Dobio sam od goreshita Remnant 2 za Božić <3 a pre nekoliko dana sam i završio igru.
Ukratko, igra je kao Remnant kec, ali u svemu bolja. S obzirom da mi je prvi deo odlično legao, ista priča je i sa drugim delom. Trebalo mi je nekih 36 sati da pređem igru, ali jedan svet sam prelazio dva puta, pa je to nabilo dodatnih 4-5 sati.
Ovaj put sam bolje pratio priču igre nego u prvom delu i sasvim je okej (iako ume biti šašava). Na trenutak sam pomislio da će biti patetične romanse, ali, srećom, ništa od toga. Kraj mi se dopao, ali nisam stigao da iskusim sve verzije svetova. Samo sam jedan prešao dva puta i nisam zažalio. Nisam primetio da nivoi deluju random generisano, naprotiv. Sviđa mi se dizajn nivoa, ali mapa zna malo da uništi onaj osećaj sreće kada otvoriš neku prečicu. Ne mogu da se odlučim da li mi se više dopao Losomn (neodoljivo podseća na Bloodborne) ili N'erud, koji je kao nekakav miks Alien i Hellraiser (minus S&M i gore). Lavirint mi se najmanje dopao, a u početku mi je delovao veoma zanimljivo (blagi Hellraiser 2 šmek), ali nisu mi se dopali neprijatelji, plus nije čak ni pravi lavirint, nema gubljenja mnogo. Yaesha je bila kul, u tom svetu je bilo mnogo zagonetki i tajnih prolaza.
Kul je što neki svetovi kriju mnogo tajnih prolaza. Uživam u šaketanju zidova i raznih predmeta u nadi da ću pronaći neku tajnu. Neki svetovi imaju mnoštvo zagonetki, od kojih neke umeju poprilično da razdrmaju mozak. Dobro je što se pomoći za rešenja nalaze u lore dokumentima. Naleteo sam na samo par zagonetki za koje nisam siguran da sam skapirao rešenje, već sam uspeo na random da ih rešim, ali ne bunim se previše.
Sam gameplay mi ne deluje mnogo promenjeno u odnosu na prvi deo, ali dodavanjem kombinovanja klasa i itema koje možete staviti u oružje, igrači mogu (u teoriji) isprobati različite načine igranja. Oružje mi deluje raznovrsnije nego u prvom delu, a sada imamo i daleko više melee oružja. Problem je što je igra veoma škrta kada su Scraps u pitanju, a njih ćete koristiti za upgrade oružja.
Igra veoma lepo izgleda, terao sam je na medium-high podešavanjima u 2K i nisam primetio ogromne FPS padove. Imao sam 2-3 crasha, ali to tek nakon više od 20 sati igranja. Vidim da su od tada izbacili 2 patcha koji bi trebalo da poprave random PC crash-ovanje, ali nisam testirao. Dugačka kosa bi mogla bolje da izgleda, kao i lica likova, ali nije ni malo uticalo na uživanje u igri. Razno stenje i kamenje bi takođe moglo bolje da izgleda, ali mi nije skretalo pažnju s igre. Svetlosni efekti, kao i efekti dima i magle su mi se dopali, kao i dizajn neprijatelja (osim onih stena u Lavirintu, komedija su).
Muzika je odlična, ponekad, rekao bih, previše teatralna, ali je očigledno uložen popriličan trud da zvuči veoma dobro. Jedino je umelo biti bedak što mi je nagoveštavala da se spawn-ovao jači protivnik, pa sam mogao u napred da se pripremim za taj susret. Bilo je i trenutaka kada muzika naloženo papri kao da sam u sred bitke protiv 20 protivnika, a zapravo je negde na mapi ostao jedan protivnik koji čeka da bude ubiven. Takvi momenti su mi bili komični, ali nisu preterano negativno uticali na utisak o igri. Zvuk oružja me do kraja igre malko izludeo, verovatno jer sam koristio početnu pušku gotovo celu igru.
Što se težine igre tiče, nije izazovna ako igrate na normal. Ako ste igrali Remnant ili imate iskustva s video igrama, slobodno ignorišite normal i igrajte na većoj težini. Nije da nisam umirao na normal, jesam, ali većinu boss-ova sam ubio u prvom pokušaju.
Spomenuo sam iznad problem sa skupljanjem Scraps. Kapiram da nekome ko uživa u grindu to nije velik problem, ali ja ne želim da posvetim igri dodatnih 30 sati kako bih testirao različite buildove i oružje. Sreća pa svaki svet ima dve različite glavne priče i više random dungeona, pa sam grind možda i može biti zabavan, barem neko vreme.
Multiplejer sam iskusio, ali kratko. Iznerviralo me je što ja kao host ne određujem kuda ćemo se kretati, pa mi se dešavalo da dva magarca ulete u dungeon koji sam upravo završio, a onda mene igra baci kod njih. Momentalno sam odradio quit i od tada sam igrao solo. S obzirom da mi sam prvi deo igrao samo sa Gruntom i drugaricom, nikada sam, nikada u dvoje, plašio sam se da će mi biti smor igrati nastavak sam, ali srećom nije. Voleo bih da sam mogao igrati sa još dvoje igrača, mislim da bi mi bilo zabavnije, pogotovo mozganje oko zagonetki, ali uživao sam u igri solo.
Najveća mana u igri je kupljenje itema koji ne mogu da koristim jer nemam DLC. Jezivo iskustvo koje nikada ne bih očekivao od non-mobile igara. Nadam se da neću viđati to češće, jer ću se povući iz gejminga.
Sve u svemu, veoma dobar nastavak zabavne igre. Kada bi bila manje grindy i kada ne bi bilo onih gluposti sa DLC itemima, dao bih joj i veću ocenu. Imajte na umu da gotivim prvi i drugi deo, i da gotovo nikada nisam objektivan.
8.5/10
Screenshots, ima i spoilera, ne velikih: