• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

ne samo upload, da ovde sada uvedu optiku (a mogu), jer su sproveli kabal po banderama ja se ne bih bunio. ali ja imam net iz 2015 po 2025 cenama

Mislim da je svima stigao SMS (od mtsINFO) sa obaveštenjem o izmenama od 09.01.25. Meni je isti stigao 09.12.24, iako mi nisu povećavali cenu računa (tj. jesu za svega 150 din. kao što sam već u prethodnom post-u naveo).

IMG_2960.webp

Baš sam gledao, nikakav SMS nisam dobio oko 09. decembra od MTS-a.

Dosta pratim udruzenje potrosaca Efektiva i mislim da i dalje moze da se raskine ugovor bez penala. Ili da se ulozi zalba pa da odobre staru cenu do kraja ugovora. Po zakonu o zastiti potrosaca obavezno je licno obavestavanje svakog korisnika o povecanju cena i od dana prijema tog obavestenja imas 30 dana rok da raskines ugovor. Na primer, oni povecavaju od januara cene i 9. decembra su slali poruke o povecanju cene. Iako su napisali da je rok 31. decembar to nije istina. Rok je 30 dana od prijema obavestenja. U ovom slucaju ide malo komplikovanija procedura. Moras da se zalis na to da nisi pravovremeno bio obavesten o povecanju cena, odnosno da nisi dobio nikakvu poruku, a da nije bilo ni obavestenja na racunu. Samim tim MTS nije ispunio svoju zakonsku obavezu da obavesti svakog korisnika o povecanju cene sto su duzni prema zakonu o zastiti potrosaca. Prema zakonu o elektronskim komunikacijama oni mogu da postave obavestenje i smatra se validnim donekle. Odnosno uvek mozes da se pozoves na zakon o zastiti potrosaca i taj deo nije ispunjen. Kao predlog razresenja moze da se ponudi da ostane stara cena do kraja ugovora, kako bi zakonski i bilo potrebno ili da se raskine ugovor bez penala. Ja obicno na kraju maila volim da napisem da sa se savetovao sa udruzenjem potrosaca Efektiva i do sad sam uvek izvlacio sve ono sto sam trazio. Konkretno u ovom slucaju bio sam korisnik SBB-a. Tu sam bio nekih 6 meseci gde sam dobio mobilni na poklon i 6 meseci po 1 dinar. Kad su i oni povecali cenu raskinuo sam ugovor i presao u Supernovu gde sam dobio 14 meseci po 1 dinar. Ove godine ce oni opet povecavati cenu i onda se opet vracam u SBB gde cu opet dobiti par meseci po 1 dinar. Dokle god oni budu planirali da krse zakon i menjaju cene ugovora ja planiram da koristim njihove ulsuge po promotivnim cenama. A ugovor za mobilni sam raskinuo i presao u Globaltel isto sad pre mesec dva,.
Inace, sad sam provalio da celu poruku pisem nekome, a ustvari nikome konkretno. Odnosi se na sve koji hoce da raskinu ugovor. A znam da je moguce i dalje jer je jedna koleginica sa posla i dva meseca nakon povecanja cene uspela da dobije staru cenu do isteka ugovora.

U svakom slucaju giovnarski potez MTS-a. Provukli poskupljenje na kontu podizanja uploada. Koje niko nije trazio. Oni koji nisu na maksimalnoj brzini da su hteli mogli su da uzmu jaci paket u startu. Vecini obicnih korisnika je brzina od 200/100 sasvim dovoljna. Nemaju nikakve prakticne koristi od 200/200 ali su im zato racuni poprilicno skuplji.

To sto vecini nisu poslai SMS vec samo obavestenje na sajtu koji prati 1% korisnika je posebna prica. Plus sto su digli cene i jadnicima koji jos uvek imaju ADSL. Pa placaju Box 3 paket 4500 dinara. A nisu cak ni podigli brzinu uploada postio nemaju tehnickih mogucnosti. Ne znam da li ste svesni da u vecini sela gde nije stigla optika ljudi imaju 10/1 internet. Koji u realnosti radi 6/0,8 megabita.

Kada sam krajem decembra otisao u poslovnicu da podnesem zalbu na poskupljenje. Cim sam poceo da pricam sta zelim radnica me je prekinula i rekla ok sada cu da napisem zalbu stici ce vam za par dana obavestenje da ostajetee na staroj ceni. Tako je i bilo. Svesni su i oni da nisu sve po zakonu uradili. Pa su zato olako prhvatali zalbe. Znali su da velika vecina nece podneti zalbe posto nisu znali za poskupljenje.

Kao sto sam rekao govnarski potez pogutovo sto su u velikom delu Srbije van vecih gradova monopolisti i da mogu da rade sta hoce. Posto korisnici nemaju drugu alternativu ako zele krsten internet.

Posebna je tema sto nas mobilni i internet operateri bukvalno deru. U vecini EU zemalja mozete dobiti vise za manje novca. Ali videli da mogu a narod cuti. Zato placamo vise za cokoladu, benzin i ostale osnovne potrebstine nego prosecan Nemac.

Po meni ni sms obavestenje nije pravo obavestenje, ko jos cita onu kilometarsku poruku, gde su to zavukli skroz na kraj texta?
Samo poziv i licno da mi kazu da skace cena je kao neko obavestenje, ali nije ovde problem u obavestenju vec zato sto se to desilo...
i da su me zvali i rekli da ce da poskupi, opet bi podneo prigovor i trazio raskid ugovora ako ne vrate na staro.

Po meni ni sms obavestenje nije pravo obavestenje, ko jos cita onu kilometarsku poruku, gde su to zavukli skroz na kraj texta?
Samo poziv i licno da mi kazu da skace cena je kao neko obavestenje, ali nije ovde problem u obavestenju vec zato sto se to desilo...
i da su me zvali i rekli da ce da poskupi, opet bi podneo prigovor i trazio raskid ugovora ako ne vrate na staro.

Tako je, ili mejl gde korisnik treba da potvrdi da se slaže i prihvata poskupljenje ili poziv telefona,
ko još čita SMS poruke (gde inače samo piše "važiće komercijalni paketi...nigde ne spominju povećanje cene").

Back
Top Bottom