- Reaction score
- 5,183
Kakav si savant.
Jesam priznajem 1998. poslednji put.Ma lozhi vas, radio je god mode![]()
U moje vreme su ljude koji su igrali Kvejk na jojpadu slali na robiju.Nije savant ako ne igra na jojpadu™.![]()
Kako ne moze da ga pokrene?Imao sam Quake na Steamu, kupio na nekoj rasprodaji, sad posle ovog updejta moj komp ne može ga pokrene...
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Koji GPU imas?GPU mi valjda ne podržava Vulkan. CPU mi je taman u minimum req.
Izgooglao sam i našao neki launch parametar koji kada se ubaci preko Steama pokrene igru u DirectX 12 modu ali tada mi igra pomalo grafički baguje, možda će raditi bolje kada se budem malo igrao sa grafičkim podešavanjima, nisam imao živaca večeras, a na jednom sajtu piše i da će izaći patch za tu Vulkan grešku koju dobijam bez tog launch parametra. Najsmešnije mi je što na onakvu grafiku i toliko staru igru posle ovog patch-a igra u zatvorenom radi lepo 60 fps-a (uključen mi je vertical sync)x ne računajući te sitne grafičke bagove, ali na otvorenom padne fps na 30 [emoji1]
E jbga Vulcan i Dx12 rade normalno od serije 7xxx, mislim da serija 6xxx (pre-GCN) nije podrzana. Zato ti i pravi probleme ove :SAMD Radeon HD 6570, poslednji beta driveri za njega, Crimson Edition 16.2.1 Beta.
CPU Intel i5 3570, 16GB RAM.
NIje zahtevan nego KeX engine layer koji ide preko originalne igre funkcionise preko Vulcan API-ja i to je najveci problem jbga za starije karte. :SPa ukapirao sam to i sam. Opet je smešno i zapravo baš nije u redu da to urade za igru koja je izašla 1996. godine. Ne vidim tolika masovna poboljšanja da se zahtevnost podigne toliko ili da se bar ne ostavi mogućnost da se igra i dalje može igrati u staroj verziji na hardveru na kom je mogla da se igra pre ovog parcha.
Kad se igra pokrene (dvoklik na prečicu ili klik na play u Steamu) prvo proverava da li imam Vulkan i zato izbaci grešku i ni ne pokrene se uopšte, tek kad se ubaci launch parametar da se na silu pokrene u DX12 modu onda dobijam mogućnost da pokrenem igru ili u novoj verziji ili original. Nisam probao original večeras, probao sam samo novu verziju i ona najverovatnije baguje jer nije napravljena za DX12 nego za Vulkan.