• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSP Playstation Portable zvanična tema

@Nezaborav uzmes model 2000 i zavrsis posao.
Imas psp go? cuo sam da on ima ogroman ghosting i da se mrlja slika po ekranu. (source: tmb)
Ratosiljaj ga se.
da li bi mi prodao? :D
Nema sanse da bih ga prodao, uzeo sam ga bas po preporuci Omege za ekran i stvarno daje super sliku, nema ghostinga niti interlejsa nimalo, gustina piksela je veca zbog iste reze, a manjih dimenzija, boje su vidno izrazenije. Igram ga skoro svaki dan, jedino malo ergonomija prca ali boze moj. Skapirao sam da su postali jako rijetki, cesto se i ne nude po oglasima.

Moracu pojuriti i 300x model 09g, ovaj ekran sto ga zamjenih na svojoj prvoj konzoli me ubi sa interlejsom.

Stavicu bas ident ovih dana, da vidim je li stvarno 03g verzija kao sto javlja.

Uhvatio me bas PSP loop jak, doduse i zbog prinude i odsustva od kuce, samo njega igram i odusevljavam se nenormalno jakom bibliotekom igara.

Testirao sam i PPSSPP na Androidu, bio oduvan kvalitetom prikaza. Odlicna kompatibilnost, jedino u Resistance: Retribution nadjoh glitcheve oko HUD-a i dima ali njega sam vec presao nekidan na 3004, a sada igram opet na GO.

PSP bog i batina.

Uzedoh relativno povoljno psp1000 (po slikama na oglasu u veoma dobrom stanju, deluje prilicno "nov" a firmver mu je i dalje na verziji 3, deluje kao da nije mnogo koriscen), pa sam narucio sa alija ostent bateriju i IPS ekran, bice zanimljiv projekat kad to sve stigne :)
Pokusacu da dokumentujem i kacim ovde!

@Mrmotinjo Је ли ти стигло све? Ако да и уградио си, испричај утиске! Има ли ghostinga на IPS екрану, мало или нимало?

Тренутно играм God of War: Chains of Olympus на 3 платформе истовремено: PSP 3004, PSP GO и мобилни + Razer Kishi + PPSSPP емулатор. Мухаха!

E, 'vako:

Stigla mi je oprema, koja se sastoji od:
-Ostent baterija za psp 1000 i psp 2000
-dve zamenske prednje maske za psp 1000, i
-IPS ekrana za psp 1000.

Odmah da kazem, zamenske maske su toliko jadnog kvaliteta u poredjenju sa originalom, da sam odlucio da ostavim napuklu originalnu masku umesto da je menjam ultra low quality kineskom. Jbg. Izgleda da za psp 1000 ne postoje kvalitetne zamenske, samo za 3000 po onome sto sam istrazivao na netu, tako da bi jedina opcija bila zamena originalnom maskom sa konzole koja ne radi. Maska (shell) je dvokomponentna, crna (ili bela) plastika preko koje je sloj providne plastike, sto joj daje neverovatno lep, "luksuzan" izgled. Za razliku od toga, kinezi zamenski su jednoslojni, boja je nekako "omasena", i kvalitet stampe oznaka je daleko od originala.

Baterije su odlicne! Ostent ne laze sto se tice kapaciteta i vremena igranja, tako da recimo ova za psp 1000 definitivno drzi bar 4 sata.

Sto se zamene ekrana tice, bio sam toliko skoncentrisan da sam zaboravio da slikam :(
Otvorio sam PSP, izvadio stari ekran (koji zapravo ima jedan "zaglavljen" piksel, pa mi nije bilo tako zao da ga menjam) i stigao do dela gde moram da prespojim dva kontakta na maticnoj ploci da bi novi ekran pravilno "razvukao" sliku (inace su pogresne razmere). U tom trenutku sam shvatio da mi je psp zapravo psp 1004, sto mi uopste nije bilo padalo na pamet da proverim ranije. Naime, to je definitivno najtezi model za ovo lemljenje/prespajanje, bukvalno je mikroskopski malo mesto koje treba da se zalemi i SMD komponente su na sve strane oko njega, tako da je mogucnost razlemljivanja susednih komponenti veoma realna, i dobro sam se preznojio dok sam uspeo da minijaturno parce zice ucvrstim na oba kontakta.
Sklopio sam sve posle (ZIF je laz, definitivno je trebalo i te kako puno sile da se ugura jedan trakasti kabl u "zero insertion force" soket), nije mi uslo vise od par zrnca prasine, ekran je BLAGO zarotiran posto nisu perfektno identicne dimenzije i moze blago da se pomera, sto sam kasnije pokusao da ispravim i donekle i jesam ispravio.
Slika je otprilike dva puta svetlija nego na originalnom ekranu, i gradijenti izgledaju vise... gradualno? u smislu da boje postepenije prelaze jedna u drugu, bez ostrih prelaza. Imao sam Strahinjin psp 1000 kod sebe u tom trenutku i slikao referentnu sliku na obe konzole, i to je izgledalo ovako:

pspcomp1.jpg

Ovo je slika koju sam koristio (i sam pravio inace, haha):

SCRTest1.png

IPS ekran ima cudnovati refresh gde se definitivno vide vertikalne "linije" ako se brzo pomeraju oci, sto u velikoj vecini slucajeva nije nikakav problem ali ako se obrati paznja primeti se. Takodje, na izuzetno svetlim/belim scenama, kao sto je na primer loading splash "PSP" prilikom pokretanja igara, vide se horizontalne linije u redovima gde je veliki kontrast izmedju piksela. Opet, u "realnim" uslovima ovo se uopste ne primecuje. Igrao sam 2d, 3d i hibridno 2d/3d igre za probu, i generalno sam veoma zadovoljan kvalitetom slike i svetlinom displeja. Ne mogu da primetim ghosting, tako da i ako ga ima, veoma malo ga ima, svakako znacajno manje nego na stock displeju.

E, 'vako:

Stigla mi je oprema, koja se sastoji od:
-Ostent baterija za psp 1000 i psp 2000
-dve zamenske prednje maske za psp 1000, i
-IPS ekrana za psp 1000.

Odmah da kazem, zamenske maske su toliko jadnog kvaliteta u poredjenju sa originalom, da sam odlucio da ostavim napuklu originalnu masku umesto da je menjam ultra low quality kineskom. Jbg. Izgleda da za psp 1000 ne postoje kvalitetne zamenske, samo za 3000 po onome sto sam istrazivao na netu, tako da bi jedina opcija bila zamena originalnom maskom sa konzole koja ne radi. Maska (shell) je dvokomponentna, crna (ili bela) plastika preko koje je sloj providne plastike, sto joj daje neverovatno lep, "luksuzan" izgled. Za razliku od toga, kinezi zamenski su jednoslojni, boja je nekako "omasena", i kvalitet stampe oznaka je daleko od originala.

Baterije su odlicne! Ostent ne laze sto se tice kapaciteta i vremena igranja, tako da recimo ova za psp 1000 definitivno drzi bar 4 sata.

Sto se zamene ekrana tice, bio sam toliko skoncentrisan da sam zaboravio da slikam :(
Otvorio sam PSP, izvadio stari ekran (koji zapravo ima jedan "zaglavljen" piksel, pa mi nije bilo tako zao da ga menjam) i stigao do dela gde moram da prespojim dva kontakta na maticnoj ploci da bi novi ekran pravilno "razvukao" sliku (inace su pogresne razmere). U tom trenutku sam shvatio da mi je psp zapravo psp 1004, sto mi uopste nije bilo padalo na pamet da proverim ranije. Naime, to je definitivno najtezi model za ovo lemljenje/prespajanje, bukvalno je mikroskopski malo mesto koje treba da se zalemi i SMD komponente su na sve strane oko njega, tako da je mogucnost razlemljivanja susednih komponenti veoma realna, i dobro sam se preznojio dok sam uspeo da minijaturno parce zice ucvrstim na oba kontakta.
Sklopio sam sve posle (ZIF je laz, definitivno je trebalo i te kako puno sile da se ugura jedan trakasti kabl u "zero insertion force" soket), nije mi uslo vise od par zrnca prasine, ekran je BLAGO zarotiran posto nisu perfektno identicne dimenzije i moze blago da se pomera, sto sam kasnije pokusao da ispravim i donekle i jesam ispravio.
Slika je otprilike dva puta svetlija nego na originalnom ekranu, i gradijenti izgledaju vise... gradualno? u smislu da boje postepenije prelaze jedna u drugu, bez ostrih prelaza. Imao sam Strahinjin psp 1000 kod sebe u tom trenutku i slikao referentnu sliku na obe konzole, i to je izgledalo ovako:

View attachment 11304

Ovo je slika koju sam koristio (i sam pravio inace, haha):

View attachment 11305

IPS ekran ima cudnovati refresh gde se definitivno vide vertikalne "linije" ako se brzo pomeraju oci, sto u velikoj vecini slucajeva nije nikakav problem ali ako se obrati paznja primeti se. Takodje, na izuzetno svetlim/belim scenama, kao sto je na primer loading splash "PSP" prilikom pokretanja igara, vide se horizontalne linije u redovima gde je veliki kontrast izmedju piksela. Opet, u "realnim" uslovima ovo se uopste ne primecuje. Igrao sam 2d, 3d i hibridno 2d/3d igre za probu, i generalno sam veoma zadovoljan kvalitetom slike i svetlinom displeja. Ne mogu da primetim ghosting, tako da i ako ga ima, veoma malo ga ima, svakako znacajno manje nego na stock displeju.
Znači:
- baterija yay
- maske nay
- ekran onako

Jel to samo prednja maska zamenjena ili i zadnji deo :D I jel sa alija? :)
jeste samo prednja. Zadnju se nisam usudio da menjam a i pristojno je ocuvan zadnji shell, treba samo da zamenim poklopac baterije. Malo se oljstio lak.
Da uzeh sa alija.

Last edited:
Ako se može na postojećem ruteru staviti a/b/g/n auto i WPA1 povezuje se uredno. Jeste da je brzina ispod 200kb/s ali radi. :D

imam guest mode na ruteru pa mogu i bez sifre kad mi treba. Ali kapiram da brze radi kopiranje sa pc nego skidanje sa neta. 😁

Dok skineš jednu igru od pola gigabajta direktno na PSP-u možeš preko NPS Browsera i PC-a napuniti 32GB. :D

Vredi li uzeti nešto od ovih modela u Japanu?

Ne znam da li je neka od ovih boja JAP only.
I kako se uopšte JAP modeli koriste u smislu je l' može da se stavi ENG jezik i stavi CFW regularno? @Ivamark @Omega

PSP.png

Back
Top Bottom