• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil 4 Remake

Odigrao sam demo i jako sam zadovoljan. Odlicno izgleda igra overall jedina mana je nedostatak FoV slajdera al dobro to moze da se resi modom na PCu. Sto se same igre/demoa tice dopadaju mi se novine u gameplayu poput stamine na combat nozu, cucanja i sunjanja, naravno veliki thumbs up za nove lokacije u igri nadam se da ce ih biti i kasnije u igri a ne samo na pocetku.

Sto se perfomansi tice igra mi je radila u 80/90fpsa sa resolution scale-om podesenim na 150% (na 100% tj. default rezoluciji (3840x1600) je bilo oko 130/140fpsa), sve ostalo je bilo maxovano ukljucujuci i RT. FSR off naravno (demo nema support za DLSS).

Preorder odradjen.

Evo malo i skrinshotova iz demoa:

RE1.png
RE2.png
RE3.png
RE5.png
RE7.png

Last edited:
Jebem ti PC igranje više majke mi, uvek neka igra mora da nešto jebe jebote.

Znači demo mi radi 60fps lockovano sve na max sem RT. Sve kul, ide igra, i odjednom padne na 20fps. Nikakav razlog za to, tako radi 5-10 min, i onda počne da radi u 60 ponovo. I tako ide levo desno. GPU temp normalna, CPU normalna, nikakav utilization sem igre, apsolutno mi nije jasno šta jebe.

Čitam na eri, ljudi imaju sličan problem kao ja. I crashovanje da. To sam zaboravio da napomenem
Ja sam odigrao demo dva puta, bukv flawless iskustvo (jedino nije hteo da alt tabuje par puta i to je to).

Jbg, izgleda da je od kompa do kompa. Ljudi i sa 3080 imaju dropove vidim na 30-40.

Jbg, izgleda da je od kompa do kompa. Ljudi i sa 3080 imaju dropove vidim na 30-40.
Moguce jbga sad citam da je nekom liku bilo resenje to da je smanjio ''hair'' detalje na minimum lol.

Ja imam RX 6600, lik sa istim problemima ima 3080. Znači AMD, nVidia, isto sranje, odakle znam od čega zavisi.

@Undenis
Pokušao ja bukvalno ušao u opcije i smanjivao sve do minimuma i radi identično.

Ja imam RX 6600, lik sa istim problemima ima 3080. Znači AMD, nVidia, isto sranje, odakle znam od čega zavisi.

@Undenis
Pokušao ja bukvalno ušao u opcije i smanjivao sve do minimuma i radi identično.
Kontam da ce onda da izbace neki update/fix za taj problem ili ce resiti do launcha. Meni je radilo indenticno kao ovom liku bukvalno savrseno.
Jedino sto ocekujem na launchu same igre je stutter koji ce verovatno doneti mrtvi Denuvo.

Na primetno slabijoj masini nisam imao tih problema.
Imao sam samo kratkotrajne padove na 50ak fps, sto je i logicno zbog procesora. (graficka mi se ladila na 80-95%)

Verovatno je nesto softverski. Meni GPU drajveri stari mesec i po, a Windows iz septembra prosle godine. Ko ce ih znati...

Mada evo predloga. Pre nego sto udjes u igru ponovo, iz glavnog menija promeni sledece (znaci ne kada ucitas nivo):
Texture High (2GB)
Shadow Quality smanji na High
Volumetric Lightning smanji na High

Jedino sto ocekujem na launchu same igre je stutter koji ce verovatno doneti mrtvi Denuvo.

Bome ako se CARICA zalaufa, kako je najavila za ovogodisnje igre...pa sredi stvar kao za Village... :D

Last edited:
Potreban nam je definitivno i remake/reizdanje chainsaw kontrolera.

Fq0FIdqaUAAQWmx

Demo ima i skrivenu tezinu koja se triggeruje na random makar tako kazu (palis/gasis igru dok se ne pojavi).
Mad Chainsaw mode, ja sam presao 3x demo nije mi se pojavila moracu veceras da probam nekako da je trigerujem.

b8f5zkbqvsma1.jpg

Probao sam već sve da smanjim na min, isto se dešava, napisao gore... Odigrao na Xboxu.

Ma jasno, nego mozda bag... Pa da nije isto ako menjas podesavanja tokom samog igranja, i odmah na pocetku kada pokrenes igru.
Bilo je slicnih gluposti u igrama na PC-u. Zato sam dao takav predlog

Када ово изађе (и DLC-јеви), једино што Capcom још може римејковати је Code Veronica, је ли тако? Остало је све освјежено или на техничком нивоу.

Back
Top Bottom