• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Scorn

Dogurao sam do ACT 3, nisam siguran da li sam na pochetku ili pred kraj acta, ali eto.

Za sada mi se mishljenje o igri nije preterano promenilo. Kapiram da tju pretji igru sada kada sam dogurao do ovde, ali samo jer uzhivam u vizuelnom delu igre, a i muzika je odlichna. Najvishe me iritiraju delovi gde idesh samo pravo iz hodnika u hodnik, od vrata do vrata. Sinotj sam bash primetio, nakon dobijanja nekakvog kljucha, da sam ishao kroz jedan hodnik, naleteo na vrata za koja je potreban taj kljuch, shetao kroz drugi hodnik, doshao do vrata sa istom bravom, nastavio kroz sledetji hodnik, naleteo opet na vrata s istom bravom, nastavio kroz novi hodnik, a onda doshao do lifta. Bukvalno se nishta nije deshavalo, samo drzhanje W i razgledanje okoline.
Ne bi mi to toliko smetalo kada bih se u podsvesti plashio nechega, kada bi postajala bojazan da svakog trena mogu da najebem, ali ne... osetjam se bezbedno i znam da nemam chega da se plashim, pa samo idem napred chisto da vidim shta je sledetje shto tje igra da mi pokazhe.

Bio je jedan jump scare do sada, ali igra ga je nagovestila par puta pre nego shto se dogodio, pa i nije bio preterano iznenadjujutj.

Sve u svemu, artstyle, atmosfera i muzika me vuku da igram dalje. Zavrshitju igru, ali ne verujem da bih ikome mogao preporuchiti da kupi igru po punoj ceni. Da je igra izashla pre 10-11 godina kada su walking simulator horor igre bile popularne, bio bih manje kritichki nastrojen, ali proshlo je 12 godina od prve Amnesia igre, a Skorn ne samo shto ne pokazuje inovacije u toj staroj formuli, vetj bih mogao retji da je unazadio formulu koja je bila delotvorna pre 10+ godina.

Bitne stvari:
  • Added safety check for a corrupted save slot
  • Added Load last checkpoint option
  • Added Act III-II hard save
  • Updated checkpoint positions

Interesantno su probrali scene za ovaj trejler sa ili samog pocetka ili kraja igre, što dovoljno govori koliko je dobar onaj deo između 😅. Elem, završih igru nekako I vecinom nije bilo toliko prijatno iskustvo, ali ne zbog tematike igre. Igra pocne sasvim solidno zapravo, čak nisam ni umeo da predjem prvu zagonetku jer nisam dobro skapirao šta se dešava, dobro prikaže dizajn sveta ali ubrzo se sve sunovrati, i dotakne dno kad se dobije prva puška. Prvo, igra ne iskoristi svoj glavni selling point, a to je dizajn sveta i atmosfera, jako retko uspe to da prenese na igrača, okruženja jesu detaljna i upečatljiva, stil je prepoznatljiv ali to je nedovoljno, fale sitnice koje prave razliku, zvukova je jako malo i sporadično, shader im je očajan i sve izgleda kao da je od istog materijala, kolorit je ispran, neka magla samo smeta, svo tkivo je kruto kao od kamena nista nije animirano itd itd. I ajd kao to prihvatim ali onda me igra dotuče sa borbom, prva puška je kao neka varijanta cattle gun, i otprilike je najgore oružje koje sam video u igri, da ga sad ne opisujem detaljno, ali zajedno sa odsustvom ikakvih zagonetki u 2. I 3. Actu, potpuno zatre ikakvo uživanje u tom delu igre, samo idi od vrata do konzole i gledaj ako je ikako moguće da izbegnes borbu. Posle u 4. I 5. Actu igra se vrati u život, vrati se malo želje za borbom sa drugim oružjem, pojave se neke interesantnije zagonetke, promene se okruženja, na samom kraju postane i poprilično solidno po svim parametrima.
Pročitao sam da su jedva stigli da završe igru, tj rekao bih ni da je nisu završili, da je ovaj užasni srednji deo igre samo skrpljen za izlazak, i da je cela igra kao prvi i poslednji act, bio bi ovo solidan naslov, možda i cult ime kod malo mracnije publike, ali ovako je samo igra za gamepass i Hubble bundle.

Back
Top Bottom