• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Saturn Sega Saturn general tema (igre, vesti, diskusija)

Evo sad probah saturn saroo 0.7FW i mogu reci da sam odusevljen.
Ko voli saturn, bez problema bi trebalo da se uzme.

Neka nezvanicna kompatibilnost je ~94%.
I stalno se update-uje.

Sta sve moze saturn saroo?
Moze da ima menu sa muzikom na pocetku. Sada su dodali i cover art.
Opcija load disc od 0.7 moze da ocitava i pirate sto je do jaja!! Za igre koje ne mogu preko saroo.
Nema cheats za sada. U sebi ima i 4/8Mb extension RAM i save.
Znaci pseudo kai postaje obsolete.

Ima nekih audio (sound effects issues) kod nekih starijih modela Saturna. Ja sam primetio kod KOF95 ali nije strasno. Kao malo crackling.
Probao sam nekih 20tak igara i no issues.

Ocitavanja ljudi su toliko brza, da je to bruka. Neverovatno.

Nisam zalazio bas u deep dive, ali to je ono sto vam mogu reci za sada.

1735413645278.webp

Uzeo sam ja jedan uima mesec dana malo jace stigao sa suncartom za n64 :)
Mene interesuje ako bih kupio ntsc japansku vertziju saturna posto je napajanje integrisano i ima onaj kabl za napajanje kao ps1 fat dal se mora uzeti neki prtetvarac zbog struje? jer ne ide na adapter... samo na trozilni kabl sa viljuskom ili je dvozilni ne znasm dal je uzemljenje reseno kroz samu konzolu :) ?
Posto merkam jedan belio satuirn sa ebaya sa sve kutijom i ok je cena nekih 100dolara plus ima 2 kontrolera :)
Mada me i rgb skart zanima dal se morta menjati kao na snesu ?

Napajanje je japansko i trazi struju od 100V AC 60Hz.
Morao bi da uzmes neki "stepdown" konverter, da ti spusta struju sa 220V AC 50Hz.

Ono sto sam video a i procitao je, da ti adapteri, znaju da uvedu smetnje u slici, te ti stoga preporucujem da kupis SaturnPsu na aliju, ko ja sto sam kupio i da zamenis to napajanje. Trazi napajanje od 12V 3A regularan polaritet.
1740744681465.webp
Posto merkam jedan belio satuirn sa ebaya sa sve kutijom i ok je cena nekih 100dolara plus ima 2 kontrolera
Good luck with that. Sam saturn kao konzola je ~2kg, te stoga japanskom postom ga je nemoguce poslati. Ostaju derikoze dhl/fedex.

Mada me i rgb skart zanima dal se morta menjati kao na snesu ?
Mora rgb scart za NTSC. Moj pal nije hteo lepo da radi.
Cini mi se da sam moj kupio negde na aliju, ali se ne secam.
Razlicita vrsta sync-a.

Hvala za informacije ali kako stvari stoje,mislim da mi se vise isplati da se preselim u japan da bi ustekao saturn(mozda kada odem u penziju)nego da ja nesto zalemim :D

Bas tako kako kaze @Omega

Lemljenja nema. Ali mora da se pazi koja je verzija, pa da se izabere 5 ili 3.3v.
Ima prekidac. Ima tamo na aliju, fotografije kako da provalis.

Ako se posle svega odlucis za uvoz. 🙂

Last edited:
Good luck with that. Sam saturn kao konzola je ~2kg, te stoga japanskom postom ga je nemoguce poslati. Ostaju derikoze dhl/fedex.
Imaju proxy sajtovi koji salju kao sea mail - samo mora da se ceka i do nekoliko meseci. Oni imaju povlascene cene za takvu vrstu posiljaka, samo mora da se uzme u obzir da je bilo koji paket u startu oko 20-ak evra (bez obzira na tezinu i dimenzije, a sa tezinom se samo povecava cena) + shipping unutar samog Japana (obicno oko 10-ak evra vise/manje mada moze da bude i skuplje, a moze da bude i besplatno) + njihova provizija (oko 3 evra po oglasu/aukciji).

Elem, stigao mi je klon Fernira sa Alija i radi najnormalnije.

Kada se skine firmware sa zvanicnog sajta od pre nekoliko meseci (koji ima 494 kilobajta), sve je u redu, firmware je u medjuvremenu azuriran da detektuje klonove (on je 498 kilobajta). Prakticno ih onesposobljava, ali klon moze da se azurira na visi (beta) firmware, pa da se downgraduje ako se slucajno instalira firmware od 498 kilobajta.

Posto kosta samo 32 evra (sa shippingom) jeftiniji je i od "elite" verzije Saroo-a. A moze i da se koristi i sa njim, samo mora da se koristi traka u zavisnosti od verzije Saturna.

Back
Top Bottom