• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Quake serijal (1996-2005)

verry nice undenis, lepo skockano i fin tekst...sve sam procitao...skoro....dirnule me emocije (suze kad sam video q3dm17) pa nisam imao snage za q4 mnogo (kao ni za samu igru haha)

qc je napravio mnogo losih odluka, prva je bila engine igre....a onda su vezali dug niz losih marketing/game content odluka
mislim da se njime bave neki sibicari koji zive u loot box bajci
bukvalno nisu doneli jednu normalnu odluku u vezi monetizacije ove igre, a na stranu sto su prilicno iznervirali early kupce
btw ovu igru smo nas par platili dunno 30-40e....tbh tada je jos bila i najbolja lol maltene je bila na nivou placenog Quake Live-a

igra ima jako ludu dinamiku od prvog dana il je mrtvo more il raspad il nesto novo lepo il nesto novo katastrofa mrtvo more pa se pojave hiljade ljudi odjednom

uvek sam imao utisak da igram UE engine igru koja imitra Quake
prihvatio sam i sve ostale gluposti koje i vas trigeruju....ali ja sam ovu igru shift+delete zbog cheatera
ne toliko zbog samih cheatera, vec zbog totalnog nemara da se isti problem ukloni iz igre
pravili smo dosta puta pauze mesec dva kad je postalo nepodnosljivo, pa sve vratimo da proverimo moze li? i tako u krug godinama
nabavili smo i mi "cheat" za 1$....meni bilo lakse se ulogujem i pokrenem cheat engine i da vidim jel su ga banovali nego da cekam 5 min queue sa randomima:)
kolko imam poverenja u QC kapiram da radi i dan danas posle par godina

ne znam...smorilo me vise sve u vezi QC, mnogo sitnih razocarenja, sto sansi sam joj dao meh

mada (soooorry;)) meni je taj QC raspad i dalje bolji od vecine cod/cs/battle royale pomama...tj svega sto se ne zove doom ili apex/titanfall

sad sam opet pogledao slike onog LAN part... errrr mislim ID Software studija...mnogo mi cool haha

moje drustvo i ja imamo bas mnogo divnih quake uspomena
a sve je pocelo sa 120 maraka za mreznu, 10 za spliter, 10 za terminator i 5 maraka po metru kabla...a ja bogat sa 10 maraka u steku
jadni moji drugari, ne znam sta sam im radio ali padali su jedan po jedan lol jednostavno MORALI smo da igramo quake:)

Last edited:
Jedan od najboljih modova za prvi Quake po meni. Ova ekipa modera i mappera koja je napravila ovaj mod je angazovana od strane 3D realms-a i trenutno radi na projektu Wraith : Aeon of Ruin (sada se zovu Killpixel team/studio)

Takodje preporuka i za ovaj mod

Kako mi je teško kad moram preko linka na tviter.

Evo skrinova na ovom sajtu kad se slavilo 20 godina

Jel neko igrao ovde Kvejk kec po izlasku na full pc tad, ako jeste sigurno je video ove zmajeve i u igri i van nje...

Jel neko igrao ovde Kvejk kec po izlasku na full pc tad, ako jeste sigurno je video ove zmajeve i u igr
Top 3 stvari mog detinjstva (sto se tice gejmina) :

1. Prvi pogled na 3d grafiku i PS One
2. Igranje Quake keca tamo negde krajem 1997
3. Golden Eye na N64 (burazerovom doduse dobio ga je na poklon od tetke iz Svice negde pocetkom '98)

Krenuo i ja da kucam top 3 al za pojas zadeni što se kaže, dobra lista svakako
Bukvalno sto se tice moje top 3 liste redosled nebitan sve tri stvari su bile out of this world za svoje vreme. Po meni najjaci period gejminga jebena golden era. Kakvi generacijski skokovi i kakve kvalitetne igre na svim platformama neverovatno.

Ja sam Kvejk 3 igrao na strelice to mi bila prva igra na mom kompu i onda sam stavio na levu ruku miš i tako je ostalo. Posle kad sam izvežbao rail gun i snajper na levu ćao...

ortak i ja smo krenuli sa WASD u Duke Nukemu, tako da smo u q1 vec bili keyobard mouse "veterani"
razlika vs tvrdoglavih ortaka koji su gulili samo na tastaturi je bila ocigledna, ali kada smo krenuli da cepamo q1 ctf sa kukama prica je bila zavrsena:)

a sve je tako naivno krenulo na nekom bezveze takmicenju gde smo cekali nekog lika da namesti config 200 godina i provalili ga da igra na misu?!?!
naravno da smo morali da ga vidimo kako igra.....jeziv je lik bio sa shotgunom a tek topljenje sa chaingunom omg
igrao je moj ortak protiv njega, prioritet #1 kampovanje chainguna lol

posle smo pricali sa njim....wtf mate odakle ti ideja mis i levom rukom?!?! (strafe!!) movement si lud?
reko nam da je video to nekom stranom BBS-u (ko zna zna:)) i da je to to next gen....nema vise keyboard warriora nikada
onda nam je pokazao prednosti WASD i misa...oci su nam se caklile sve nam je bilo jasno....samo je trebalo preseci keyboard dogmu lol

nista...trci kuci, dial up...nov config i tako nocima...nedeljama...dok se konacno nismo otarasili starih navika
ortak je prilicno brzo savladao nov config
meni je bilo frka sa gore/dole mouse look-om tako da sam cesto lockovao vertical mouse look u DN, ali q1 ne da moze tako da se igra
pa sam uz manji sensitivity naucio konacno da kontrolisem aim i kada je vertikalno nisanjenje u pitanju

kada sednem za komp instiktivno leva ruka je na wasd mali prst na shiftu....i onda mogu gledam youtube;)

Setjam se da sam 1997 josh uvek igrao na strelicama, ali nisam siguran da li sam se preshaltao na WASD+mish 1998 ili kasnije u 1997. Bitje pre da je 1998. godina kada sam progledao.

idd progledao;)

ja se secam....valjda slomio/povredio domali prst na desnoj ruci, fiksirana mi 3 prsta ofc
igram duke-a sevam page up/down za pogled drzim shfit za strafe i vrtim se u krug i pucam sa 3? prsta i mnogo mi dobro...samo otresem ruku kad mnogo zaboli lol

Izašao Q1 "remaster" za sve konzole. Originalna igra, ekspanzije, jedna skroz nova ekspanzija, podrška za modove i custom mape.

Svaka cast momcima iz Nightdive-a bas su se potrudili. Igra fura onaj njihov interni engine ili sta vec. Jedva cekam da probam, pisem utiske uskoro.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Back
Top Bottom