• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Saveti/predlozi/ideje za forum

Ja sam na def temi, probao sam sad ostale, to se jedino ne desava na PurpleFreak temi, tu je sve normalno jer je avatar standardnog oblika.
Postujem sto ste se iscimali oko tog oblika, ali... kako da ovo kazem, a da ne zvuci grubo... ne znam, meni je taj oblik bezveze, pokriva skoro ceo avatar, sece ga i gore i dole, bas preterano, a jos ste imali i gomilu problema da ga napravite, pa ne kapiram zasto ste se toliko mucili oko oblika, koji je jos pritom bezveze... ali dobro, to je moje misljenje, mozda se vecina ne slaze samnom, mada bi voleo da stavite na vote, da glasamo, ako to vec niste radili.

Moj predlog je da barem pustite korisnike da biraju, tacnije, voleo bih da mogu da odaberem neku temu, koja ce avatar prikazati standardno, kao PurpleFreak tema, jedino sto je ta tema tako matora i sa odvratnim bojama, pa ne mogu da je koristim...
Ako je moguce odraditi ovako modernu temu, kao sto je ova sto default, svetla ili tamna, samo sa standardnim oblikom avatara.

ili recimo makar nesto ovako, ako ste bas alergicni na kocku, da ima eto makar neke suptilne ivice, nacrtah na brzinu:

Screenshot_1.png

kako da ovo kazem, a da ne zvuci grubo... ne znam, meni je taj oblik bezveze, pokriva skoro ceo avatar, sece ga i gore i dole, bas preterano, a jos ste imali i gomilu problema da ga napravite, pa ne kapiram zasto ste se toliko mucili oko oblika, koji je jos pritom bezveze... ali dobro, to je moje misljenje, mozda se vecina ne slaze samnom, mada bi voleo da stavite na vote, da glasamo, ako to vec niste radili.
tako je, to je tvoje mišljenje.

kada budemo radili novu temu biće priče o novom dizajnu avatara, ali oko toga će se pitati samo vlasnici foruma.

do tada, uzmi i cropuj taj gif tako da se prikaže ono što želiš da se prikaže. ta operacija zahteva mnogo manje promena od kodiranja i promene teme foruma.

Ja sam na def temi, probao sam sad ostale, to se jedino ne desava na PurpleFreak temi, tu je sve normalno jer je avatar standardnog oblika.
Postujem sto ste se iscimali oko tog oblika, ali... kako da ovo kazem, a da ne zvuci grubo... ne znam, meni je taj oblik bezveze, pokriva skoro ceo avatar, sece ga i gore i dole, bas preterano, a jos ste imali i gomilu problema da ga napravite, pa ne kapiram zasto ste se toliko mucili oko oblika, koji je jos pritom bezveze... ali dobro, to je moje misljenje, mozda se vecina ne slaze samnom, mada bi voleo da stavite na vote, da glasamo, ako to vec niste radili.

Moj predlog je da barem pustite korisnike da biraju, tacnije, voleo bih da mogu da odaberem neku temu, koja ce avatar prikazati standardno, kao PurpleFreak tema, jedino sto je ta tema tako matora i sa odvratnim bojama, pa ne mogu da je koristim...
Ako je moguce odraditi ovako modernu temu, kao sto je ova sto default, svetla ili tamna, samo sa standardnim oblikom avatara.

ili recimo makar nesto ovako, ako ste bas alergicni na kocku, da ima eto makar neke suptilne ivice, nacrtah na brzinu:

View attachment 5886
Kul je sto imas predloge, samo moras da shvatis da ima par ljudi koji odrzavaju ovo dobrovoljno i neprofitabilno, pa je taj dizajnerski momenat o custom stvarima u drugom, trecem, ko zna kom po redu planu :D, mislim na te varijante da svako moze da bira vise opcija. To bi bas bilo seksi, ali nema od toga nista dokle god je ovakvo stanje kakvo je.
Iscimali smo se da imamo moderan forum koji sljaka, ulozili, menjali server i potrudili se oko tih funkcionalnih stvari, to nam je bitnije, od tih dizajn stvarcica, sto ne znaci da ih nece biti nekad.

Ja ti mogu ponuditi svoju pomoc ako ti nesto treba oko edita tih sitnica ako se ne snalazis sa fotosopom i editom.
Ovaj moj gif sam morao da uspcaleujem da ne bude blurovan i cropujem u kvadrat, da bi ispao ovako kako je sad. Probaj to ako imas volje i ako ti je stalo da bude kul. Ja uglavnom kad imam te neke vece prohteve uzmem pa se iscimam sam.

^hteo bih samo da dodam da guramo određen stil koji predstavlja identitet foruma. nije nam cilj da bude svaštara i papazjanija.

dugoročni nam je plan da radimo revamp dizajna na svakih par godina, ali cilj je da uvek bude uniforman dizajn, što znači da tada ova tema ide u penziju...

Kul je sto imas predloge, samo moras da shvatis da ima par ljudi koji odrzavaju ovo dobrovoljno i neprofitabilno, pa je taj dizajnerski momenat o custom stvarima u drugom, trecem, ko zna kom po redu planu
Znam ja sve to kako je i sta je, moje je da predlozim, a vase da razmotrite...

mislim na te varijante da svako moze da bira vise opcija. To bi bas bilo seksi, ali nema od toga nista dokle god je ovakvo stanje kakvo je.
Mozda nisam lepo to objasnio, nisam zeleo da u jednoj temi mozes da biras vise oblika avatara, vec je poruka bila u fazonu, ova tema je dobra, jedino sto joj fali je avatar normalnog oblika...
Ja ti mogu ponuditi svoju pomoc ako ti nesto treba oko edita tih sitnica ako se ne snalazis sa fotosopom i editom.
Ovaj moj gif sam morao da uspcaleujem da ne bude blurovan i cropujem u kvadrat, da bi ispao ovako kako je sad. Probaj to ako imas volje i ako ti je stalo da bude kul. Ja uglavnom kad imam te neke vece prohteve uzmem pa se iscimam sam.
Ma znam odlicno Photoshop, time se i bavim profesionalno, nego imam nekih 30-ak vec uradjenih gifova, pre fazon 15 godina, pa sam hteo samo da ih iskoristim, no iz nekog razloga ih baca udesno, iako su vec napravljeni kako treba, lepo centralno, ali videcu onda sta mogu da uradim, da ispravim taj problem koji forum pravi...

^hteo bih samo da dodam da guramo određen stil koji predstavlja identitet foruma. nije nam cilj da bude svaštara i papazjanija.
Na osnovu cega si ti zakljucio da je svastara i papazjanija to sto sam samo predlozio da avatar bude nekog normalnog oblika?
Vi ste napravili i ulozili, vi se pitate, ali mislim da bi trebalo da vam bude bitnije misljenje vecine, a u tom glasanju ne znam koliko vas je ucestvovalo, dal to predstavlja vecinu foruma.

Ma znam odlicno Photoshop, time se i bavim profesionalno, nego imam nekih 30-ak vec uradjenih gifova, pre fazon 15 godina, pa sam hteo samo da ih iskoristim, no iz nekog razloga ih baca udesno, iako su vec napravljeni kako treba, lepo centralno, ali videcu onda sta mogu da uradim, da ispravim taj problem koji forum pravi...
E pa strava onda, nece ti biti problem da adaptiras to. Podeli neku bazu tih gifova, mozda ima nesto kul.

@2CR4ZY ti hoćeš avatar po svojoj volji i da ti sam cropuje tvoj gif, neko će tražiti nešto drugo, neko treće, a kao što sam već napisao, to nije deo roadmape foruma.
nije nam bitno tuđe mišljenje, već da sami budemo zadovoljni kućom koju smo napravili. vi kao članovi možete da uživate u okruženju ili ne... nećemo vam zameriti, ali pitamo se isključivo mi kada je vizuelni identitet u pitanju, a u to ulazi svaka boja, pozadina, outline i oblik.

@jovcov Planiram da ih menjam na nedelju dana, da bi ih izvrteo sve :)

Nista onda, imam jos jedan predlog, posto postoje dve moderne teme, default tamna i jedna svetla, ja bih predlozio kada budete pravili novu temu, mogli bi da napravite nesto izmedju, recimo sivu ili takva neka nijansa, jer tamna mi je malo suvise (depresivno) tamna, a svetla mi izbi oci... tako da bi nesto izmedju imalo upotrebnu vrednost, tako sam i podesio Photoshop i sve programe koji nude takav izbor.

loše ti je podešen kontrast i osvetljenje. već sam posumnjao kad si rekao da ti bela peče oči :D

Nije lose podeseno, vec namerno spustim brightness poprilicno, jer ceo dan gledam u monitor, pa da bar malo zastitim oci, manje ih naprezem ovako...
Contrast je dobar, samo sto je brightness na samo 14 od 100.
Tako drzim i na mobu, znam da ljudi vole da opice osvetljenje na max i da ne mogu da gledaju kad je slabo osvetljeno, ali sve je stvar navike, kroz nedelju dana se naviknes i vise se ne vracas na staro.
Dok kad igram igre, naravno opicim na max, tad mora.

Takodje imam veoma osetljive oci, recimo napolju leti ne vidim bez naocara za sunce... to jest ne mogu da otvorim oci od preterane svetlosti :D

a sto se tice tamne teme i ikonica, ja mislim da se to vidi samo na OLED-u :D

Back
Top Bottom