• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Remnant: From the Ashes & Remnant II

Dvojka mi je po svemu bolja igra od keca.

Grafika je dosta bolja i iako na pocetku igre ne deluje tako, prilicno cesto izgleda bas dobro. UE5 jeste zahtevan, ali je omogucio malom timu (na pocetku ih je bilo 50-tak, na kraju oko 90) da napravi nesto sto izgleda prilicno moderno.
Zvuk je dobar, a muzika je fenomenalna.
Gameplay je slican kao u kecu. Za razliku od obicnih pucacina, morate da vodite racuna o tome koliko municije imate, a jako je zanimljivo sto morate da pratite i stamina skalu. Samo napucavanje je jako dobro. Igrao sam ovih dana malo Watch Dogs Legion i smesno je koliko je taj aspekt tamo losiji, iako je na igri radilo dosta vise ljudi.
Prica je solidna, a siguran sam da sam dosta toga propustio jer sam igru odigrao samo jednom. Igrao sam solo na normal, nisam cesto ginuo i trebalo mi je 20-tak sati za prelazak.

Posto je igra "besplatna", resio sam da kao i za keca kupim season pass.
Dlc je kvalitetom u rangu main igre i iako ne donosi novi biom (sto mi je jedina zamerka), vredno je preci ga (traje oko 4-5 sati).
Koliko znam, u planu su jos dva dlca koji ce izaci tokom ove godine.

Dobio sam od goreshita Remnant 2 za Božić <3 a pre nekoliko dana sam i završio igru.
Ukratko, igra je kao Remnant kec, ali u svemu bolja. S obzirom da mi je prvi deo odlično legao, ista priča je i sa drugim delom. Trebalo mi je nekih 36 sati da pređem igru, ali jedan svet sam prelazio dva puta, pa je to nabilo dodatnih 4-5 sati.

Ovaj put sam bolje pratio priču igre nego u prvom delu i sasvim je okej (iako ume biti šašava). Na trenutak sam pomislio da će biti patetične romanse, ali, srećom, ništa od toga. Kraj mi se dopao, ali nisam stigao da iskusim sve verzije svetova. Samo sam jedan prešao dva puta i nisam zažalio. Nisam primetio da nivoi deluju random generisano, naprotiv. Sviđa mi se dizajn nivoa, ali mapa zna malo da uništi onaj osećaj sreće kada otvoriš neku prečicu. Ne mogu da se odlučim da li mi se više dopao Losomn (neodoljivo podseća na Bloodborne) ili N'erud, koji je kao nekakav miks Alien i Hellraiser (minus S&M i gore). Lavirint mi se najmanje dopao, a u početku mi je delovao veoma zanimljivo (blagi Hellraiser 2 šmek), ali nisu mi se dopali neprijatelji, plus nije čak ni pravi lavirint, nema gubljenja mnogo. Yaesha je bila kul, u tom svetu je bilo mnogo zagonetki i tajnih prolaza.

Kul je što neki svetovi kriju mnogo tajnih prolaza. Uživam u šaketanju zidova i raznih predmeta u nadi da ću pronaći neku tajnu. Neki svetovi imaju mnoštvo zagonetki, od kojih neke umeju poprilično da razdrmaju mozak. Dobro je što se pomoći za rešenja nalaze u lore dokumentima. Naleteo sam na samo par zagonetki za koje nisam siguran da sam skapirao rešenje, već sam uspeo na random da ih rešim, ali ne bunim se previše.
Sam gameplay mi ne deluje mnogo promenjeno u odnosu na prvi deo, ali dodavanjem kombinovanja klasa i itema koje možete staviti u oružje, igrači mogu (u teoriji) isprobati različite načine igranja. Oružje mi deluje raznovrsnije nego u prvom delu, a sada imamo i daleko više melee oružja. Problem je što je igra veoma škrta kada su Scraps u pitanju, a njih ćete koristiti za upgrade oružja.

Igra veoma lepo izgleda, terao sam je na medium-high podešavanjima u 2K i nisam primetio ogromne FPS padove. Imao sam 2-3 crasha, ali to tek nakon više od 20 sati igranja. Vidim da su od tada izbacili 2 patcha koji bi trebalo da poprave random PC crash-ovanje, ali nisam testirao. Dugačka kosa bi mogla bolje da izgleda, kao i lica likova, ali nije ni malo uticalo na uživanje u igri. Razno stenje i kamenje bi takođe moglo bolje da izgleda, ali mi nije skretalo pažnju s igre. Svetlosni efekti, kao i efekti dima i magle su mi se dopali, kao i dizajn neprijatelja (osim onih stena u Lavirintu, komedija su).

Muzika je odlična, ponekad, rekao bih, previše teatralna, ali je očigledno uložen popriličan trud da zvuči veoma dobro. Jedino je umelo biti bedak što mi je nagoveštavala da se spawn-ovao jači protivnik, pa sam mogao u napred da se pripremim za taj susret. Bilo je i trenutaka kada muzika naloženo papri kao da sam u sred bitke protiv 20 protivnika, a zapravo je negde na mapi ostao jedan protivnik koji čeka da bude ubiven. Takvi momenti su mi bili komični, ali nisu preterano negativno uticali na utisak o igri. Zvuk oružja me do kraja igre malko izludeo, verovatno jer sam koristio početnu pušku gotovo celu igru.

Što se težine igre tiče, nije izazovna ako igrate na normal. Ako ste igrali Remnant ili imate iskustva s video igrama, slobodno ignorišite normal i igrajte na većoj težini. Nije da nisam umirao na normal, jesam, ali većinu boss-ova sam ubio u prvom pokušaju.
Spomenuo sam iznad problem sa skupljanjem Scraps. Kapiram da nekome ko uživa u grindu to nije velik problem, ali ja ne želim da posvetim igri dodatnih 30 sati kako bih testirao različite buildove i oružje. Sreća pa svaki svet ima dve različite glavne priče i više random dungeona, pa sam grind možda i može biti zabavan, barem neko vreme.

Multiplejer sam iskusio, ali kratko. Iznerviralo me je što ja kao host ne određujem kuda ćemo se kretati, pa mi se dešavalo da dva magarca ulete u dungeon koji sam upravo završio, a onda mene igra baci kod njih. Momentalno sam odradio quit i od tada sam igrao solo. S obzirom da mi sam prvi deo igrao samo sa Gruntom i drugaricom, nikada sam, nikada u dvoje, plašio sam se da će mi biti smor igrati nastavak sam, ali srećom nije. Voleo bih da sam mogao igrati sa još dvoje igrača, mislim da bi mi bilo zabavnije, pogotovo mozganje oko zagonetki, ali uživao sam u igri solo.

Najveća mana u igri je kupljenje itema koji ne mogu da koristim jer nemam DLC. Jezivo iskustvo koje nikada ne bih očekivao od non-mobile igara. Nadam se da neću viđati to češće, jer ću se povući iz gejminga.

Sve u svemu, veoma dobar nastavak zabavne igre. Kada bi bila manje grindy i kada ne bi bilo onih gluposti sa DLC itemima, dao bih joj i veću ocenu. Imajte na umu da gotivim prvi i drugi deo, i da gotovo nikada nisam objektivan.
8.5/10

Screenshots, ima i spoilera, ne velikih:

20231231203503_1.jpg
20231231210021_1.jpg
20240101201748_1.jpg
20240103173612_1.jpg
20240105130435_1.jpg
20240105172239_1.jpg
20240107113642_1.jpg
20240107130739_1.jpg
20240106191615_1.jpg
20240107140715_1.jpg
20240105143838_1.jpg

Meni licno igra nije nesto, mada da budem iskren i nisam joj dao neku postenu sansu. Igrao sam mozda 5 sati ukupno i izbrisao je. Prica mi je bila previse genericna a i art je previse bleak i monoton, iako izgleda super. Bas mi nije legla nekako ali kapiram da sam ja problem :D

Predjoh konacno Remnant 2 i prvi DLC (Awaken King) stajao mi je u backlogu jos od prosle godine. Trebalo mi je negde oko 30h na drugoj tezini (hard). Kompletnu igru i DLC sam presao solo/offline, sad cu malo da odmorim od igre pa cu nastaviti da igram onlline/advanture mode dok ne izadje sledeci dlc ( u aprilu nadamo se).

20240304164822_1.jpg
20240304203451_1.jpg
20240305054851_1.jpg
20240306172551_1.jpg

svaka ti cast. ja prvih nekoliko mobova u pustinji ne umem da ubijem 😭

Odradih sve moguce runove, osim HC Veteran runa (1 zivot) njega cu da pokusavam ovih dana dok ne izadje exp/dlc, fali mi samo jos jedno oruzije (Savior mini gun-pulse rifle iz keca) koje se dobija kada se predje HC Vet tezina. Apocalypse (najvecu) tezinu sam presao manje vise bez nekih vecih problema (sa dobrim/full buildom).

re2222.png

Red prince armor flex :)
20240310010525_1.jpg

Svaka chast, znachi bash ti legla igra? Bitje neki review? :3

3h in game, jos uvek sam na prvoj lokaciji koja mi je zapala (Yaesha) i lagano istrazujem. nemam pojma koji mi je cilj, kuda idem, sta treba da se eliminise, ali mi je gameplay toliko zanimljiv i zarazan da ne prestajem da mislim o igri. sudeci po kolicini stvari na koje treba da obratim paznju oko svog lika, nisam prakticno ni zagrebao povrsinu i svidja mi se to. zacudjujuce ne guglam nista niti blejim na fextralife da bih razumeo sta gde i kako. idem pa kuda me put nanese

3h in game, jos uvek sam na prvoj lokaciji koja mi je zapala (Yaesha) i lagano istrazujem. nemam pojma koji mi je cilj, kuda idem, sta treba da se eliminise, ali mi je gameplay toliko zanimljiv i zarazan da ne prestajem da mislim o igri. sudeci po kolicini stvari na koje treba da obratim paznju oko svog lika, nisam prakticno ni zagrebao povrsinu i svidja mi se to. zacudjujuce ne guglam nista niti blejim na fextralife da bih razumeo sta gde i kako. idem pa kuda me put nanese
Ako zatreba pomoc na bossu te oblasti cimaj me za summon da uletim. Ume da bude nezgodan prvi put xD

Ja sam u pripravnosti trenutno cekam da izadje drugi DLC pa da nastavimo putovanje.

na moju veliku zalost, batalicu igru. mislim da mi se nikada ovo nije desilo pre, da nakon 6h u igri, ja idem, igram, napredujem, a ne znam ni gde idem ni sta radim niti sta treba da uradim. kao sto sam vec napominjao, pucanje, nisanjenje, borbe, bossovi, stvarno nemam nikakvu zamerku. muzika je odlicna, stvarno digne borbenu atmosferu kada treba a isto tako ambijentalni zvuci smire energiju u istrazivackim pauzama.

ono sto strasno zameram igri je nesposobnost da komunicira sa igracem. mozda je samo do mene, mozda jeste igra dobro komunicirala sa mnom, ali ja je nista nisam razumeo. ne postoji journal, ne postoje zapisi sta sam od misija prosao, sta me tek ceka, neka tekstualna pokrivenost da bi se mojoj avanturi dala svrha, nista. samo tumaram od zone do zone, cistim svaki cosak pa na kojeg bossa nabasam, tog bossa ubijam. nakon tog bossa, idem dalje i pratim jedan jedini zuti uzvicnik koji mi ili markira zonu koja je stvarno sledeca po redu ili ima veze sa napretkom ali nakon sto se predje jos neka zona. za moj ukus, jako kripticno.

stvarno sam zeleo da mi se svidi igra, ali nema to nesto da me vuce da je upalim, nazalost (ocigledno mi nije dovoljno samo da je napucavanje utegnuto). da sam mozda malo drugacije pristupio remnant 2, verovatno bi mi bio jedan od kandidata za goty 2023., ali ovako mi je drago da sam joj makar dao sansu

obligatorno

uncle-roger-so-weak.gif

na moju veliku zalost, batalicu igru. mislim da mi se nikada ovo nije desilo pre
Nemoj da ti bude neprijatno, meni se to svaki cas desava...

Generalno obzirom da znam kakav je kec, verujem da je dvojka vrlo slicna i to je i mene odbilo izmedju ostalog... igra je kao neki amater kad vezba kako se pravi igra, pa onda dovoljno daleko dogura da pomisli... ej, sto ja ovo ne bih izbacio...
Znaci igra je tipa eto bacen si na neku tamo mapu, ides i pucas... nikakav indetitet, ni svrha, nego eto ne znam dal moze da se nazove i sandbox-om... ovo je ko neki demo, koji nikako da se zavrsi 😅

mislim da se nismo razumeli, mozda se nisam dobro izrazio, ali meni nije neprijatno.

ne slazem se sa tvojim vidjenjem/pretpostavkom sta je remnant 2. evidentan je ogroman trud na igri u svakom mogucem segmentu. remnant 2 ne odaje utisak nedovrsene igre ili studentskog projekta koji je prerano izbacen samo da bi se zgrnule pare. ovo je ozbiljan akcioni RPG sa po nekim souls like elementima. "bacen si na neku tamo mapu" je citava premisa igre i postoji lore razlog zasto je to tako. citava prica se zasniva na tom "random" elementu i developeri su uspeli da igrac stekne utisak da ima posla sa neobjasnjivim anomalijama u vremenu i prostoru - znaci, potrudili su se da se opravda mehanika kroz pricu. igra takodje ima identitet sto kroz dizajn sto kroz zvuke i sopstvene varijacije soulslike pristupa. lako je prepoznatljiva i daleko je od sandboxa a da ne pominjem koliko je netacno da je "kao neki demo". veci je ovde problem u meni i mojim ocekivanjima u datom trenutku, plus po koja zamerka da je igra mogla biti bogatija tekstom.

Uskoro će mi doći na red, jer u backlogu prvo čistim igre od kojih najmanje očekujem, a od ove očekujem da prođe kao kec - brisanje posle par sati igranja, backlog će mi biti zahvalan 😁

A sto bi uopste isprobavao dvojku kada ti se kec nije svideo? Cisto da na forumu napises da ti je sranje?

Back
Top Bottom