• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil Re9uiem

Impresioniran sam kako ova igra izgleda. Evo sad gledam DF.

Od modela, do detalja. RE engine fantastican plus optimizacija na nivou.
Capcom postavlja tehničke standarde još od Capcom Play System arkadnih ploča.
Neverovatni su.

Počeo sam bio da igram High on Life 2 i iako je igra idejno zanimljiva, ja stvarno ne mogu ono razmazano, one jagged pikselizovane senke, kolikoooo polupana igra.
I kad vam to kaže čovek, koji igra retro igre od 8bita pa na dalje, znači sve sam samo ne graphics whore, znate koliko je sati.

- PS5 Pro najbolja konzolna verzija. 1080p60 RT GI & refleksije, sa veoma dobrim "nepoznatim" upscalerom koji pravi super 4K sliku. Ima i opcioni 1080p120 bez RT-a i dobrog upscale-a.
- PS5 & Series X su identicni, oboje nemaju RT. 1080p + naizgled meh FSR1.
- SeriesS i Switch2 imaju ista vizuelna podesavanja. Series S [720p] malo bolji framerate, a S2 [540p docked, 360p portable] ima bolji image quality jer koriste full DLSS all the time. Pohvalili su S2 verziju kao jedan od najimpresivnijih modernih portova.

Na samom kraju John napominje da ce posle S2 i PC snimaka igre biti jos jedno iznenadjenje, ne bi me uopste cudilo da je ovo prva PSSR2 igra na Pro-u.

Last edited:
Series S [720p] malo bolji framerate, a S2 [540p docked, 360p portable] ima bolji image quality jer koriste full DLSS all the time.

Eh, sa 25 na 60fpsa nije malo bolji framerate u Church sceni, a koliko sam mogao da vidim druge videe, češće radi u 40 nego u 60.

ComputerBase.de je odradio blind test upscaler-a za RE9, i ladno FSR4 je ubedljiv pobednik.

edit- moze biti da DLSS nije dobro implementiran, FSR4 prikazuje ove crne elemente na staklu mnogo prirodnije, lanac na lusteru je ostriji i tamniji
FSRvs-DLSS.gif

Last edited:
Sreća pa ne moram da igram grafički oskrnavljenu igru u 1080p na "Pro" konzoli upscale-ovanu u kvazi 4K rezoluciju. A tek ovo 720p, 540p, 360p... lele. 😬 240p, vraćamo se u vreme Mega Drive-a? 😄

what-year-is-this.webp

Last edited:
Kad je ovakva situacija sa "najbolje optimizovanim" RE engine-om, sta da kazemo za Unreal 5.

Po dolasku DLSS2, visoke rezolucije su pocele sve vise i vise da budu samo trosenje resurasa. Ako igra danas ima dobru 4K prezentaciju, to je dovoljno za veliku vecinu igraca [plus PC igraci itekako vole veci framerate uz ocuvanje kvaliteta slike].

Nikad pošto ne mogu da dobace do 1080p što je bio standard na PS4.

Dovoljno mi je bilo kad sam cuo za PS5 base verziju, FSR1....u momentu sam je prodao i sacekacu PC verziju. Steta sto je base verzija toliko bedna

Znači, pola strane kenjate o grafici o igri koju niste ni zaigrali na konzolama koje komentarišete. Ne kapiram.

Ono ceo svet priča kako izgleda fenomenalno, a vas par trabunja da je SNES level.

Sa druge strane, gledate kako da izvučete najbolje performanse preko DLSSa na vašim konfama u drugim igrama. Okej.

Znači, pola strane kenjate o grafici o igri koju niste ni zaigrali na konzolama koje komentarišete. Ne kapiram.

Ono ceo svet priča kako izgleda fenomenalno, a vas par trabunja da je SNES level.

Sa druge strane, gledate kako da izvučete najbolje performanse preko DLSSa na vašim konfama u drugim igrama. Okej.
Kao što već iskenjah, ni ne želim da igram grafički inferiorniju konzolnu verziju. Jedina verzija za konzole koja liči na nešto je za PS5 Pro, a koja je opet (naravno) inferiorna u odnosu na PC.
A DLSS na kompu aktiviram samo kad uključim Path Tracing u 4K, što je za konzole bukvalno naučna fantastika.

Back
Top Bottom