• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil Re9uiem

Kao što već iskenjah, ni ne želim da igram grafički inferiorniju konzolnu verziju. Jedina verzija za konzole koja liči na nešto je za PS5 Pro, a koja je opet (naravno) inferiorna u odnosu na PC.
A DLSS na kompu aktiviram samo kad uključim Path Tracing u 4K, što je za konzole bukvalno naučna fantastika.

Dakle, ipak ćeš aktivirati DLSS kada igraš ovo? Dakle, apskejlovaćeš rezoluciju, nećeš biti purista, nećeš brojati svaki piksel na ekranu dok igraš? Je l moguće?!

Ako igraš....

Jebiga pola foruma počelo češće da broji pixele nego da uživa u igrama. To je kada imaš pare pa moraš da opravdaš ono što kupiš umesto da uživaš u igri.

Dakle, ipak ćeš aktivirati DLSS kada igraš ovo? Dakle, apskejlovaćeš rezoluciju, nećeš biti purista, nećeš brojati svaki piksel na ekranu dok igraš? Je l moguće?!

Ako igraš....

Jebiga pola foruma počelo češće da broji pixele nego da uživa u igrama. To je kada imaš pare pa moraš da opravdaš ono što kupiš umesto da uživaš u igri.
Ako bude potrebe za DLSS-om uključiću ga, inače protiv istog apsolutno nemam ništa. Jedini upscaler koji ne skrnavi sliku, već je često i poboljšava (npr. eliminiše shimmering koji je uglavnom prisutan u native rezoluciji).
Zašto bih oprevdavao sebi ili bilo kome ono što kupujem? Ne kupujem samo ono što ne mogu da priuštim ili ne želim ni da imam.

edit: Path Tracing 💪

Last edited:
Ako bude potrebe za DLSS-om uključiću ga, inače protiv istog apsolutno nemam ništa. Jedini upscaler koji ne skrnavi sliku, već je često i poboljšava (npr. eliminiše shimmering koji je uglavnom prisutan u native rezoluciji).
Zašto bih oprevdavao sebi ili bilo kome ono što kupujem? Ne kupujem samo ono što ne mogu da priuštim ili ne želim ni da imam.

edit: Path Tracing 💪

Svrati do Bencha pa piskaraj tamo o pixelima onda.

Svrati do Bencha pa piskaraj tamo o pixelima onda.
A ti si ovde šta, pa ćeš da mi kažeš o čemu smem da pišem? 🤔 Pomešao si izgleda SL sa VK-om. Sve što sam napisao je u vezi sa samom igrom, a ako ti iz nekog razloga napisano nije po volji, slobodno preskoči moje post-ove ili me stavi na ignore.

Nisam jos uzeo igru a hocu veceras,na raspolaganju imam ps5,xsx i pc sa r7 5700x3d/rtx 3080. Koju verziju igre da uzmem? Kakav je pc port? Ima li nekih benchmarka?

A ti si ovde šta, pa ćeš da mi kažeš o čemu smem da pišem? 🤔 Pomešao si izgleda SL sa VK-om. Sve što sam napisao je u vezi sa samom igrom, a ako ti iz nekog razloga napisano nije po volji, slobodno preskoči moje post-ove ili me stavi na ignore.

Kontam da si igrao igru na PS5, PS6 Pro, Xbox Series X i Switch 2 pa da komentarišeš kako izgleda, ali jbg, nisi :)

Ili još bolje, da radiš u DF pa da brojiš pixele kao oni pa bih razumeo, ali si konzjumer kao svaki drugi, pa lupetaš i dalje.

Mnogo stručnijih osoba od tebe je dalo svoj sud, tako da nema potrebe da ti pričaš šta je bolje, a šta ne.

Nisam jos uzeo igru a hocu veceras,na raspolaganju imam ps5,xsx i pc sa r7 5700x3d/rtx 3080. Koju verziju igre da uzmem? Kakav je pc port? Ima li nekih benchmarka?

Au jbt, samo 40fps u 4k, sa obicnim RT-om, na 4080...
Za PT i nema grafikon za moju graficku 😅

takođe u prvom delu s grejs sam imao 40ak fps-a nasvirano na max šta je moglo s rx9070xt, leonov deo je išao preko 60 u 4k.

Sa FSR ili bez? Ispadne ovo prezahtevno onda
Očekivana zahtevnost. Na 5070ti oko 70fps u 1440p/dlssQ/PT. 52-60 u 4k/perf.
Kome PT nije impresivan može da ugasi i dobije veliki boost.
FG mi se ne svidja.

takođe u prvom delu s grejs sam imao 40ak fps-a nasvirano na max šta je moglo s rx9070xt, leonov deo je išao preko 60 u 4k.

To je najzahtevniji deo i ne ponavlja se ništa više tako. Bukvalno je showcase na početku i to je to. Mislim da su sve lokacije kasnije dosta manje zahtevne. Jedino sa leonom je jedna totalno sjebana kod crkve, jer milion efekata i neprijatelja.

Vec izaslo u narodnoj biblioteci, ali je lecenje toliko komplikovano, da cu sacekati neki bolji lek, ionako mi nece doci na red u iole skorije vreme.

Zanimljivo, novinari 8.8, a useri 9.4, obicno bude obrnuto

Sad baš razmišljam obzirom da izgleda je RE9 odličan, kako je dobro vreme za horor fanove,
Capcom stalno izbacuje kvalitetne RE igre, bilo da su nove ili remake igre, imamo Alan Wake 2, SH se vratio na velika vrata sa SH1 Remake-om, SH F, i imamo već još dve SH ige najavljene (SH Town i SH 1).
Jedino mi je žao što je MS uništio Tango Games tako ćemo teško imati Evil Within 3, ili bar Evil Within 1 remaster/reamake.

U vezi Asus rog promocije i ove igre, podneo sam zahtev 25.02.2026 da bi danas video da je zahtev odjednom nestao, i na moje pitanje zbog cega, promotion ended vele oni...kakva gamad, a promocija kao do 19.marta

Back
Top Bottom