• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Ma preko 100e mi se bas ne isplati to da radim... verovatno cu sam da je rasturim i da kupim tush kadu, pa ako nadjem nekog do 100e da samo montira tu kadu, ali kakve su cene, verovatno cu sve sam da odradim i ustedim 800e :D

Nadji neki tutorijal na youtubu pa udri, jesi Učenik ćivota ili nisi...

Last edited:
Svaka cast ustedeo si 200 do 250e :)
Nema stemovanja da bi se vadila stara kada samo postavljanje i nivelisanje cak je i grlic na ok mestu.
Ovo je ono u fazonu 2 sata posla :)
Hvala :). Grlić je bio malo problematičan. Stara kada je imala otvor u gornjem desnom uglu tj. u uglu između dva zida. Iz nekog razloga je to sada retkost među R80 modelima koje sam gledao - morala je da ide R80 zbog malog prostora. Nova kada ima otvor tačno iznad grlića pa onda ako je grlić visok, udara u sifon koji je dubok (velika mu je šolja). Morao sam da nađem koleno koje je bilo dovoljno nisko da ne udara u sifon.

Inače ko ima dobro zapažanje, ovde se vidi primer katastrofalne gradnje. Ugao između dva zida u kom je ugrađena tuš kada nije ni približno 90 stepeni 🥲. Kada se kada namesti na sredinu, sa svake strane zjapi rupa od 2cm. To sam morao da pokrijem plastičnim L profilom tj. lajsnom.

U svakom slučaju, bilo je više 2 dana nego 2 sata ali radio sam polako i za sebe tj. moje matorce. Silikonisanje mi je uzelo najviše vremena pošto ja to cinculiram da bude sve pod konac :)

Tu doduše ima jedna debela mana a nisam mogao da nađem keramičara da mi sredi to... svi su prezauzeti. Zub vremena, kiseline i ribanja su već poprilično pojele fug masu. Morala bi da se skine/ostruže pa stavi nova. To već nisam bio rad da radim, nisam imao toliko slobodnog vremena.

Kada sam renovirao kupatilo pre neku godinu odluka da potpuno izbacim kadu je bila pun pogodak. Tus kabina od kaljenog stakla direktno na plocice vecita stvar.
Ja sam nešto celog života navikao na tuš kabinu ali u stanu u kom sad živim imam kadu i moje mišljenje se promenilo u korist kade. Kada se mnogo lakše održava. Spereš štroku posle kupanja, pokupiš vodu, obrišeš i to je to. Kod kabine imaš stakla i pločice i možda fuge... mnogo veća površine za ribanje i brisanje a u fuge se uvek svašta uvuče.

Tush kada je bolja opcija i od tush kabine i od klasicne kade :)
Ti je najgora opcija jer ne možeš ništa da uradiš kada ti ode rešetka...
Kada imaš kadu ili kabinu jednostavno skineš oplatu i zameniš a ovo ti je kao da imaš kanalicu ili slivnik i onda ako ti nešto padne na nju i razbije, moraš sve da lupaš ovako samo zameniš...
Najbolja opcija je sve pločice i slivnik ili kanalica.

Ja imam tuš kadu, izbacio sam veliku kadu pre 15ak godina i ovu sam stavio kod renoviranja kupatila. Uzeo sam keramičku i stavio je u cementni lepak pre pločica, svašta je ispalo nije se ni okrnjila što se mene tiče najbolja opcija posle pločica sa nagibom

Ja imam tuš kadu, izbacio sam veliku kadu pre 15ak godina i ovu sam stavio kod renoviranja kupatila. Uzeo sam keramičku i stavio je u cementni lepak pre pločica, svašta je ispalo nije se ni okrnjila što se mene tiče najbolja opcija posle pločica sa nagibom
Mislim da ih samo rade od mermera da je keramička i da ti je pao šampon koji je plastični ostavio bi trag a kamo li nešto kruće i čvršće.
Možda ima i keramički ja sam samo mermerne ugrađivao 🙂

Back
Top Bottom