Generalno igra nije dugačka, Fabrika i Dvorac su najduže deonice u igri. Fabrika se previše odužila. Kao što napisah pre toga, igra je baš forgiving, poginuo sam samo kada sam išao nožem, ni jedan boss niti miniboss nije predstavljao problem. Mislim da je baš ukupan playtime oko 12 sati, baš sada pričam sa shinom i poklapa se tako nešto , po onome koliko sam igrao, u tih, recimo 12h su dva opasna backtrackinga jer sam igrao igru noću dok mi se spavalo, pa onda sutradan nisam mogao da se setim raspored prostorija pa mi malo orijentacija bila u kurcu.
Igrao sam sve RE igre ali retko koju sam prešao, ovo je by far najbolja po mom mišljenju. Svaki deo je drugačiji, i to drastično, preko RE4, do RE7 pa onda P.T. pa The Evil Within mixed sa Call of Dutyem bukvalno. Ne samo da se playstyle razlikuje od regije do regije već i apsolutno ceo level design i atmosfera. Neverovatno šta su uradili sa tim.
Da nisu sjebali nišanjenje na konzolama, bila bi savršena igra. Čak je i priča dobra iako ima WTF momente. Sviđa mi se što Ethan kanališe mene i u svakom trenutku kada se nešto desi i nasmejem se i kažem WTF on isto WHAT THE FUCK?!
Priča je isto dobra, baš me interesuje šta će biti u sledećem delu, mislim mogu da pretpostavim nakon kraja ali ono, biće zanimljivo svakako.
Grafički igra je prelepa, ali previše statična. Ništa u svetu ne može da se sjebe sem jebenih tanjira i to je to, baš baš je statično što malo u nekim trenucima ubija osećaj da si u igri inače.