• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Saturn Sega Saturn general tema (igre, vesti, diskusija)

Ako nekom treba ODE za VA0 i VA1 Saturn, Rhea je dostupna za porucivanje u subotu, 07.01. u 20:00 CET.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €23.08 37% Off | Original ALL IN Sega Pseudo Saturn Cartriage Action replay Card with Direct reading 4M Accelerator Goldfinger function 8MB memor

Pseudo Kai 4 in 1 je na dobrom popustu! @TwiSteR

Slaba vajda od sega saturn mini.

Da li bi mogao neki arm cpu, da emulirara saturn a da se to upakuje u 100$ cenu?
Koliko ja znam jedina softverska opcija je mednafen saturn (beetle) ili onaj kronos, sto je fork yabause emulatora.
Uradio sam emuelec na nekoliko cheap android box-eva, ali nisam probao saturn. Ne verujem da bi dobro radilo svakako.

Mozda da se obrate M2 ponovo za emulaciju.
Ko zna, sami Japanci kazu da je neisplativo a verovatno i interesovanje za saturn malo.

Voleo bih dreamcast mini. To bi bio hit.

Last edited:
EDIT:

Odgovorih sam sebi.
Amlogic A55 S905X2/3 je minimum za saturn i to samo da rade 2D igre.

Za ostalo ne znam, prestao sam da pratim arm desavanja. Znam samo da su oni apple-ovi silikoni m1/m2 ludacki potencijal i jaki.

Ja sam probao par naslova na RG353VS i radilo je ok-ish. Bolje pomalo ulagati u Mister setup, tu Saturn radi jako dobro, čak i u ovoj alpha fazi.
Vise sam pricao/mislio vezano sa segu, i sta bi oni mogli da urade da svedu mini konzolu na ~100$ :D
Tebi je proslo kroz ruke masa handhelda i bas sam ocekivao tvoj odgovor. :)

Zar cipovi i fpga i dalje nisu skupi i tesko nabavljivi? Tako da za official mini konzolu mislim da je no-no.

Za mene mister je jako primamljiva opcija, nego iskreno ne daje mi se toliki kes. Nisam bas toliko probirljiv + ako zelim 1/1 imam dosta originalnih konzola.

Vise sam pricao/mislio vezano sa segu, i sta bi oni mogli da urade da svedu mini konzolu na ~100$ :D
Pa ako bi se potrudili, moglo bi se nešto solidno sastaviti na ARM platformi za ~$129, pogotovo što bi se masovno proizvodilo i prodavalo.

Stave Unisoc T618 i samo od igara izostave Burning Rangers i Dragonforce 2 😄
Kasnije izbace DC mini sa istim cipom posto tera sve.Ako se isplati kinezima da prave handhelde ( gde idu ekrani i milion drugih delova),moze i Sega.
Jedino na padove nisam racunao koliko izadju i da li im se isplati...

Koji je najbolji rom format za Saturn?

Konkretno bih koristio na Retroarchu na JEL OS.

С обзиром на то да је постојао прототип Shenmue за Сатурн, верујем да би и MGS могао да тера. Мада опет, питање да ли би у оно време девелопери успели да извуку максимум из Сатурнове "немогућа мисија" архитектуре и колико би та верзија одударала од PS1. Овако са 25 година накнадног знања је сигурно знатно лакше.

Back
Top Bottom