• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

V7RSWBx.jpg

Lepo je što si uzeo Dika, sućut za ono što ćeš morati da pročitaš od Kontrasta, od pravopisnih grešaka do korekcija originalnih prevoda, gde nije bilo potrebe.

Vec sam primetio da imaju greske neke 😄

Razmisljao se da l' da trazim na inglisu ili od nekog drugog izdavaca, al' dobio sam poklon karticu i kao aj da uzmem.

Last edited:
Samo da ti udelim prijateljski savet, nipošto ne kupuj njihovu verziju Ubika, nađi staro Kentaur Polaris izdanje, kupi na engleskom. Učinićeš sebi veliku uslugu i uživaćeš u jednom od najvećih psihonaut tripova u sci-fi književnosti. :)

Kad smo vec kod toga, je l' znas jos neke izdavace koje bi trebalo izbegavati?

Recimo neka starija izdanja iz 90tih Narodne knjige, oni su isto dosta brljali, ali pošto je vreme učinilo svoje, nećeš naići na tako nešto danas.

Od ovih novijih izdavača poput Booka, Arete, Orfelin, stvarno nemam ništa loše da kažem, rade dobro i pošteno posao samo što je svaki od izdavača specijlizovan u neku ruku za određene žanrove i pisce, spisateljice.

Dobro su radili posao Rende, mada nisam video ništa od njih u skorije vreme. Fabrika Knjige isto kida i ima dobru literaturu i tematike. Sa Deretom nemaš greške, pogotovo kada odrade tvrde korice, jedino da unajme nekoga da im radi bolje omote.

Laguna-Vulkan su mi sada na sličnom nivou, nisam primetio greške u knjigama ili neke problem sa stranicama isl. Ali su im neukusni omoti.

Čarobna Knjiga isto radi solidno deo posla sa očuvanjem prevoda, npr čitav serijal Dine je isti kao kod inicijalnih knjiga, tek sa po kojom izmenom, ali samo da bi za današnje stvari zvučalo bolje novijim generacijama. To je urađeno sa ukusom.

Samo da ti udelim prijateljski savet, nipošto ne kupuj njihovu verziju Ubika, nađi staro Kentaur Polaris izdanje, kupi na engleskom. Učinićeš sebi veliku uslugu i uživaćeš u jednom od najvećih psihonaut tripova u sci-fi književnosti. :)
Dick je baš bio majstor ali Ubik je kategorija za sebe, neprevaziđen trip koji ostaje u sećanju.

@darkado, dobri ulovi. Nisam ni znao da ima The Bard's Tale na PS2. Imam jedno pitanje, tj više kuriozitet, zašto imaš više pakovanja žvakaćih guma? :unsure:

Back
Top Bottom