• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Quake serijal (1996-2005)

Sledeci mission pack je jos bolji ali dosta kraci, ja sam ga jutros presao bas. Ostale su mi jos dve epizode ove dodatne pa cu onda da se bacim na jurenje onog prokletog archivmenta u Maze lvl-u.

Sledeci mission pack je jos bolji ali dosta kraci, ja sam ga jutros presao bas. Ostale su mi jos dve epizode ove dodatne pa cu onda da se bacim na jurenje onog prokletog archivmenta u Maze lvl-u.
GL sa time, ja kapiram da se netju cimati oko toga. Sumnjam da tju imati zhivaca za to.

Predstavljamo bogove.

Na slici je u sredini John Carmack, samouki bog programiranja i mama i tata Doom i Quake enginea.
Desno od njega je John Romero. Romero zna da programira ali se vise bavi dizajnom igre, nivoa i produkcijom. Bez njega ni Doom ni Quake ne bi bili to sto jesu. Na slici je i njihovo cedo Doom. Dame i gospodo, poklonimo se :)

carmack i romero.jpeg

Last edited:
Predstavljamo bogove.

Na slici je u sredini John Carmack, samouki bog programiranja i mama i tata Doom i Quake enginea.
Desno od njega je John Romero. Romero zna da programira ali se vise bavi dizajnom igre, nivoa i produkcijom. Bez njega ni Doom ni Quake ne bi bili to sto jesu. Na slici je i njihovo cedo Doom. Dame i gospodo, poklonimo se :)

View attachment 2441
KRALJEVI MAMBA

Predstavljamo bogove.

View attachment 2441
Figure na stolu izgledaju prejebeno, rado bi ih posedovao :)

ej malo sam okasnio....jel vas prosla volja? ocemo neki ffa malo ctf ovo ono ako ima...jel rade stare popularne mape il su ih "integrisali"?
cu uzmem ako nas ima dovoljno:) prolly mogu da dovucem jos 2 ortaka

bas sam pre neki dan igrao quake live sa starim .cfg....800x600 vertex suze radosnice...a q1 je jos brzi i ludji lol

Last edited:
ej malo sam okasnio....jel vas prosla volja? ocemo neki ffa malo ctf ovo ono ako ima...jel rade stare popularne mape il su ih "integrisali"?
cu uzmem ako nas ima dovoljno:) prolly mogu da dovucem jos 2 ortaka

bas sam pre neki dan igrao quake live sa starim .cfg....suze radosnice...a q1 je jos brzi i ludji lol
Samo DM ima Quake 1 :) Sto se mapa tice tu sve mape iz vanile i expanzija plus par dodatnih iz ovih novih epizoda.
FFA,CTF i ostalo je imao Quake 2.

Ja sam zainteresovan svakako pa ako hocete bacite mi friend req na Steamu pa cemo da organizujemo jedno vece kada svi budu slobodni, mozemo i nas Discord Server da koristimo za voice chat nije frka.

Ne znam što se nećkate i što ne opalimo jedan Quake 3 Arena FFA nekada

valjda ce da puste modere da dovedu igru do savrsenstva onda:)
evo....imam sve narezano na cd#2, mape, defrager mape, ctf...ima i readme...odo u podrum da ga nadjem lol

da da discord....al reko da zabodem ovde msg, mozda ima neki quake fanatik koj nije na disco

valjda ce da puste modere da dovedu igru do savrsenstva onda:)
evo....imam sve narezano na cd#2, mape, defrager mape, ctf...ima i readme...odo u podrum da ga nadjem lol
Custom modovi i mape ce biti enablovane uskoro dodali su ''addon'' sekciju u igru kada su pravili ovaj remaster.

Ko nije probao obavezno neka odigra Arcane Dimension mod kada bude enableovan ponovo.

and done...

View attachment 2313

View attachment 2312

Preostale epizode i content nastavljam ovih dana.

To je to od mene zavrsio sam i ostale epizode/expanzije i kompletirao preostale archivmente.

Poslednja epizoda od MachineHeada (Dimension of the Machine) mi je za nijansu losija od one iz 2016-te (Dimensions of the Past), nekako mi lvl dizajn i sam izgled overall vukao na neku mesavinu Half Life keca i Quake 2, dok je ona epizoda iz 2016ta izgledala kao da je uvek bila deo Kvejka. Port je odlican Nightdive je odradio sjajan posao. Jedino nisam probao N64 verziju Quake-a koja se takodje nalazi u ovom paketu nju cu verovatno nekom drugom prilikom probati.

Edit. Za pravljenje poslednje epizode Machine Head je koristio custom map editor i alat koji je koristila ekipa modera da naprave Arcane Dimensions mod, da bi se izbegao limit koji je imao QuakeED map editor i starija verzija alata.

Capture sss.JPG

Last edited:
234dfdsfsff.png

Evo da se i ja upishem :3

64 sata sam utukao u igru, odlichno za neshto shto sam platio 250 dinara. Sa uzhivanjem sam prelazio sve, osim Dimension of the Machine. Ne lichi mi bash na Quake, plus su nivoi ogromni sa previshe neprijatelja. Pojedine nivoe sam prelazio po 20 minuta, shto mi nikako ne lezhi u Quake igri. Istina da su se ljudi iscimali da nivoi izgledaju impresivno, ali mislim da bi bolje ispao mission pack kada bi nivoi bili manji. Mislim da je Dimension of the Machine najtezhi mission pack, jer ima prostorija u kojima me chekalo po 6 Vore-ova, a onda u sledetjoj 2 Shamblera, pa u sledetjoj dodatna 2 Shamblera i slichne forice. Poslednji boss mi je razocharenje, ali okej i prvi je bio.

Sve u svemu, vredelo je igrati ponovo Quake, kao i odigrati mission pack-ove koje nisam ranije igrao.

Za kraj, josh par screen-ova.

20210901174517_1.jpg

20210901203910_1.jpg

20210902182959_1.jpg

20210902191509_1.jpg

20210902193756_1.jpg

Ja sam najvise vremena izgubio na poslednjem/novom expansion packu isto kao i Gile, ove ostale sam znao napamet ukljucujuci onaj Dimensions of the Past iz 2016-te. Ovaj zadnji me je ubio u pojam koliko su se otkacili sa novim alatom za Quake, zaista preveliki nivoi i previse protivnika za jednu Quake igru. Bukv ne zelim vise nikad da upalim jebeni Dimensions of the Machines :D

Izašao patch za igru, više mi ne treba launch parametar da bih pokrenuo novu verziju ali igra mi buguje kao i ranije sa launch parametrom. Izgleda ništa od igranja remaster Quake-a na ovom kompu za mene :(

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Upalio sam i ja Quake, posle 6 strana teme, bio je red.

Da napomenem, nikada nisam igrao Quake, tako da me bas zanima koliko cu uspeti achija da osvojim pre nego sto me smori ili izgorim. Presao sam prvi svet na hard, bilo je prezabavno, planiram na kasicicu ovo da igram jer mi se cini da nema puno nivoa sve ukupno. Zanimljivo je kako igrajuci nove igre sam izgubio onaj stari osecaj orijentacije i koliko sam zapravo lutao da bih se setio gde su vrata koja otkljucava srebrni/zlatni kljuc.

Ono sto mi je bilo cudno je manjak muzike, tj. samo ambijentalni zvuci, ocekivao sam kao u doomu, konstantno przenje. Ali ovo mi vise odgovara. Gloomy hladni osecaj da si negde gde nista drugo ne postoji.

I morao sam da brightness odpanjim na skoro max, nista se nije videlo po defaultu 😄

Back
Top Bottom