• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level Book discussion

Da, vidim da je tempo otprilike na dve godine nova knjiga prevedena.

Nekako imam kocnicu da se upustim u citanje takvih knjiga na engleskom, mislim da ne bih mogao da uzivam potpuno jer mi vokabular nije bas bas na tom nivou, pa bih morao x broj puta da guglam znacenja. Mada, s druge strane, mozda cu taman tako da se nateram da ga prosirim.
Svakako, ako zelim Sandersona recimo nekad da procitam, moracu na engleskom.

Tu su kindle i većina aplikacija za čitanje dobri, samo pritisneš reč i izlazi definicija. Bonus za te velike serijale je i što imaju dobru fanbazu pa naprave fictionary koji možeš da loaduješ pored ugrađenog rečnika, koji ima bazu likova i termina iz tog serijala pa i ako zaboraviš nekog lika (što se dešava u Malazan serijalu :LOL:) uvek imaš podsetnik.

Da, vec duze vreme razmisljam da nabavim Kindle Paperwhite i nikako da prelomim. Volim da drzim u rukama knjigu, ali sam i te kako svestan svih prednosti Kindle-a.
Nakon toga cu kupovati samo neke knjige koje bas zelim da imam u papirnom izdanju, a sve ostalo digitalno.

Sem ako ti ne smeta da juris polovan. Ako ne zuris i proveravas oglase redovno mozes da naletis i za nekih 25-30 evra, sto je i vise nego povoljno.

Čitao neko ovo?

Ideja deluje zanimljivo, bacio sam pogled na goodreads recenzije i poprilično je podeljeno mišljenje.

Looool koji manijak. Sanderson ne juce sa tuznom facom najavio da ce danas objaviti svoju veliku tajnu.... I evo ga:

Jebeno nije normalan.

Sent from my OnePlus 8T using Tapatalk

genijalan je sanderson. na pocetku klipa sam mislio da ce priznati da je gej ili tako nesto. lol.

poceo sam da ga citam letos. prvu mistborn trilogiju samo. sjajan pisac.

Kickstarter je targetovao $1 milion, evo par sati kasnije je skoro na $8 miliona. Vec je postao najbolji kickstarter svih vremena u publishing kategoriji.

Možda nas iznenadi i GRR, kaže napisao 2 knjige za vreme pandemije.
Vece su sanse da kaze da je napisao 2 knjige, ali ih je obrisao.

Last edited:
Videh da je Carobna Knjiga izdala Dejvida Gemela, da li ga je neko citao i valja li to? Secam se kroz maglu nekih recenzija u Znaku Sagite i da su to hvalili onomad, ali mislim da nije bio preveden u to vreme kod nas.

Meni se Legenda svidela. Mada davno sam čitao pa se pozaboravljalo, ali beše zanimljiva borba između fiktivnih vikinga i Mongola.
Nastavke nisam čitao, a očigledno da je Laguna batalila serijal.

Sanderson je maltene sakupio $30 miliona na kickstarteru [fali jos koja hiljada].

A posto ce morati da naruci stampanje preko 60 hiljada knjiga, dobice bolji deal u stampariji pa ima prostora da odstampa skuplju verziju knjige za crnom i jednom dodatnom bojom za ilustracije. Takodje, za internacionalne pakete ce on unapred uplatiti carinu tako da backeri nece imati dodatne troskove.

Here we go, posle tri quirky knjige, cetvrti roman u Sandersonovom kickstarteru ce biti direktno povezan sa Stormlight Archive-om. :) Jedino sam za ovu knjigu poslusao celo citanje preview chaptera, odlican setting, povezanost sa likovima koje znamo, i opsteprisutni wibe westerna [cak i ime knjige].

Sanderson kaze da je preporucljivo da se ovaj roman procita pre Stormlight 5, ali da ce u S5 biti opisani origin dogadjaji koji ce uticati na heroja ove knige.

Čarobna Knjiga prevodi Hiperion serijal. Ovo sam čekao. U Laguni već godinama sve rasprodato.

Super, jer su cene kod preprodavaca kriminalne. Ko da kupujes Bibliju. Elem, uzasni su im novi omoti, mogli su sa te strane iz CK da se potrude. No, jel valja utrositi vreme u Hiperion? Ja sam citao samo horore od Simonsa i to mi je bas leglo, ali mi nesto taj Hiperion, deluje rogobatno, a ne bih da se investiram u nesto sto je razocaravajuce ili ne daj boze krene odlicno, a posle ko Gejmotron u knjigama...

ne znam za ostale hiperion knjige, ali prvi hiperion vredi pročitati. meni je bila dobra, plus su likovi koji idu da nadju šrajka odlično razrađeni

Ja nikako da zavolim Hiperion. Počinjao nekoliko puta i prekidao. Ne sviđa mi se taj kitnjasti stil. Mada ideja da to budu Kanteberijske priče u svemiru mi je i dalje zanimljiva.
Od Simonsa mi se najviše svideo ‘Teror’.

Back
Top Bottom