• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Tongues sam šmekao prošli put. Zanima me da li je tolliko dobro koliko izgleda.

malo relevantnih getova u poslednje vreme, pao jedan fumito ueda shopping spree

rfnd0CC.jpeg

m4fnEyl.jpeg

I3Y7K55.jpeg

EITaLRI.jpeg

znsxo8s.jpeg

gW9L3AO.jpeg

Merkam TD3MO, iako imam onaj volca bass :D Javi kakvo je chudo.
Iako bi trebalo da su slicni, volca bass i TD3(03) su totalno razliciti i po zvuku i po funkcijama. Meni je drago sto imam oba, jer sad mogu da ih kombinujem :)

Volca bass je u sustini isti hardver kao volca keys, samo prevezan da radi malo drugacije- tri oscilatora, koja mogu da se programiraju nezavisno sa tri sekvence, ili rade zajedno u grupama 2+1 ili sva tri odjednom, pa onda svi kroz jedan filter. Ima vrljav MIDI suport, glavne kontrole (cutoff i resonance) ne mogu da se kontrolisu preko midija, sto je totalni promasaj al nije mnogo strasno. Glavni "problem" je sto ne moze da proizvede autentican acid bass zvuk, jednostavno su mu oscilatori i filter takvi, ima neki svoj zvuk koji je ekstra ali acid bass nije :D
Ironicno, odlican je kao lead synth u visim oktavama, bas zbog mogucnosti da se precizno podesavaju tri oscilatora odjednom u svojevrsni "unison" mod. Ima samo osam slotova za sekvence sto je malo bedno. Nema motion record sto je bukvalno zastitni znak svih mogucih volci osim bass.

TD3 je ono, 1:1 klon originalne 303 sa Devilfish modom i jos par zvrcki odozgo. 1000% autentican acid zvuk, ali to u sustini znaci samo jedan oscilator (uz interesantnu mogucnost da se iskljuci output oscilatora i ostane samo suboscilator i rezonanca od filtera). Takodje kontrole su sve velike i nisu tako pipave kao volca. To sto kazu da je tezak za programiranje, "tezak" je prva dva puta dok ne skontas kako i onda je smesno jednostavno na dalje. MIDI suport mu je jos gori nego volca bass, maltene nista ne moze da se kontrolise osim veoma bazicnih start stop stvari, ALI cutoff moze da se kontrolise tako da... ura ;D
Ima modularni patchbay, sto teoretski dozvoljava razne interesantne konekcije i modulacije, recimo ima audio in i out zasebne i moze da tera eksterni audio signal kroz svoj filter. Ima puno, puno slotova za sekvence uz mogucnost bekapovanja na racunar, kao i mogucnost chainovanja sekvenci :)

Sve u svemu meni se oba jako svidjaju, i mogu da rade jako razlicite i interesantne stvari :)

Jos par novopridoslih fotografskih rekvizita :)

Moj prvi L objektiv, ja se njega plasim koliko je ostar i koliko dobre performanse ima. Kupio sam ga sa idejom da apgrejdujem kineski yongnuo 100mm koji koristim za fotografisanje Nisvila :D

IMG_9859_DxO.webp

2:1 makro kinez koji jedva cekam da isprobam kad napolju nije oluja, kisa, olujni vetar ili slicna monsunska nepogoda :D

IMG_9855_DxO.webp

Bice neke slike valjda uskoro :)

Back
Top Bottom