• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC S.T.A.L.K.E.R serijal (prva trilogija)

Двијехиљаде друга, бајо мој. Сјећам се да су чини ми се следеће године имали велику најаву сталкера у једном броју, писали су после доста о њему. Ко би рекао да ће игра изаћи тек 2007-е.
Овај трејлер, нашао сам неколико верзија, врло сличних али са пар различитих сцена. Хммм, питам се која је прича иза тога, мада сигурно је да је познато међу источноевропским фановима.

У оригиналу имам линије неке у менијима када нафрљим widescreen резолуције. Наводно игра има проблема са њима, не знам да ли је повезано. Није нека велика сметња.

Двијехиљаде друга, бајо мој. Сјећам се да су чини ми се следеће године имали велику најаву сталкера у једном броју, писали су после доста о њему. Ко би рекао да ће игра изаћи тек 2007-е.
Овај трејлер, нашао сам неколико верзија, врло сличних али са пар различитих сцена. Хммм, питам се која је прича иза тога, мада сигурно је да је познато међу источноевропским фановима.

У оригиналу имам линије неке у менијима када нафрљим widescreen резолуције. Наводно игра има проблема са њима, не знам да ли је повезано. Није нека велика сметња.

Prica je sledeca koliko pamtim, hteli su sve 3 igre da spoje u jednu ali to je jednostavno bilo preambiciozno za njih i za to vreme generalno ( Open World, vozila po mapi razbacana kao vid kretanja zbog velicine mape itd) i onda je moralo da dodje do reebota celog projekta tj isekli su celu tu mapu da bi napravili main igru plus dve expanzije na kraju.

Сталкер је био ишчекиван још 2002-ге године, сјећам се да је Hacker редовно писао о њему, а такође су на HACK CD објавили и први трејлер кога сам упамтио за сва времена.

Imam taj CD na kome se nalazio ovaj trejler (doduše u 320x240 rezoluciji 😄), a išao je uz januarski broj Hacker-a iz 2003-će. Imam i CD-ove iz PC Play-a, a na jednom od njih je bio i ovaj 👇 trejler.

A evo i slike CD-a. ;)

20210614_230409.jpg

Last edited:
Imao sam i ja sve te diskove, misli mda je prvi haker koji sam uzeo bio sa Diablo 2 najavom super hajp a prvi Pc Play mi je bi osa diskom gde je demo Serious Sam-a, to je bio jako popularan disk neko vreme....

Resio sam da dam novu sansu Stalkeru, skinuo original i dve expanzije, igracu bez modova jer generalno ne volim kako menjaju igru i zamisao developera, jednostavno uvek neprirodno shtrche od onoga sto je zamisljeno i cesto budu bagoviti...
Kad sam je bio probao u njeno vreme, odustao sam bio posle par sati, nadam se da ce sad ishod biti drugaciji, kao sto je bio sa Dark Souls-om, kojeg jos uvek igram.

... utisci incoming posle prve sesije ...

Resio sam da dam novu sansu Stalkeru, skinuo original i dve expanzije, igracu bez modova jer generalno ne volim kako menjaju igru i zamisao developera, jednostavno uvek neprirodno shtrche od onoga sto je zamisljeno i cesto budu bagoviti...
Imas modove koji ne menjaju igru, base igra je 10x bagovitija od istih.

Uz ovo sto sam skinuo, stigao mi je mod - soc.complete.mod.16_9.
Njega da picim ili samo Auroru sa prve strane ili ovaj mod sto si okacio na zadnjoj strani?

Za Clear Sky i Call of Pripyat ne trebaju modovi?

Uz ovo sto sam skinuo, stigao mi je mod - soc.complete.mod.16_9.
Njega da picim ili samo Auroru sa prve strane ili ovaj mod sto si okacio na zadnjoj strani?

Za Clear Sky i Call of Prypiat ne trebaju modovi?
Poslacu ti link za jedan mod koji je potpuno vanila iskustvo za 10ak minuta. Editovacu post

@2CR4ZY evo izvol'te https://www.moddb.com/mods/xpresstunings-remaster-edition

Last edited:
Hvala!

Koji difficulty se savetuje: Novice, Stalker, Veteran, Master?

Fora sa Stalkerom, koliko se sećam, je da difficulty setting utiče na to koliko brzo umireš, ali i koliko brzo umiru protivnici, pa je čak preporučljivije igrati na većoj težini jer su protivnici manje bullet sponges.

Da, to sam bas guglao, svi savetuju Master, jeste da umires od par metka, ali bar i protivnici umiru od toliko, a na manjim tezinama budu ko bullet sponge... ali ako moze tokom igre da se menja tezina, super.

Moja greska dao sam ti pogresan mod jbga gledao sam konferenciju na discordu i otvarao temu za Callisto u isto vreme prastaj :)

@2CR4ZY ovo ti je najbolji ''vanila'' mod. Base igra je netaknuta.

Gde iskopa taj complete, to je bio mod za vanilu negde 2011, otad uveliko prevazidjen. Ako ti se svidi atmosfera i gameplay, skini standalone anomaly mod, to je neka varijanta sandbox stalkera.

Skinuo sam neku verziju gde je cela trilogija, verovatno je odavno kacena cim je dosla sa tim modom, stavicu samo ovo sto je Denis okacio, za sad...

Predjoh igru na master, dobio sam true, good ending (ono sa portalima), ali mi je iskocio fatal error tamo negde pred zadnjih par portala, uvek na istom mestu i tu vise nije mogla igra da se nastavi, morao sam zavrsnu sekvencu da pogledam na yt.
Vec sam imao lose misljenje o modovima, sada imam jos gore, em ovaj problem pred kraj igre, da ne mogu da je nastavim, em bilo je bagova i pre toga (modove vise ne pipam).

Sto se tice utisaka, grafika, umetnost, dizajn, atmosfera, imerzija su mi za 10/10
a, gameplay, mehanika, interfejs, zvuk i generalno udobnost igranja su mi za 3/10

Mane: jako losi side questovi, repeticija, backtracking itd...

Odluka: necu igrati DLC-ove Clear Sky i Call of Pripyat, original mi je bio i previse, prvo sam radio sve, a onda kad sam video kakvo su gubljenje vremena side questovi, onda sam samo main, negde posle polovine igre...

Ima ovaj serijal potencijal, dvojka moze biti dobra, ali ajde za pocetak da vidimo dal su u stanju da naprave igru bez 10001 baga, to ce biti krucijalno, nesto sto se ranije tolerisalo, nece se tolerisati i danas, mislim da ce biti bolje, ali ajde da vidimo koliko.

Back
Top Bottom