilo 100€ - Danas imas par oglasa po 170-200€!!!!
Sta su sad oni? Drogirasi?!?! Mozda za onih koji su nabavili Sega Dreamcast po normalnoj ceni. Smeju se znajuci da imaju parce elektronike kome trenutno raste cena. Mozda za 10 godina kosta.... 500€!, sta znas?!....
A sta ce reci onaj koji danas zeli nabaviti Sega Dreamcast? Jel ima negde da se uzme Dreamcast za 5-6000din? Sta cete reci njemu? Prosao je voz druze! Uzimaj dok mozes jer situacija moze biti gora :P Ili igraj se na Emulatore. Ne isplati se vise uzimanje realnog hardvera. Ko je kriv za poskuplenje?

Popularizacija retro igara, ispunjavanje snova iz mladosti
Haha e taj fazon. Na FB postira sliku od Sega Mega Drive sa komentarom "Konzola iz moje mladosti" Otvaram profil. Lik rodjen 2001god. :P
Uzese TV jer CRT je mama retro gaminga - Pitam ga u komentarima
Koja velicina ekrana 14" ili 21"?
Kaze 21.
A pa fino 53cm. golden ratio
Ne kaze 21cm. i shalje ovu sliku!
202588420_575099483477236_3445346718165218236_n.jpg
To je ta nova generacija entuzijasta :) zaludjena po MetalJesusRocks, 8bit Gaming, AngryGameNerd, DF Retro, MyLifeinGaming, Gaming Historian etc etc....

To ko je uradio na vrijeme (doduše nikad nije kasno), uštedio je gomilu prostora, vremena, i živaca.
Flashcartovi postaju samo jeftiniji i popularniji tako da apsolutno nije kasno. Danas za većinu konzola postoji flashcart ili ODE, za mnoge možeš i da biraš proizvođača.

Ali nije to lek. Ja imam flashcartove pa opet kupujem kertridže. Jednom hoarder zauvek hoarder.

Gledaju ljudi previse onu emisiju Aukcije, na kablovskoj, pa misle da mogu da se obogate na bilo kakvoj relikviji... mozda bi i mogli da smo u Americi, pa da imamo para na bacanje.

https://www.kupujemprodajem.com//ko...ijetka-igra-nova-neotpakovana/oglas/124415479
620D1F67-31E0-4F7A-958E-D2F3ED2DE698.png

Ja samo ne kapiram koliki obrt ti moraš da napraviš preprodajom i koliko egzibicija da kupiš nešto za 50eur a prodaš za 100 da ti to bude isplativo kao full time posao.

Kao da je ovo tržište od 100 miliona ljudi pa da uopšte imaš motiv da pokušaš, potpuno mi je bizarno to.

pvm.png
Ripkid strikes again! 😁 Ne znam da li ovom liku iko kupuje ove monitore po ovim cenama? Obavezno stavlja i sliku sa ebay-a da pokaže za koliko se taj model tamo prodaje. 😄 Skoro je prodavao i Sony Profeel CRT TV za, ako se ne varam, takođe ~1000€ što je apsolutno suluda cena za taj prastari TV iz 80-ih godina.

Ja samo ne kapiram koliki obrt ti moraš da napraviš preprodajom i koliko egzibicija da kupiš nešto za 50eur a prodaš za 100 da ti to bude isplativo kao full time posao.

Moglo je pre par godina kad su i dalje iskakale retke i očuvane stvari a ljudi nisu još znali da vredi ili im prosto nisu davali full cene...Moralo je da se roka stalno rifreš al iskakalo je.

Dosta puta sam uzimao nešto vrednije pa kad zatrebaju meni pare prodam ili menjam...dosta toga sam i preskočio iako je bilo super jeftino i traženo ujedno...Recimo naleteo sam bio u nekoj potpuno levoj sekciji na jedno 5,6 full u kutijama SNES igara svaka po 1000-2000 tako nesto..manje poznati naslovi ali neki su išli i do 100-150 evra...preskočio sam i uzeo samo jednu cib NES igru od lika sebi.

To ne može doduše već neko vreme i sad i ko zna i ko ne zna krka cene, a dosta njih vidim sve više uvoze iz nemačke, engleske neke stvari koje su pre ovde regularno iskakale i tripuju se da su doneli ne znam šta. jbg ne znaju

Back
Top Bottom